Stiri Liga I Masculin

Update. Prima reacție a arbitrului de divizia A acuzat de violențe

Bogdan Isăilă, Eduard Popa

Bogdan Isăilă, Eduard Popa
04.04.2018

Un arbitru de Divizia A este acuzat de violențe. Mihai Săndulache este oficialul Federației Române de Baschet care ar fi avut un comportament mai mult decât neadecvat în două rânduri.


 

UPDATE: Arbitrul Mihai Săndulache ne-a contactat și ne-a oferit prima reacție după plângerea depusă la adresa sa: 

„În legătură cu prima problemă din meciul de la Știința, FRB a analizat deja cazul și am fost sancționat datorită negestionării conform regulamentului a incidentului. Iar pentru a doua acuzație, deoarece spune că a fost și la poliție, pentru că incidentul s-a întâmplat în afara sălii de baschet, există organe abilitate care vor stabili adevărul, deoarece au existat și martori.”

 


Site-ul nostru a fost contactat de către Alina Gheban, fostă jucătoare de baschet, care ne-a povestit două episoade în care Mihai Săndulache se află în prim plan. Totul a început cu semne obscene arătate de acesta și a culminat cu violențe fizice asupra Alinei Gheban, după cum ne-a povestit aceasta.

 

„Totul a început pe 4 martie când eram la un meci la Știința București, în sala de la FRB.  În timpul meciului, Săndulache în loc să-și vadă de arbitraj, pentru că faza era fix sub panou în zona lui, el stătea de povești cu tribuna. Oamenii erau faultați sub coș și el nu fluiera nimic, era cu capul invers. Eu eram la meci cu Amedeo Casale, prietenul meu, și cu tatăl lui. În acel moment, tatăl prietenului meu i-a strigat <<Hei, uită-te la meci lasă tribuna, vorbești cu tribuna după>>. Și el (n.r Săndulache) ce face, după ce pleacă contraatacul în partea cealaltă de teren, își pune mâna la spate și ne arată nouă semne obscene. N-a făcut nimeni absolut nimic și în momentul acela tatăl lui Amedeo s-a dus spre Claudiu Fometescu ca să-i atragă atenția. Când Săndulache l-a văzut pe Angelo, tatăl lui Amedeo, la linia de tușă era indignat și s-a apropiat agresiv de Angelo. În momentul în care l-a văzut foarte agresiv pe acesta, tatăl lui Amedeo și-a proptit capul în fruntea lui doar pentru a-l împinge mai încolo. În acel moment, Săndulache i-a tras o palmă. Eu am coborât din tribună și l-am întrebat <<Cine ești tu să îți permiți să lovești un spectator? >>. A fost tot. Dar bineînțeles că fiind vorba de Săndulache nu i s-a întâmplat nimic, a primit două etape de suspendare și atâta tot, desi eu știu că pentru așa ceva trebuie o suspendare de minim 6 luni. Acesta a fost primul episod.”

Cel de al doilea episod a avut loc la meciul dintre CS Voluntari și Știința București, când Mihai Săndulache era spectator și la final de meci a agresat-o fizic pe Alina Gheban, conform spuselor acesteia:

„Marele tam-tam a ieșit când am fost la meciul celor de la CS Voluntari cu Știința București din Sala Agronomia, în 24 martie. L-am văzut pe Săndulache că e în sală, dar nu am avut nicio treabă cu el. Când s-a terminat meciul, am ieșit pe hol să așteptăm pe cineva, iar Amedeo era înauntru și vorbea și el cu cineva. Eram cu o prietenă (n.r . colega noastră, Ana Maria „Ama” Tutunaru). L-am văzut pe Săndulache acolo în hol, nu m-am băgat în seamă, nu am crezut că e capabil să facă ceva cu atâția oameni acolo. L-am auzit vorbind cu cineva, spunând <<Cine mă, aia? >>. Nu am zis nimic. După care zice, <<Alo, tu!>>. După care vine la 5 centrimetri de fața mea ca să mă intimideze. A început să mă facă în toate felurile. Am încercat să plec, să mă lase în pace. Nu m-a lăsat, a venit după mine și a fost primul moment în care m-am simțit amenințată. Nu știu cum am gesticulat și i-am dat cu mâna peste față. În momentul în care am vrut sa plec cu Ama, el m-a prins de păr, m-a trântit pe jos și dacă nu intervenea prietena mea luam și un picior în coaste, așa i-am simțit doar puțin vârful pantofului. Apoi a venit și Amedeo, iar împreună cu Ama și Căruțașu au reușit să-l potolească cumva. ”

După aceste episoade Alina Gheban a depus plângere împotriva arbitrului, atât la Poliție, cât și la Federația Româna de Baschet. Plângerea formulată către forul de la București poate fi citită în galeria foto a articolului, de mai jos.

Site-ul nostru a încercat să facă rost de o declarație din partea acuzatului. Acesta a dezmințit faptele care îi sunt atribuite, dar nu a vrut să comenteze mai mult, susținând că regulamentul FRB nu îi permite să comunice cu presa fără acordul Federației. Ulterior, acesta ne-a promis că luni, 2 aprilie, va cere acordul și ne va contacta pentru un drept la replică, dar nu am mai primit nicio reacție din partea arbitrului. 

Rămâne de văzut ce reacție vor avea instituțiile la care fosta baschetbalistă s-a adresat și vă vom ține la curent cu viitoare informație cu privire la acest caz.

*foto: Alina Cojocaru Photography/ Andreea Vlase

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    sandulache,
    un personaj frustrat, penibil,de cea mai joasa speta!
    Din punctul meu de vedere nu are ce cauta in arbitraj,ca sa nu spun ca dupa fata lui are nevoie de ingrijire medicala.Sper ca FRB sa ia masurile necesare.

    cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Să-i ducă păcatele cine l-a readus în arbitraj, Carmen Tocală îl exclusese. Acum băiatul vrea să recupereze.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Este
    recidivist in astfel de probleme. Odata la Cerbu, desi arbitra, a urecheat un copil jucator in timpul meciului. A avut nenorocul sa fie si parintele acolo care i-a tras un pumn de l-a lasat lat.

    cu 6 ani în urmă (04.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Altădată era într-o sală ca spectator, îsi sustinea iubita din acea perioadă, jucătoare. Punea presiune pe arbitrii jocului la un mod destul de urât, el fiind arbitru. Până la urmă i-a venit o minge în cap de pe banca echipei adverse.

    cu 6 ani în urmă (04.04.2018) Raspunde
  • dragos vascenco :

    un arbitru sustinut de federatie
    Acest arbitru Sandulache a fost exclus acum cativa ani din arbitraj dupa ce a “ciufulit-o” putin pe Carmen Tocala,care atunci era presedintele federatiei romane de baschet.
    Recent,de vreo 3 ani a fost re-introdus in arbitraj cu ajutorul lui Marius Ciulin,absolvind scoala lui de arbitraj de la Constanta (doar ei stiu cate meciuri au aranjat impreuna in urma cu 10-15 ani cu comisarul Banica si altii din “garda veche”)si a avut o “evolutie remarcabila”la varsta sa mai degraba aproape de pensionare,a promovat cate o categorie in fiecare sezon,precum un arbitru tanar,talentat si de perspectiva,acum fiind arbitru LNBF.
    Dupa incidentele de la meciul in care el in calitate de arbitru a agresat un spectator,nu a fost nici macar suspendat 2 etape in loc de 6 luni sau excludere,ci a fost retinut in mod tacit si elegant de la delegari Pentru 2 (doua) saptamani,de ce un altfel de regulament?
    Pentru ca fratele subiectului ocupa o functie importanta in politica si ii asigura acestuia o constanta presiune pe cei care ar putea lua vreo masura neplacuta pentru ei......
    Pentru ca de la presedintele actual al federatiei,Horia Paun si pana la femeia de serviciu de la federatie,tuturor le este frica de el.
    Pe unii ii santajaza cu cate ceva compromitator ,iar pe altii ii ameninta cu ruperea picioarelor la propriu,pe ei si familiile lor....iar pentru ca in federatie nu exista o persoana cu coloana vertebrala care sa nu se lase impresionata de acestea,el isi desfasoara activitatea linistit si isi permite orice astfel de gest fara sa primeasca vreo sanctiune conforma cu regulamentul.
    Un caz de excludere din arbitraj s-a petrecut anul trecut cand un arbitru cu experienta si vechime in arbitraj,tot LNBF a agresat in calitate de antrenor,un alt arbitru la un meci de juniori,atunci sanctiunea a venit repede si a fost ferma:Excludere din arbitraj conform regulamentului.
    Asadar regulamentul este aplicabil pentru unii iar pentru altii nu,inca un caz in care ni se confirma ca traim in Romania
    Sunt curios si cat timp va rezista articolul acesta pe site....

    cu 6 ani în urmă (05.04.2018) Raspunde
  • Tina1984 :

    .
    Fratele meu vitreg este var bun de sânge al acestui Mihai Sandulache și confirm ca acesta este foarte agresiv. Am fost vecini cu el și familia lui, am locuit perete in perete și in urma cu mulți ani auzeam prin perete cum își maltrata iubita de la aceea vreme. Mai apoi aceea l-a părăsit și a maltratat-o și pe următoarea. Și-a bătut toate iubitele. Nici restul familiei nu sunt mai de doamne ajuta. Omul asta trebuia sa fie în pușcărie pana acum darfamilia are relații. Nici cu fratele lui Ștefan Sandulache nu mi-e rușine, îl auzeam fiind vecini cum înjura și vorbea urat nevestei. Mama lor este o f emeie foarte perversa, pasiva și plina de răutate. Tatăl ar fi mai ok dar tot o fire rece este. E bine sa stai departe de familia asta.

    cu 3 ani în urmă (16.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!