Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj primește marți vizita celor de la CSM Târgoviște într-o restanță din etapa a 7-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.12.2018

Universitatea Cluj-Napoca și CSM Târgoviște joacă marți, de la ora 18:00, partida restantă din etapa a 7-a în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin. Elevele lui Cătălin Tănase s-au impus în tur la 9 puncte și caută primul succes pe terenul „studentelor” după patru ani de la precedentul.

Cele două echipe sunt la ora actuală vecine de clasament, dar cu un avans important petru dâmbovițence, de 3 puncte. CSM Târgoviște este pe locul 5, cu 11 puncte după 3 succese și 5 eșecuri. CSM este la egalitate de puncte cu FCC ICIM Arad, care are avantajul rezultatelor directe. Universitatea Cluj Napoca ocupă ultima poziție în grupa valorică A, cu 8 înfrângeri în cele 8 partide pe care le-a disputat.

Clujencele au cel mai neproductiv atac din grupa valorică A, cu 60,1 puncte înscrise pe meci și au încasat 77,4. CSM Târgoviște are medii de 68,1 puncte marcate și 73,5 primite. Elevele lui Cătălin Tănase au un bilanț de o victorie și 3 înfrângeri în deplasările din această ediție de campionat, în timp ce clujencele au 0/3 pe propriul teren.

Ambele formații au cedat în etapa din weekend. CSM Târgoviște a pierdut sâmbătă la Satu Mare cu 62-76, într-un meci în care nu a putut conta pe accidentata Gabriela Irimia. Formația pregătită de Carmin Popa a jucat duminică pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și gazdele s-au impus cu 77-56 fără să forțeze prea mult jucătoarele de bază.

Meciul tur, de la Târgoviște, s-a disputat în 6 noiembrie și CSM s-a impus cu 60-51, după ce avea un avans de 9 puncte la prima pauză, dar clujencele s-au apropiat la o lungime înaintea sfertului decisiv. Ultima perioadă de joc le-a revenit gazdelor cu 20-12. Ancuța Stoenescu a fost coșghetera acelui meci cu 26 de puncte, în timp ce Rishonda Napier marca 22 pentru alb-negre.

Ambele formații au multe tinere în componență și nu se apropie de limita maximă de straniere. La CSM Târgoviște se știe situația pentru care s-a ajuns la acorduri cu doar două straniere, iar la Cluj-Napoca au fost aduse trei, la primul sezon în România. Cătălin Tănase are o experiență mult mai mare în primul eșalon și trofee în palmares cu prim-divizionare din Târgoviște, față de antrenorul clujean. De asemenea, în lotul dâmbovițean sunt câteva românce mult mai experimentate, cu multe sezoane pe prima scenă a baschetului românesc.

Târgoviștencele au procentaje mai bune la aruncările din acțiune, 44,4%la șuturile din semicerc față de 41,7% și 30,1% la triple față de 22,9%. Clujencele stau mai bine de la linia de fault, cu 72,8% libere transformate față de 64,2%. Universitatea stă puțin mai bine la media recuperărilor, 38,1 față de 37, și la intercepții, 8,9 la 7,6. De partea cealaltă, CSM Târgoviște are cifre mai bune la pase decisive pe meci (13,6 față de 10,9), capace (2,1 față de 1,3) și mingi pierdute (14,1 față de 20,5).

În ceea ce privește statistica individuală, de remarcat că CSM Târgoviște are lideri jucătoare autohtone la cele trei aspecte importante, în timp ce la clujence conduc cele trei straniere. Ancuța Stoenescu are cea mai bună medie de puncte la CSM (18,8 ppg) și de pase decisive (3), iar Larisa Toma are cea mai bună medie la recuperări, 6,5. Arlesia Morse este coșghetera alb-negrelor cu 17,8 puncte pe meci, Aleksandra Begenisic cea mai bună recuperatoare (8 recuperări/partidă) și Rishonda Napier, cea mai bună pasatoare (4,5).

Au trecut mai mult de patru ani de când CSM Târgoviște câștiga ultima dată pe terenul Universității Cluj-Napoca, în octombrie 2014, cu 97-57. În ultimul sezon, cele două echipe nu s-au întâlnit în Liga Națională pentru că CSM-ul a evoluat în Liga 1. În următoarele patru confruntări găzduite de alb-negre acestea s-au impus. Din 2005 până acum, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 25 de confruntări directe între cele două echipe, iar scorul este favorabil dâmbovițencelor, 18-7.

Meciul dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSM Târgoviște se joacă marți, 11 decembrie, de la ora 18:00. Restanța din etapa a 7-a se dispută la sala Horia Demian.

*foto: JFritz Fotograf

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!