Stiri

Universitatea din Pitești, campioană europeană universitară la 3x3 feminin în componența Ghizilă, Pavel, Ardelean, Ursu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.07.2018

Jocurile Europene Uniersitare din acest an se desfășoară la Coimbra în perioada 14-28 iulie. Competițiile de baschet 3x3 sunt printre primele care și-au desemnat medaliatele. Universitatea din Pitești a câștigat competiția feminină, în componența Ghizilă, Pavel, Ardelean, Ursu. Piteștencele au avut 6 victorii din 6, iar în finală au trecut de Vasyl Stefanyk University cu 20-9.

16 echipe s-au aliniat la startul competiției feminine de baschet 3x3, împărțite în patru grupe de câte patru. Universitatea din Pitești a făcut parte din grupa B, alături de adversare din Elveția (University of Lucerne), Franța (University of Pau and Pays de l'Adour) și Turcia (Middle East Tech University).

Din lotul Universității din Pitești au făcut parte patru componente ale naționalei de senioare (5x5) a României: Ioana Ghizilă, Elisabeth Pavel, Dora Ardelean și Sonia Ursu (care a fost viecampioană europeană la 3x3). Piteștencele au început competiția cu o victorie clară în fața turcoaicelor, 14-4. Jumătate din puncte le-a marcat Pavel, urmată de Ardelean cu 5 și Ghizilă cu 2.

A doua zi s-au disputat celelalte două etape din grupă. Argeșencele au trecut cu 21-10 de franțuzoaice. Pavel a marcat 9 puncte, Ghizilă 6, Ursu 4 și Ardelean 2. Partida dintre Universitatea din Pitești și cea din Lucerna a decis ocupanta primului loc în grupă. Piteștencele s-au impus cu 18-8. Ghizilă și Pavel au marcat câte 7 puncte, iar Ardelean și Ursu, câte 2.

Primele două clasate din cele patru grupe s-au calificat în sferturile de finală. Româncele au întâlnit o echipă din Ungaria (University of Physical Education). 21-11 a fost scorul pentru piteștence, care au avut nevoie de doar 8 minute pentru a încheia meciul. Ursu a fost de această dată cea mai bună marcatoare, cu 8 puncte, urmată de Ghizilă și Pavel cu câte 5, iar Ardelean a marcat 3.

În primul sfert de finală a fost un duel portughez, câștigat de Universitatea din Aveiro cu 18-15 în fața celor din Porto. Ucrainiencele de la Vasyl Stefanyk Precarpathian National University au trecut cu 21-10 de Universitatea din Lucerna. Cel mai strâns meci din sferturi a fost cel dintre Universitatea din Ljubljana și rusoaicele de la Volga Region State Academy of Physical Culture, Sport and Tourism, scor 12-10.

Piteștencele au jucat în a doua semifinală cu slovenele din Ljubljana. A fost echilibru în prima jumătate a meciului, cu 10-10 în minutul 6. Au urmat 7 puncte consecutive pentru argeșence, care s-au desprins la 17-10. A fost rândul slovenelor să aibă momente mai bune și s-au apropiat la 18-17 în ultimul minut. Ghizilă a stabilit scorul final, 20-17. Ucrainiencele de la Vasyl Stefanyk au trecut cu 20-14 de portughezele de la Aveiro în prima semifinală. Bronzul le-a revenit celor din Ljubljana, după 12-4 cu Aveiro.

Finala competiției feminine de baschet 3x3 s-a disputat miercuri seara. Ucrainiencele erau în formula Kasatkina-Karieva, Filevych, Sydorak și Mollova. Ardelean și Ghizilă au marcat primele trei puncte, iar Ursu și Pavel au dus scorul la 6-1 petru piteștence. Acestea s-au distanțat pe toată durata partidei și s-au impus cu 20-9. Ioana Ghizilă și Sonia Ursu au terminat finala cu câte 7 puncte, iar Elisabeth Pavel și Dora Ardelean au marcat câte 3 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate