Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj câștigă la Constanța în primul duel pentru locurile 5-8

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.04.2019

Phoenix Știința Constanța și Universitatea Cluj au deschis jocurile din turul doi de play-off, pentru locurile 5-8. Meciul găzduit de formația care a încheiat pe locul 6 sezonul regulat s-a încheiat cu scorul de 51-63, pe sferturi: 16-14, 18-17, 4-17, 13-15. În aceste serii se joacă după sistemul 2 din 3 jocuri. Oaspetele au marcat mai mult de la distanță și de la linia de fault.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Andreea Beldian, Chelsea Douglas, Bianca Fota, Vladinka Erak și Jelena Jovanovic. Universitatea Cluj le-a avut în formula de start pe Tierra Henderson, Paula Cenean, Mihaela Maxim, Aleksandra Begenisic și Irina Părău.

După un minut de ratări în dreptul ambelor echipe, Părău a deschis scorul cu un coș cu fault, iar Beldian și Fota reușeau primele triple prin care le duceau pe gazde la conducere. Constănțencele s-au dus la cinci lungimi în față, dar oaspetele s-au apropiat la un punct. Fleșer și Erak au mărit diferența la șapte puncte, 16-9. Maxim a reușit prima triplă a oaspetelor spre finalul minutului 9, iar Begenisic stabilea, de la linia de fault, scorul primei pauze, 16-14.

Begenisic a egalat în debutul sfertului secund, dar au urmat patru minute fără coș pentru clujence. Erak, Beldian, Douglas și Jovanovic le-au desprins pe gazde la zece lungimi, 26-16 în minutul 14. A fost rândul celor de la Phoenix Știința să fie mai puțin inspirate în atac, iar Boț și Henderson au scuturat plasa de la distanță. Oaspetele s-au apropiat la un punct, iar Jovanovic a transformat două libere și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 34-31.

Henderson a înscris primele patru puncte ale reprizei secunde și le-a dus pe alb-negre în față. Jovanovic a răspuns cu o triplă și Begenisic a egalat la 37. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere și Maxim a scuturat de două ori plasa de după semicerc pentru 38-45. Au fost mai mult de cinci minute în care constănțencele nu au găsit drumul spre coș în a doua parte a sfertului trei și Universitatea s-a distanțat de la linia de fault. La ultima pauză tabela arăta 38-48.

Cenean și Părău și-au dus echipa la 14 puncte în față și Fota oprea seceta din atacul gazdelor cu o reușită de la distanță. Cenan și Părău au mărit ecartul la 15 lungimi în minutul 34. Constănțencele s-au apropiat la 11 puncte grație reușitelor de la distanță, dar oaspetele și-au păstrat un avans important până la final. S-a încheiat 51-63 și Universitatea Cluj obține victoria pe terenul formației mai bine plasate, în duelurile pentru locurile 5-8.

A fost egalitate la coșurile de două puncte reușite de cele două echipe, câte 13. Oaspetele au încheiat cu 7 reușite de la distanță, cu una în plus față de gazde. Clujencele au transformat 16 libere, în timp ce constănțencele au marcat de 7 ori de la linia de fault. Universitatea a reușit 20 de puncte pe contraatac, față de 2 ale gazdelor.

Tierra Henderson a fost coșghetera partidelor cu 19 puncte pentru învingătoare, plus 7 recuperări. Irina Părău a fost cea mai eficientă din teren, cu 14 puncte, 7 recuperări și 9 pase decisive. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Maxim 11 puncte, Cenean 7, Begenisic 6 puncte (14 recuperări) și Boț 6 puncte.

Vladinka Erak a încheiat în double-double pentru gazde, cu 13 puncte și 11 recuperări. De la Phoenix Știința Constanța au mai marcat: Jovanovic 12 puncte (7 pase decisive), Fota 9 puncte (5 recuperări), Beldian 5 puncte, Douglas 4, Fleșer 4 și E. Armanu 4 puncte.

Meciul doi se va disputa pe terenul Universității Cluj vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00. În cazul în care gazdele se impun, încheie seria cu 2-0 și vor juca pentru locul 5 cu învingătoarea dintre CSM Târgoviște și CSU CSM Oradea. Dacă Phoenix Știința Constanța se se impune în meciul de la Cluj-Napoca, formația de la malul mării va găzdui meciul decisiv în 30 aprilie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!