Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj câștigă la limită amicalul cu CSM Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.09.2018

CSM Târgu Mureș și CS Universitatea Cluj s-au întâlnit în meciul care a încheiat turneul Memorial Takács Károly. După 20 de schimbări de lider, scorul a fost 62-63, pe sferturi: 14-19, 14-13, 16-12, 18-19. Angel Robinson și Irina Părău au fost în double-double pentru cele două echipe.

Ionel Brustur le-a trimis în 5-ul de start al gazdelor pe Angel Robinson, Bianca Voica, Kata Meszaros (c), Mihaela Maxim și Cristina Badi. Carmin Popa a răspuns cu Nicolett Orban, Roberta Boț, Paula Cenan, Irina Părău (c) și Marina Sfîrlea. Clujencele au avut și la acest meci doar două straniere, americancele Napier și Morse, lipsind pivotul Begenisic. Debutul partidei a fost echilibrat, iar la jumătatea sfertului unu scorul era 9-10. Oaspetele au reușit un run de 7 puncte și s-au distanțat la 12-19. La prima pauză scorul era 14-19.

Cel mai mare ecart s-a înregistrat în sfertul secund, opt puncte în favoarea clujencelor. Mureșencele au înjumătățit diferența până la pauza mare, când tabela arăta 28-32. CSM și-a dus run-ul la 7 puncte și a trecut la conducere, 33-32. La jumătatea sfertului trei scorul era 40-38. S-a înregistrat egalitate la ultima pauză, 44-44. În primele cinci minute ale sfertului patru, cele două echipe au marcat câte 5 puncte. Echilibrul s-a păstrat până la final, iar diferența a fost făcută de un punct, 62-63.

Gazdele au avut în plus o reușită din semicerc (19-18) și una de la distanță (4-3), în timp ce clujencele au marcat șase puncte în plus de la linia de fault (12-18). Oaspetele au avut cu 10 recuperări în plus (34-44). Amândouă echipele au avut sub 40% la reușitele din acțiune. Conform statisticii, au fost 20 de schimbări de lider și 12 egalități.

Angel Robinson, de la învinse, a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte. A încheiat în double-double cu 13 recuperări. A mai reușit 5 pase decisive, 2 capace și 8 intercepții, dar a și pierdut 5 mingi, cu +39 în dreptul eficienței. De la gazde au mai marcat: Voica 12 puncte (4 pase decisive), Meszaros 11 puncte, Maxim 9, Badi 6 puncte (5 recuperări), Plăvițu 2 puncte și Radu 1 punct. Au mai jucat Feises și Ignat.

Irina Părău și Nicolett Orban au fost cele mai eficiente jucătoare de la „U”, cu +21. Părău a încheiat în double-double, cu 16 puncte și 13 recuperări, iar Orban a avut 12 puncte și 9 recuperări. Pentru Universitatea au mai înscris: Napier 11 puncte, Cenan 10, Morse 7 (6 recuperări), Boț 5 puncte și Biszak 2. Au mai jucat Sfîrlea, Ciciovan și Irimieș.

Cele două echipe vor începe meciurile oficiale în mai puțin de o săptămână. În 26 septembrie începe Cupa României. Universitatea Cluj-Napoca joacă acasă cu Phoenix Constanța, iar CSM Târgu Mureș va juca în deplasare cu CSM Târgoviște. Retururile sunt programate pentru 29 septembrie. În campionat „U” face parte din prima grupă valorică și va începe acasă cu Olimpia CSU Brașov, în 6 octombrie. CSM Târgu Mureș întâlnește acasă pe CSM Alexandria în runda de deschidere a grupei valorice B.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!