Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj câștigă la Arad după ce a controlat meciul din start

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.10.2017

Universitatea Cluj și-a trecut în cont prima victorie în această ediție de campionat, 71-62 la Arad cu FCC ICIM. „U” a deplasat 9 jucătoare la meciul din etapa a 3-a, dar doar 7 au fost apte. Stroman, Lovasz și Bacharova sunt indisponibile, în timp ce Părău a mers la turneul U18. Gazdele au avut un joc lent în atac, mai ales în debutul partidei, cu foarte multe ratări de la distanță. Oaspetele au jucat mai rapid, cu mingi în spațiul de trei secunde, dar și cu reușite de la distanță. Acestea au condus aproape tot meciul, cu doar 3 egalități înregistrate în primul sfert.

FCC ICIM Arad a început partida cu Hadzovic (revenită după o accidentare), Tavic, Ciotir, Nagy și Montgomery. Universitatea Cluj a început partida cu Ghizilă, Voica, Taylor, Vorpahl și Kalusic. Oaspetele au deschis scorul prin Kalusic, iar Tavic a egalat. Clujencele au profitat de apărarea moale a gazdelor și s-au dus la patru puncte în față. Wingate a egalat la 12 după coș cu fault, iar Kalusic și Ghizilă duceau scorul la 12-17. Time-out al gazdelor, care au egalat la 17 după trița lui Hadzovic. A urmat timpul de odihnă a lui Dragan Petricevic, iar Kalusic a înscris ultimele patru puncte ale sfertului care s-a încheiat cu 17-22. Oaspetele conduceau grație punctelor ușoare înscrise din spațiul de trei secunde. 2-14 era scorul la aceste puncte.

În sfertul secund gazdele au încercat apărarea în zonă, dar au avut probleme la blocajul defensiv și le-au permis adversarelor destule recuperări ofensive. Montgomery a ratat de două ori din apropierea inelului, iar Taylor ducea ecartul la 9 lungimi, 21-30, făcându-l pe Bogdan Bulj să ceară time-out. Galben-albastrele se apropiau la șase puncte, dar Taylor a scuturat plasa de la distanță și refăcea ecartul de 9. A fost un sfert cu multe ratări și greșeli de ambele părți, iar Nagy a înscris patru puncte la rând cu care stabilea scorul la pauza mare: 32-35. Arădencele aveau 7 puncte marcate după greșelile adverse în prima repriză, în timp ce clujencele ajungeau la 20 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde.

Startul sfertului trei le-a aparținut studentelor, Kalusic, Taylor și Vorpahl au dus scorul la 32-42. Ecartul a crescut la 19 puncte în penultimul minut al sfertului când tabela arăta 42-61 după trița lui Vorpahl. La  ultima pauză scorul a fost 46-61.

În ultimele zece minute s-a marcat puțin, cu arădencele încercând și în anumite momente să preseze pe repunere. Taylor a punctat de la distanță pentru 57-71 cu 3:20 minute până la final. A fost ultima reușită a oaspetelor. Nagy a înscris 5 puncte în ultimul minut și jumătate și a dus ecartul la sub zece. Vorpahl a părăsit terenul în ultima jumătate de minut pentru că îi sângera nasul după un contact cu o adversară. S-a încheiat 62-71 și Universitatea Cluj își trece în cont prima victorie în actuala ediție de campionat, în al doilea meci, în timp ce FCC ICIM Arad are 3 înfrângeri din tot atâtea partide.

Theairra Taylor a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte (3x3), reușind un double-double cu 10 recuperări. Vorpahl a înscris 20 de puncte (3x3) pentru clujence, la care a adăugat 4 recuperări și 7 pase decisive. Kalusic a încheiat partida cu double-double, având 18 puncte și 16 recuperări. Două marcatoare a mai avut formația oaspete: Ghizilă cu 8 puncte (2x3) și Voica cu 2.

Ildiko Nagy a fost cea mai bună din tabăra gazdelor, cu 21 de puncte și 8 recuperări. Wingate a urmat-o cu 15 puncte și 6 recuperări, iar Tavic a înscris 14 puncte. Hadzovic a încheiat partida cu 6 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive, iar Montgomery a avut tot 6 puncte.

Arădencele au avut 35% reușite din acțiune (26 din 74), cu oaspetele având zece procente în plus (29/64). Clujencele au avut 6 trițe în plus, aspect care a făcut diferența. Gazdele au avut doar 2 reușite de afară din 20 de încercări.

Pentru arădence urmează o deplasare la Timișoara, cu echipa pe care au întâlnit-o și în cupă. Clujencele joacă acasă în următoarea etapă cu Phoenix Galați. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!