Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj a urcat pe locul 4 după victoria cu CSBT Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2018

Meciul dintre CSBT Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca a încheiat faza a doua a sezonului regulat. Era singura partidă cu miză din ultima zi. Scorul final a fost 57-70, pe sferturi: 12-31, 11-10, 20-16 și 14-13.

Gazdele au început partida cu Amukamara, Voicu, Vrancic, Podar și Bartee. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Taylor, Voica, Vorpahl, Thompson și Părău. Voicu și Podar au marcat primele patru puncte ale meciului. Clujencele au reușit un run de 13 puncte și tripla lui Voica ducea scorul la 8-19. Universitatea a mai avut un run de 10 puncte și s-a distanțat la 19 lungimi. Scorul primei pauze a fost 12-31. Sfertul secund a fost mai echilibrat. Au fost trei minute și jumătate, în a doua parte a acestuia, când nu a marcat nimeni. La vestiare s-a intrat la scorul de 23-41.

CSBT Alexandria s-a apropiat la 40-51 după jumătatea sfertului trei, după trei minute fără coș pentru clujence. La ultima pauză scorul a fost 43-57. Vrancic a scuturat plasa de la distanță și gazdele se apropiau la zece lungimi în minutul 35. Samburska și Ghizilă au răspuns cu triple și au dus scorul la 52-68. A fost rândul teleormănencelor să nu găsească drumul spre coș timp de trei minute. Pe final au intrat și junioarele. S-a încheiat 57-70 și clujencele vor aborda play-off-ul de pe locul 4.

Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 29. Ambele au câte 9 victorii și 11 înfrângeri. Rezultatele directe sunt primul criteriu de departajare, mai precis punctele obținute în meciurile directe. Universitatea are două victorii (5 puncte în confruntările directe), în timp ce formația din Alexandria are un singur succes (4 puncte), astfel că alb-negrele au trecut în față.

Viorela Voicu a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, fiind în double-double cu 12 recuperări (3 ofensive/9 defensive). De la CSBT Alexandria au mai înscris: Amukamara 14 puncte, Bartee 7, Grbic 5, Vrancic 5, Podar 4, Enache 2 și Botorogeanu 2 puncte.

Amanda Thompson a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 17 puncte, fiind în double-double cu 16 recuperări (7 ofensive/9 defensive). Pentru „U” au mai înscris: Samburska 16 puncte, Taylor 15, Kalusic 6, Voica 6, Ghizilă 3, Vorpahl 3, Părău 2 și Lovasz 2 puncte.

Cele două echipe se vor întâlni din nou în primul tur de play-off. Miza în meciul de astăzi a fost avantajul terenului propriu în sferturi, avantaj pe care și l-a asigurat Universitatea pentru un eventual decisiv. Primul meci din serie se va juca la Cluj-Napoca în 23 martie, iar al doilea va fi la Alexandria în 27.

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    joc transat
    inca din primul sfert. Pare in crestere de forma echipa. Poate o finala din nou?

    cu 6 ani în urmă (18.03.2018)
    • zapacitu79:

      :)
      Aia mică ca Sepși in semifinala ... asta dacă trec de alexandria

      cu 6 ani în urmă (18.03.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SEPSI SIC ESTE CAMPIOANA ROMANIEI SI CASTIGATOAREA CUPEI ROMANIEI !! APLAUDATI VA RUGAM !! FELICIATRI SI SUCCES IN CONTINUARE !

    cu 6 ani în urmă (20.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!