Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj câștigă cel mai strâns meci din prima rundă a play-off-ului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.03.2018

Universitatea Cluj-Napoca și CSBT Alexandria au oferit cel mai strâns meci din prima zi de play-off. Vicecampioana s-a impus cu 72-71, pe sferturi: 26-18, 20-15, 10-21 și 16-17.

Clujencele au condus la 15 puncte în primul sfert, dar oaspetele au revenit în partea secundă și au condus pe final, după tripla Carlei Bartee. Amanda Thompson a reușit un nou buzzer-beater decisiv pentru formația lui Dragan Petricevic, care conduce cu 1-0 în duelul din sferturile LNBF.

Universitatea Cluj-Napoca a început partida cu Ghizilă, Părău, Thompson, Vorpahl și Taylor. CSBT Alexandria le-a avut în formula de start pe Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Vorpahl a deschis scorul, de după semicerc, iar Voicu a înscris primul coș al oaspetelor. Gazdele s-au distanțat la 15-2, pe mâna americancelor, cu două triple marca Vorpahl. Părău a dus diferența la 15 lungimi, dar Podar și Amukamara și-au apropiat echipa la 26-18 la prima pauză. Vrancic a deschis sfertul secund cu o reușită de după semicerc. Ecartul a oscilat între 7 și 9 puncte în cea mai mare parte a perioadei de joc. Grbic a redus diferența la 5 puncte, dar gazdele s-au distanțat prin oamenii mari, iar tripla lui Samburska stabilea scorul la pauza mare, 46-33. Universitatea a pierdut-o pe Vorpahl la finalul sfertului secund, după ce a ieșit accidentată la genunchi.

La jumătatea sfertului trei scorul a fost 54-43, după care a urmat run-ul de 11 puncte al teleormănencelor, care au egalat la 54 în penultimul minut al perioadei de joc. Kalusic a marcat singurul coș până la ultima pauză, când scorul a fost 56-54. În debutul sfertului patru oaspetele au egalat de mai multe ori după ce au fost conduse la câte două puncte, iar Grbic le-a dus pe elevele lui Mădălin Piperea pentru prima dată în avantaj, la 58-60. Bartee a dus ecartul la trei lungimi în favoarea teleormănencelor, 61-64. Au urmat patru minute fără coș pentru vizitatoare, iar Părău, Kalusic și Thompson le-au readus pe alb-negre în avantaj. Bartee și Grbic au egalat în două rânduri, iar Kalusic a dus scorul la 70-68, de la linia de fault, la intrarea în ultimul minut.

Bartee a punctat de după semicerc și CSBT Alexandria trecea la conducere, 70-71, cu puține secunde rămase până la final. A urmat timpul de odihnă cerut de Petricevic. Thompson a dus victoria Universității cu un buzzer-beater, la fel cum o făcea și la meciul de la Alba Iulia. Clujencele s-au impus cu 72-71 după cel mai strâns meci din primul tur de play-off, din această seară.

Amanda Thompson a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, fiind în double-double cu 16 recuperări la care a adăugat 6 pase decisive. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Kalusic 17 puncte, Vorpahl 14, Părău 10, Taylor 7 și Samburska 5 puncte.

Carla Bartee a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 16 puncte. Promise Amukamara a fost în double-double cu 13 puncte și 11 recuperări. Podar a fost aproape de double-double cu 12 puncte și 9 recuperări. Pentru CSBT Alexandria au mai înscris: Grbic 12 puncte, Voicu 9, Vrancic 7 și Cooper 2 puncte.

Al doilea meci al seriei se joacă marți, 27 martie, la Alexandria. Dacă va fi nevoie de meci decisiv, acesta se va disputa în 30 martie, la Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!