Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj reușește surpriza cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.12.2018

Universitatea Cluj-Napoca a spart gheața și a obținut prima victorie în acest sezon și prima în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Alb-negrele s-au impus cu 80-74 acasă în fața Olimpiei CSU Brașov, pe sferturi: 15-21, 18-23, 26-12, 21-18. Oaspetele au avut un avans de 18 puncte, dar gazdele au revenit și au trecut în față cu 8 puncte. Napier a contribuit cu 21 de puncte la prima victorie clujeană, iar Morse a fost în double-double, în timp ce Pesovic și Bartee au marcat câte 22 de puncte pentru Olimpia CSU Brașov.

Carmin Popa a început partida cu Rishonda Napier, Paula Cenean, Irina Părău, Nicolett Orban și Aleksandra Begenisic. La Universitatea a revenit în teren Morse, care nu a jucat în ultimele două partide. Dan Calancea le-a trimis în formula de start pe Alina Podar, Flavia Ferenczi, Romina Filip, Biljana Pesovic și Carla Bartee. Olimpia CSU Brașov nu s-a putut baza pe Arsenic la acest meci, care are probleme cu viza și a lipsit și la alte partide.  

Cenean a deschis scorul, iar Ferenczi și Podar le-au dus pe oaspete în avantaj, 2-4. Au urmat mai multe faze când brașovencele au condus la o posesie și gazdele au egalat. A urmat un run de 8 puncte al Olimpiei CSU Brașov și scorul devenea 8-16. Clujencele au înjumătățit ecartul, iar Pesovic a înscris ultimul coș al sfertului, astfel că la prima pauză scorul a fost 15-21.

Bartee a marcat prima în sfertul secund și Părău a reușit 5 puncte la rând cu care și-a apropiat echipa la 3 lungimi. Filip și Ferenczi au refăcut diferența de 8 puncte, gazdele s-au apropiat din nou la trei puncte și oaspetele s-au distanțat pentru prima dată la zece lungimi în minutul 17, scor 28-38. Sfîrlea și Podar au scuturat plasa de la distanță și brașovencele s-au dus la 13 puncte în față, de la linia de fault. Cenean a stabilit scorul la jumătatea partidei, 33-44.

Pesovic și Bartee au dus scorul la 33-51 în minutul 22. Clujencele au avut nevoie de două minute și jumătate pentru a înscrie primul coș în repriza secundă, o triplă a lui Morse. A fost rândul brașovencelor să aibă în jur de 4 minute fără să puncteze, timp în care gazdele s-au apropiat la cinci lungimi, după un run de 13 puncte. Bartee a oprit seceta din atacul oaspetelor cu un coș de la distanță. A urmat un nou minut fără reușite pentru alb-albastre și „U” a redus cu alte cinci lungimi ecartul, prin liberele lui Cenean și tripla lui Morse. Al Ash Hab a transformat două libere, dar Olimpia CSU n-a înscris în ultimele trei minute ale sfertului. Orban și cele două americance au dus formația gazdă în față la ultima pauză, când tabela arăta 59-56.

Napier a dus scorul la 64-56 în minutul 32. Pesovic și Ferenczi și-au apropiat echipa la patru puncte, dar Napier a scuturat plasa de la distanță pentru 69-62. Au urmat mai mult de patru minnute fără coș pentru clujence. Ferenczi și Bartee au egalat, iar Al Ash Hab le-a readus pe oaspete în avantaj, la intrarea în ultimele trei minute. Au urmat turnovers de 24 de secunde pentru ambele echipe, iar brașovencele nu au înscris timp de două minute și jumătate. Părău a egalat, Napier a marcat de după semicerc și oaspetele ratau de la distanță. Clujencele s-au distanțat la 7 puncte, de la linia de fault, iar Bartee a transformat trei libere pentru 78-74 când mai erau 15 secunde. Begenisic a marcat ultimul coș și a stabilit scorul final, 80-74.

Cele două echipe au marcat la fel de multe coșuri din acțiune, 20 de la semidistanță și 7 de afară. Diferența s-a făcut de la linia de fault, de unde gazdele au avut 19 libere transformate din 20, iar brașovencele, 13 din 14. Universitatea Cluj-Napoca a reușit prima victorie în campionat după 10 înfrângeri consecutive, în prima fază a sezonului regulat. Olimpia CSU Brașov a suferit a 6-a înfrângere în LNBF și este momentan pe locul trei.

Biljana Pesovic și Carla Bartee au fost coșgheterele partidei cu câte 22 de puncte pentru oaspete, având fiecare 9 recuperări. Cele două au fost integraliste, alături de Ferenczi și Podar, care au înscris 12 și 11 puncte, Podar având și 7 pase decisive. Al Ash Hab a înscris 4 puncte pentru Olimpia CSU Brașov, iar Filip 3.

Rishonda Napier a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 21 de puncte, plus 5 recuperări, fiind singura integralistă. Arlesia Morse a încheiat în double-double, cu 11 puncte și 11 recuperări. Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Părău 13 puncte (8 recuperări), Cenean 13 puncte (5 assist-uri), Orban 12 puncte (6 recuperări), Begenisic 7 puncte și Sfîrlea 3.

Olimpia CSU Brașov ar trebui să joace următorul meci acasă, cu FCC ICIM Arad, în 29 decembrie, dar este posibil ca partida să se dispute pe terenul arădencelor. Universitatea Cluj stă în etapa a doua, astfel că următoarea partidă va fi în 5 ianuarie, acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

*foto: Universitatea Cluj Baschet Feminin facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!