Stiri Juniori U17 Masculin

Urmașii generației lui Cățe, Bobe și Kuti

Eduard Popa

Eduard Popa
18.05.2018

romania u20 2018 baschet

Federația Română de Baschet a terminat de trimis listele pentru convocări la naționala U20 a României, iar noi am terminat de completat lista jucătorilor cu care România va evolua la Chemnitz, la turneul final al Campionatului European de baschet, divizia A.

Astfel, din echipa de anul trecut a mai rămas un singur jucător, care de altfel este și cel mai cunoscut nume din lot: Georges Darwiche. Restul formației reprezintă o garnitură nouă care va avea șansa să se afirme în fața celor mai bune școli de baschet din Europa.

Astfel, lotul României pentru EuroBasket U20 2018– divizia A este următorul:

Georges Darwiche (CSM Steaua), Lucas Tohătan (BC SCM Timișoara), Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea), Andrei Mureșan (U-BT Cluj) – conducători de joc

Dragoș Diculescu (CSM Steaua), Edward Petrescu (Agronomia București, împrumutat la CSU Sibiu), Christian Chițu (Agronomia) David Vida și Camil Berculescu (ambii U-BT Cluj), Daniel Ioniță (Știința București) – extreme

Daniel Mâinea (Athletic Constanța), Andrei Calenic (Poli Iași, împrumutat de la CSM Steaua) – pozițiile 4/5.

Așadar, pe lângă observația cu privire la Georges Darwiche, se poate vedea și faptul că antrenorul Silvășan a preferat să aducă la lot o formulă cu 4 conducători de joc, toți cu experiență la nivelul Ligii Naționale de Baschet Masculin, știut fiind lipsa de personal de care ducem la această poziție la nivelul naționalei mari.

Deocamdată nu știm dacă cei 12 jucători convocați fac parte dintr-un lot lărgit sau reprezintă lista finală pentru turneul final U20. Așteptăm în acest sens clarificări din partea FRB, tot ce am strâns în acest articol fiind informații obținute de la cluburi sau care au fost comunicate de acestea pe site-urile oficiale. 

Reamintim că România U20 s-a calificat în prima divizie valorică în urma câștigării Campionatului European Divizia B de anul trecut, de la Oradea. Tricolorii vor evolua în Germania în Grupa C, alături de puternicele echipe ale Germaniei, Israelului și Greciei. Turneul final U20 – divizia A va juca la Chemnitz, în perioada 14-22 iulie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!