Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj, nou record stagional de aruncări libere în victoria după prelungiri cu Phoenix Știința

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.01.2019

CS Universitatea Cluj-Napoca a obținut a treia victorie în Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Clujencele s-au impus cu 86-81 în fața formației care a urcat din a doua grupă valorică, Phoenix Știința Constanța, după o repriză de prelungiri. Alb-negrele au stabilit un nou record stagional de aruncări de un punct executate și pentru cele transformate. Arlesia Morse și-a îmbunătățit cu un punct personal best-ul, și grație celor 20 de libere pe care le-a transformat.

Aruncările de la linia de fault au făcut diferența în confruntarea dintre ultimele două clasate din Grupa Roșie. La șuturile din acțiune oaspetele au avut un plus de 15 puncte pe tabelă, cu 26 de reușite din semicerc și 5 de la distanță, față de 17 coșuri de două puncte și 6 de trei ale gazdelor.

Alb-negrele au avut 42 de aruncări libere după cele 30 de faulturi ale constănțencelor. Formația de la malul mării a mers de 20 de ori la linia de pedeapsă, după 22 de faulturi adverse. Oaspetele au intrat în penalizare înainte de jumătatea primului sfert, iar scorul la libere în acesta a fost 6-2 și raportul faulturilor 2-6. Situația s-a inversat în sfertul secund, când gazdele au intrat în penalizare la jumătatea acestuia și au beneficiat doar de 4 vizite la linia de fault, față de 13 ale oaspetelor. La greșeli personale a fost 10-5.

În sfertul trei, clujencele au comis 4 faulturi, iar constănțencele 7. 8-1 a fost raportul liberelor în această perioadă de joc. Sfertul patru a fost cel mai dezechilibrat în privința liberelor. 3-7 a fost situația la greșeli personale, dintre care două ale oaspetelor au fost antisportive. Alb-negrele au avut 15 aruncări libere în aceste zece minute, în timp ce Phoenix Știința Constanța nu a mers deloc la linia de fault în această perioadă de joc.

Totuși, Phoenix Știința a avut șansa să închidă meciul la ultima fază din sfertul patru, dar Douglas și Erak nu au găsit drumul spre coș. De menționat că vizitatoarele au pierdut trei jucătoare cu 5 greșeli personale în a doua parte a sfertului.

Prelungirile le-au aparținut clujencelor, care s-au distanțat la 5 puncte. Cum s-a intrat în perioada suplimentară cu faulturile din sfertul precedent, oaspetele erau deja în penalizare. Cele două echipe au beneficiat de 9 și 4 aruncări libere în cele cinci minute suplimentare, iar la faulturi a fost 3-5.

Clujencele au transformat 34 din cele 42 de aruncări de un punct pe care le-au avut, stabilind un nou record stagional. Rapidul transformase 27 într-un meci cu ACS KSE Târgu Secuiesc, din a doua grupă valorică. Și cele 42 de libere ale clujencelor sunt un nou record stagional. Precedentul era de 34 de aruncări de un punct și aparținea echipelor bucureștene, Agronomia și Rapid (în două rânduri). În prima grupă valorică, precedentul record stagional era de 26 de libere, în dreptul campioanei ACS Sepsi SIC, cu Olimpia CSU Brașov.

Arlesia Morse a scos jumătate din liberele gazdelor, 21, prin care a egalat recordul stagional al Florinei Stănici (Diaconu). Americanca a transformat 20 de șuturi de un punct, depășind-o cu unul pe veterana de la Rapid. Morse a terminat meciul cu 33 de puncte și și-a îmbunătățit cu un punct recordul personal în LNBF.

Au mai contribuit la aceste recorduri: Irina Părău cu 6/9 la linia de fault, Roberta Boț 3/4, Marina Sfîrlea 3/3, Aleksandra Begenisic 1/3 și Paula Cenean 1/2.

Ultima dată când o echipă a beneficiat de peste 40 de libere într-un meci din Liga Națională de Baschet Feminin s-a consemnat în noiembrie 2015, când Olimpia CSU Brașov avea 45 de aruncări de un punct într-un meci cu Phoenix Galați, din care transforma 41.

*foto: JFritz Fotograf facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!