Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

VIDEO. CSM Satu Mare și-a prezentat lotul într-un mod inedit!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.09.2016

Foto: CSM Satu Mare

După doi ani de zile plini de probleme administrative și financiare, echipa de baschet feminin a municipiului Satu Mare s-a relansat în lupta pentru primele poziții ale Ligii Naționale de Baschet feminin. Cu o nouă conducere, staff tehnic, dar și lot de jucătoare, CSM Satu Mare a umplut până la refuz, vineri seara, Sala Sporturilor Ecaterina Both din localitate.

Fanii prezenți și-au luat locul în tribune cu scopul de a urmări partida amicală dintre CSM Satu Mare și BC Sirius Târgu Mureș, dar au asistat la un moment inedit pentru baschetul românesc. Sportivele pregătite de portughezul Jose Peres Araujo și Adriana Pricop au îmbinat, pe terenul de baschet, teatrul cu dansul stârnind aplauzele fanilor la finalul scenetei ce a durat aproximativ 15 minute. Ideea i-a aparținut noului președinte al secției de basceht feminin, Zsolt Feleki. Oficialul sătmărean a vorbit despre evenimentul în sine cât și despre proiect, afirmând că minim 50% din bugetul echipei va trebui să sosească de la firme private.

Când am început acest proiect, prima idee a fost că trebuie să readucem publicul la sală și să creăm o emulație încă din primul an în jurul baschetului sătmărean. Acest proiect se bazează pe copii.

Din 1 Octombrie începem să punem bazele unei Academii de baschet unde încercăm să aducem la baschet aproximativ 500 de copii din județ atât de la fete cât și la băieți. Începem cu șase antrenori, dar până la sfârșitul anului numărul lor se va ridica la opt. Antrenorul principal al CSM, Jose Peres Arauj va coordona și munca antrenorilor din Academie. Se va conlucra împreună ca să reușim acest proiect pe termen lung.

Dorim să umplem sala la meciurile de acasă cu copii și ulterior fetele să ajute la popularizarea baschetului în rândul copiilor. Sperăm ca după patru ani să putem sprijini loturile naționale cu mai mulți copii.

Prezentare echipei a fost primul pas în acest proiect. Cu ajutorul a aproximativ 40 de oameni inimoși, cărora le mulțumesc mult, de la teatrul sătmărean „Harag Gyorgy” și școala de dans ”Passion for Salsa” am reușit să facem o prezentare inedită. Tehnologia adusă de teatru a fost una impresionantă, acesta a fost și motivul pentru care am fost nevoiți să închidem ușa ce leagă accesul spectatorilor de cel pe parchet. 

Cu acest spectacol am încercat să prezentăm echipa publicului pentru a cunoaște și latura umană a sportivelor. Ele au lucrat cinci zile la coregrafie, în timpul lor liber, și țin să le mulțumesc pe această cale. Sper că publicul a apreciat efortul lor și sperăm să revină în număr cât mai mare la sală. 

Un lucru foarte important pentru viitorul apropiat este să aducăm și firmele potente financiar lângă echipa de baschet fiindcă numai așa poate supraviețuii sportul. Minim 50% din bugetul echipei ar trebui să vină din bani privați. Pentru acest lucru preconizez că o să am nevoie de un an, dar sunt convins că din ianuarie mai multe firme private vor veni lângă echipă.

Ne dorim ca încă din primul an al proiectului să putem crea această emulație în jurul echipei.

Seara a continuat cu prezentarea individuală a tuturor celor ce fac parte din nou proiect CSM Satu Mare precum și cu partida amicală în sine. Gazdele au câștigat jocul școală, scor 69-56, pe sferturi fiind 19-18, 18-11, 19-11, 13-16.

Din lotul CSM Satu Mare fac parte sportivele Renata Szmutku, Flavia Ferenczi, Eniko Laza (Tarța), Andrea Olah, Chastity Reed, Valentina Bolba, Batey Morgan, Krisztina Baltic, Alexandra Uiuiu și Khadijah Whittington, antrenoru fiind Jose Araujo și Adriana Pricop.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!