Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

VIDEO. Ciulin nu vede faza care a decis meciul. Totuși fluieră fault!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.05.2013

Meciul 2 al seriei dintre CSM Oradea și CSU Ploiești, din semifinalele Ligii Naționale de baschet - ediția 2012/13, încheiat cu scorul de 91-90, a avut parte de câteva situații foarte importante. Una dintre ele este prezentată mai jos:

Video: DigiSport

Imaginile arată foarte clar că jucătorul de la CSM Oradea, William Franklin, interceptează mingea celui de la CSU Ploiești, Predrag Miletic.

Desigur, regulamentul are anumite interpretări, însă niciuna nu se aplică în cazul acestei faze în condițiile în care între cei doi jucători nu există niciun fel de contact. Ba mai mult, pe toată desfășurarea fazei se vede foarte clar cum Franklin se ferește de contactul cu adversarul direct.

Referitor la poziționarea arbitrilor, așa cum se vede în fotografia alăturată, Marius Ciulin, cel care a fluierat fault și apoi a dictat tehnic la bancă, nu are cum să vadă ce se întâmplă vizibilitatea fiindu-i alterată de către Nemanja Maric. În schimb, Fabiana Martinescu are cale liberă și vede perfect ceea ce s-a întâmplat, fără să fluiere nimic.

Dacă jocul ar fi continuat fără vreo intervenție din partea arbitrului, așa cum ar fi fost regulamentar, CSM Oradea ar fi avut un contraatac de 3 la 2.

Imagini mai clare decât acestea nu există. Drept consecință arbitrul Marius Ciulin trebuie tras la răspundere pentru că a stabilit rezultatul final al partidei dintre CSM Oradea și CSU Ploiești, scor 90-91, cu o situație de joc în care a comis o eroare flagrantă. Din moment ce a luat o decizie greșită tot ce a urmat după aceasta este tardiv pentru că decizia corectă în acest caz nu ar fi condus la fault tehnic pentru o reacție pe care o întâlnim la absolut orice bancă într-un meci echilibrat.

Sursa video: Digi Sport

117 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București tzony :

    @totalbaschet
    O cam dati in penibil cu atata subiectivism...

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @tzony
    E cu argumente. Nu e subiectiv. E clar ca lumina zilei. In asa ceva e expert Ciulin.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    si nu e singura faza
    din nefericire sunt multe alte faze care au decis meciul, clare ca lumina zilei! pe la 77-70 pt asehoti, fabula a inventat 2 faulturi consecutive total aiurea...sa mai taie elanul oradenilor! ea nu a reusit, dar a desavarsit hotia ciulitorul ciorditor!!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Yazzu :

    Limpede
    Interesant. Desi e multa presiune pe arbitri in astfel de momente pe finalul unui joc cu miza, si si ei mai pot gresi, aici este clar viciere de rezultat. Nu avea de ce sa fluiere Ciulin din pozitia in care era, nevazand faza.
    @tzony: cei ca tine nu vor accepta niciodata ca echipa lor favorita a castigat prin furt, oricat de clare ar fi dovezile. De ce nu esti corect? Ai vazut clar faza. Crezi ca a fost fault? Care e motivul pentru care zici ca e subiectiv?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    ultimul cos al meciului
    Nu am posibilitatea sa vad reluari, dar voi care aveti poate imi spuneti, chiar a fost cos cu fault la Miletic, la ultima faza? Cand Oradea conducea cu 90-88 cu 17 secunde inainte de final.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    tzony
    imi pare rau, dar daca faceti o chestie din asta, faceti-o ori de cate ori sesizati o greseala de arbitraj, nu doar cand pierde echipa oradeana. sunteti siteul nr 1 de baschet, trebuie sa fiti impartiali. nu ar trebui sa conteze ca sunteti din orasul digi. parerea mea.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • DOREL :

    Ciulin
    In prima repriza Iacobescu a intrat de mai multe ori in teren si nu s-a acordat nimic. Si nu inteleg de ce a luat foc asa la faza respectiva.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @yazzu
    iti raspund eu.
    oricine contesta suprematia absoluta a Asesoftului e subiectiv. Oricine spune ceva de rau despre campeoni e invidios. Oricone spune ceva despre arbitraj a vazut alt meci. In fapt arbitrii sunt niste sfinti cu aripi albe, fara posibilitatea de a ajuta o anume echipa. Si chiar daca vreodata mai gresec, o fac in defavoarea Asesoftului (vezi declaratia lui Ionut Georgescu). Altfel cu iti explici tu ca Oradea a invins la 20 de puncte in primul meci?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    Yazuu
    Stai sa clarificam ceva. Nu tin cu Asesoftul. Nici pe aproape.
    Dar totalbaschet ca un site de baschet ar trebuii sa fie impartiali si doar sa prezinte ce sa intamplat.
    Si articolul era foarte ok pana la ultima declaratie. Cand incepi cu "imagini mai clare ca acestea nu exista" asta este o dovada clara de subiectivism. Ei trebuie doar sa prezinte faptele . Nu sa ia ei decizii sau sa critice arbitrajul. NICIODATA!!! Oricat de evident ar fi fost. Aici a fost clar o greseala de arbitraj dar sa zici ca arbitrul Mariu Ciulin "trebuie tras la raspundere". Cine a scris acest articol din pacate nu a avut curajul sa se semneze probabil fix din aceasta cauza.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    penibil
    nu sunt fan al niciuneia dintre cele 2w echipe, insa chiar nu inteleg ce e cu acest articol, unul care ii face penibili pe cei de la Total baschet. se vede clar cum jucatorul oradean il loveste peste fata ( peste barbie) pe jucatorul din Ploiesti si totusi spuneti ca nu a fost fault? PENIBIL !!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • savonarola :

    arbitraj
    Am senzatia ca deja se da in paranoia cu acest meci. Comentariile celor de la TV care se aud sunt ridicole (urlete de zici ca e injunghiat)..dar nu numai:"...arbitrul Ciulin trebuie tras la raspundere..etc". Dl. Micinic, fiti calm; totusi meciul a fost 40 min +overtime; luati atunci faza cu faza meciul si disecati sa vedem care din cei 3 arbitri trebuie bagat in puscarie. Sunteti desprinsi de realitate. Am impresia ca la Oradea singura ratiune a existentei e aceasta semifinala. Teatre, carti..voi nu aveti??? Mai aveti poate zile de trait... echilibrati-va !

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    @oradeafun
    Ar trebuii sa gandesti un pic inainte sa incepi sa comentezi.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • veghetor :

    obiectiv-subiectiv
    Nu sunt fan Asesoft. Dimpotrivă. Dar atunci când prezinți doar o fază, cea care te avantajează poți fi suspectat de subiectivism. De pildă mie mi s-a părut că antisportivul acordat lui Stănescu a fost gratuit. Dacă așa a fost și ar fi câștigat Oradea? Personal cred că Oradea a pierdut pe mâna ei, după cum dacă ar fi câștigat, aș fi spus că Asesoft a pierdut din vina lor. Cred că ar trebui să ne uităm mai mult la joc și mai puțin la arbitri. Și poate că atunci nici nu făcea banca Oradei prostia pe care a făcut-o! (Sau poate că tocmai pentru că acuzăm arbitrajul părtinitor nu trebuia să o facă!)

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    ce fata are ciulitorul
    in aceste imagini se vede satisfactia si setea de care da dovada ciulitorul cand da tehnic la banca Oradiei! am stat in spatele bancii asehotilor la ambele meciuri si am facut eforturi cu ceilalti suporteri sa il asezam pe maimutoiul de iacobescu jos! care in plus,la final, cand am strigat "asehotii" a venit cu pumnul strans sa ma lamureasca cum sta treaba!!! asta da fair-play si echipa!!! asehotie curata!!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @ mihnescu
    E corect ceea ce spui tu. Eu personal am niste dubii si in legatura cu tehnicul acordat lui Stanescu.
    A gresi e omeneste. Chiar si pt arbitrii. Desi ei sunt platiti si sunt 3 ca sa nu greseasca. Dar cazul prezentat aici nu e tocmai o greseala. Un om care nu vede o faza se implica decisiv influentand clar ceea ce urmeaza. Nu avea Ciulin de ce sa se amestece aici, Daca fluiera Fabiana era tot greseala, dar nu Fabiana a facut-o ci CIULIN care nu vedea. Atunci e rea intentie, nu greseala.

    Daca tu consideri ca au fost faze in care oradea a fost avantajata, te rog sa le semnalezi, nu cred ca baietii de la totalbaschet vor refuza sa le arate.

    Si cum am mai spus si in alte comentarii, imi explica si mie cineva de ce FARA CIULIN, Oradea a castigat CLAR si la diferenta mare toate partidele din play-off?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    sica ciulin
    deci unii zic ca articolul e plin de subiectivism.bun.altii zic sa relatati orce greseala.bun.numai ca aceasta greseala poate sa coste pe oradeni f scump.chiar finala.ca la ploiesti o sa fie greu cu acesti ingeri ai baschetului.aici nu mai vb de cele 14 aruncari libere ratate.bey, s-a fluierat fault la o faza , la care nici macar marele dado nu ar fi cerut fault.nci macar nu a fost faza dubioasa, nici macar nu era in cilindrul jucatorului advers etc etc.asta e problema.pacat, sa fie one man show o semifinala.
    @mihnescu:dar arbitrii ar trebui sa fie impariali????

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Pt.Mihnescu
    Vreau sa-ti reamintesc ca in sezonul regulat Asesoftul a castigat la Oradea si nimeni nu a zis nimic.La sfarsit jucatorii de la Ploiesti au fost aplaudati.Dar acum a fost hotie pe fata.Numai un chior nu vede ca ceea ce a fluierat Ciulin nu a fost fault.Franklin a dat cu mana peste minge, nu la atins pe Vlahovic.Chiar cucoana Fabiana, apropiata a Ploiestului nu a fluierat desi era cea mai bine pozitionata.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    de acord
    de acord cu mihnescu

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Nu inteleg
    ''Drept consecinta arbitrul Marius Ciulin trebuie tras la raspundere pentru ca stabilit rezultatul final.'' Era 88 - 82, o fi dat 7 libere pentru aia de la Asesoft?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @ veghetor
    Iti impartasec punctul de vedere inclusiv cu Stanescu, mai putin ideea ca trebuie sa creditam arbitrajul au aunul ideal. Oradea a pierdut pe mana ei, cred si eu dar asta nu inseman ca nu a fost furata. Problema e atunci cand vine dl. Gerogescu sa declare ca Oradea a fost ajutata de arbitrii in ambele meciuri. Atunci noi, care consideram opusul cerem argumente. Si oferim argumente. Situatia de fata e un argument pt ca e o situatie in care Oradea avand un +6 se vede in situatia de a pierde tot acest avantaj fara ca macar sa fi gresit ceva. In + Franklin ar fi scapat singur si greu de crezut ca nu ducea difernta la +8. Adica cam GAME OVER.

    Astept ARGUMENTE SI DE CEALALTA PARTE.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • veghetor :

    Încrâncenare
    Oare nu suntem prea încrâncenați și nu ne mai vedem propriile greșeli ci numai pe ale celorlalți? Noi suntem buni ceilalți sunt răi, dar țara asta arată cum arată!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Ciulin
    Ar trebui suspendat acest Ciulin. Suntem in semifinala de campionat national nu in sezonul regulat unde o infrangere nu cantareste asa de mult.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .....
    ok,imaginile sunt clare acum!
    fault nu a fost,''i-a furat'' mingea si atat!...trebuia lasat jocul sa continue!...Ciulin l-a fluierat ''din experienta'' si s-a fript acum!....tot nu era nicio problema dar a venit si GT la banca si de aici scandalul!...adica gresesti odata cu GP si mai imi dai si GT la banca!.....s-a schimbat radical problema acum!.....Oradea are dreptate!
    Daca Ciulin fluiera GP si era clara iar banca Oradei sarea cum a facut-o acum ,Ciulin avea 100% dreptate!....dar el a gresit de 2 ori in aceiasi faza ,pe final,se poate spune acum clar ca a fost viciere de rezultat!
    Nu-l v-a suspenda nimeni mai mult de 1 etapa ca nu are cine sa fluiere!....pai cine fluiera restul meciurilor?....Fabiana,serban si dragos nicolae?....sa fim seriosi!....astia nici nu termina meciul pe teren!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Yazzu :

    @tzony
    Cred ca avem definitii diferite pentru cuvantul "impartial". Faptul ca spui viciere de rezultat atunci cand asta se intampla si o dovedesti cu imagini evocatoare si chiar cu un videoclip, nu o consider subiectivism. S-a furat (din nou) pentru Asesoft si oamenii au spus lucrurilor pe nume. Daca se va fura pentru altcineva trebuie sa se spuna si aia. Asta e impartialitate. Problema e ca, o stim cu totii, se fura tot timpul in acceasi directie. Conform spuselor tale, ar trebui sa nu mai spunem nimic, pentru ca nu avem cum echilibra situatia?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • veghetor :

    oradeafun
    Ba da a greșit dând posibilitatea acordării greselii tehnice.
    Și nu am spus deloc că arbitrajul a fost bun.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @ bdevil
    A dat 4 libere + posesia (adica aproximativ 6 puncte). In plus a oprit contraatacul lui Franklin, deci inca 2 puncte. In total 8, deci nu 7 cum ai calculat tu.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m0hamadus :

    m0hamadus
    Exista poze de dupa meci, cu Miletici, in care se observa ca este zgariat pe fata ca urmare al contactului cu fiara Franklin. A avut nevoie de 12 copci!!! In carambolul creat se vede clar cum, acelasi Franklin, il strange pe Miletici de oua pana acestea se inrosesc conform traditiei....totusi era ultima joi inaintea pastelor :) Ar fi cazul sa intram in normalitate, sa ne obisnuim cu situatia actuala si sa nu mai tragem sperante ca in viitor va fi mai bine. Toate aceste actiuni ulterioare sunt fara sens, zarurile au fost aruncate (ca si in alti ani). Putem deja felicita campionii!!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Pt.Veghetor
    Deci in conceptia ta de sudist banca Oradiei a facut o prostie cand a protestat (de fapt doar Pesici s-a ridicar in picioare)la faultul inexistent facut de Franklin....dar marele manager Iacobescu, Adi Tudor(Blidaru, etc ei au voie sa stea tot timpul in picioare.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :


    eu nu am acuzat decat subiectivismul in acest articol. au mai fost si alte greseli de arbitraj de-a lungul timpului, dar n-am vazut expresii de genul "mai clar decat atat nu se poate" si "arbitrul trebuie tras la raspundere". sunt convins de asemenea ca o parte din cei care scriu aici tin cu oradea. nu e nicio problema, dar cand scrii aici nu trebuie sa se vada asta. atat.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @veghetor
    Atunci a gresit si prin faptul ca s-a prezentat la meci dandu-i posibilitatea lui Ciulin sa inventeze un faut iritant. E un sofism, stiu, dar sincer, era o faza mult mai frecvent intalnita pe cealata banca si totusi nepenalizata.

    Eu am spus ca arbitrajul a fost relativ bun. Mult mai bun decat cel din meciul 1. Mult mai discret a furat Ciulin decat Olaru. E mai mester.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • tbaschet :

    !!!!
    Eu ii felicit pe baieti ca au curaj sa isi spuna parerea! Fratilor e saitul lor, au dreptul sa scrie ce vor ei ca o fac pe timpul lor si pe nervii lor!
    Bine fac ca readuc subiectul in discutie, eu unul m-am saturat de hotiile Asesoftui si de ani de zile nu se face nimic!
    Dati-le naibii medaliile la inceput de campionat si sa ne lase in pace!
    Ahhh si arbitri sunt impartiti pe zone, tocmai ca fie cat mai bine pozitionati ceea ce nu s-a intamplat in faza aceasta!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Zarurile aruncate
    Noi vorbim aici si ne contram cand din pacate zarurile sunt aruncate.Sunt 3 echipe din Ardeal si una din Sud si aceea foarte aproape de Capitala.Asesoftul a pierdut anul asta si Supercupa si Cupa Roamaniei....competitii de rang 2.Asa ca totul este facut ca sa castige si ei ceva anul asta, doar RTV tot se lauda ca are cea mai mare audienta dintre canalele de stiri si ar fi rusinos ca echipa de baschet sa nu devina campioana.S-au vazut ce buni sunt in Eurochalenge.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @dan55
    Si eu consider ca a fost o prostie ca a protestat, ca oricum nu aveau sa obtina nimic bun. Erau deja furati de 4 puncte (2 contraatacul oprit + 2 cosurile), le-au mai trebuit 4. Dar asta se intampla in tensiunea meciului, mai ales ca in urma cu cateva minute Miletic il doboara pe Maric care sta pur si simplu pe loc si acesta din urma ia GP. E greu sa recunosti ceea ce nu ai facut si sa le multumesti fluierasilor pt ca te fura sistematic. Dar asta e, face parte din joc.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    Yazzu
    Noi putem sa comentam cat vrem. Orice fan are dreptul asta nu? Antrenorii , managerii , jucatorii si fanii pot sa declare ce vor ei ca sunt subiectivi.
    Dar cand site-ul de baschet iti zice uite ala a furat! A furat clar! Eh asta numai e ok... Sau tu crezi ca e in regula? In mod ciudat este vorba si de echipa preferata a catorva jurnalisti de pe site

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • veghetor :

    dann55
    Regret să te dezamăgesc, dar nu sunt sudist. Chiar mă simt jignit! Orice protest e o prostie! Nu am văzut nici o situație în care Ciulin să revină asupra deciziei pe care a luat-o! De asta spun că e o prostie să protestezi! Iar despre faptul că la Iacobescu stă mai mereu în picioare și strigă continuu la arbitri am scris încă de pe vremea când totalbaschet nu exista și postam pe numaibaschet!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Mihnescu
    Dupa parerea ta OBIECTIVA,ca noi toti suntem subiectivi, Burlacu merita o suspendare de 1-2 etape pentru cotul in gura la Pesic?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Veghetor
    Scuzele mele.Ai dreptate, este o prostie sa prostezi, dar acum am vazut relauarea jocului si pe Digi Oradea.Pesic doar s-a ridicat in picioare si a zis ceva.Fabiana care era langa el nu a schitat nici un gest dar mafiotul de Ciulin fiind la centru terenului a acordat fault tehnic la banca.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Ciulin
    Se si vede pe aceasta captura video de mai sus,unde este Fabiana cand protesteaza Pesic si unde este Ciulin.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @dan55 ZARURI
    Eu n-as zice ca zarurile sunt aruncate. Daca ieri se jucau 37 de minute nu crede ca prea aveam ce sa reprosem arbitrilor. Ploiestiu a fost cu mult peste, de fapt a aratat mult mai odihnita decat Oradea. Era o victorie clara ca cea din ianuarie (desi iti trebuie multa sansa sa bagi 60-70 % la 3 puncte iar adversarul sa rateze intr-una).
    Insa Oradea a aratat ca meciul are 40 de minute si nu 37, si a luptat pana la capat, facand abstractie de tot ce era impotriva lor. In ultimele 3+5 minute am vazut un Ploiesti apatic, dezorientat, si mult mai obosit decat Oradea. Si sincer nu-i vad bine pe campeoni peste o saptamana la brazi. Cand Oradea va incepe meciul 3 mult mai odihnita si ei cel mai probabil nu-l vor avea in teren pe Burlacu, omul care a marcat 6 din cele 14 cosuri de 3 ale prahovenilor

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • veghetor :

    dann55
    Scuze acceptate!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    dan55
    o merita cu prisosinta. chiar mai mult, din punctul meu de vedere, pentru ca trebuie dat un exemplu si e omul excelent pt asa ceva. in alta ordine de idei, daca eu critic subiectivismul autorului articolului, tu intelegi ca eu tin cu ploiesti? pe bune? daca da, imi pare rau, esti atat de departe ca nici nu iti inchipui.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @ dan 55 -ALTE ZARURI
    Si chiar daca Ploiestiul trece de Oradea (cu 3-1, ma indoiesc ca vor putea trece cu 3-2), aceasta e doar semifinala. In finala se pare ca ii vor astepta Muresul care la ce joaca azi , ar fi nevoie sa arbitreze trioul Fabiana, Olaru, Ciulin toate partidele ca a aiba si campionii nostri o sansa. dar in baschet nimic nu e exclus.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Sistem
    Si acest sistem de play-off are o lacuna.Romania este singura tara din Europa (de NBA nu vorbim acum) unde meciurile se joaca in zile consecutive fara o zi de pauza.Fiind meciuri de mare intensitate fizica si psihica este inevitabil ca pe final nervii sa cedeze.Chiar si in Euroliga exista o zi de pauza intre meciuri.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    @dan55
    te rog frumos nu mai folosi termenul de sudist in sens peiorativ...asa pot sa afirm si eu ca ardelenii sunt melci, batuti in cap, boci. etc...

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    zaruri
    @oradeafun, asa e cum zici, zarurile sint aruncate, dar n-au cazut cum 'trebuia' si cum voiau numitii campioni, deci mai e mult... eu cred ca tocmai cu imagini din astea se mai poate schimba cite ceva, pe ici pe colo, prin partile esentiale

    @valdut10 - vazusi ca vazuram si noi aseara; rabzi cit rabzi, dar cind nu mai poti... cred ca unora li se cam umple paharul...

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    imagini concludente
    Se vede extrem de clar ca Fabiana este intr-o pozitie mult mai buna si totusi nu fluiera nimic. Vine folcloristul de ciuciulin si decide meciul. De aia l-au adus ca sa fure meciul, stiam asta de la inceput. Nu stiu ce se poate face in aceste conditii, dar macar sa scapam de el pentru restul meciurilor. Stiu ca sunt multi prieteni ai asehotilor dar parca el si cu olaru sunt exemplarele cele mai evidente.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @varanu
    dan55 a folosit termenul de sudist in sens geografic si nu pleiorativ. In plus nu a alipit acestui termen epitete ( gen sudist incuiat la minte), asa cum incerci tu sa alipesti termenului ardelean. In plus termenul de sudist apare spus cu mandrie de catre fanii ploiesteni in discutia purtata cu mine despre Szijarto si Toni Alexe.

    dan 55 si-a cerut scuze, ai putea sa o faci si tu.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Varanu
    ok

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Yazzu :

    @tzony
    Da, e absolut normal ca sa atragi atentia asupra unei greseli care a decis soarta unei partide, indiferent ca e Asesoft, Oradea, Cluj, Sibiu, Miercurea Ciuc sau cine o mai fi. A arata o gresala si a o dovedi nu inseamna a nu fi impartial! E normal sa atragi atentia ca se gresete (voit sau nu, nu comentez) in aceeasi directie. Daca eu nu am dreptate, atunci contrariul celor afirmate de mine e valabil: e normal sa taci cand vezi o gresala flagranta. E normal sa nu zici nimic cand se gresete constant in aceeasi directie. Sa le vezi pe toate si sa nu spui nimic! E absurd, nu pot fi de acord cu tine.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    @oradeafun
    nu am pentru ce sa-mi cer scuze atata timp cat pe acest site se promoveaza "superioritatea ardeleana".....

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @varanu
    noua poti sa ne zici 'vestici' - nu gresesti cu nimic! :)

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    oradeafun
    Eu chiar nu am nimic cu nimeni, dar imi place sa fim realisti iar exista o vorba........o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte.Iar in imagine (dar si pe video) se vede clar ca CSM a fost furat.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Varanu
    DIn 4 echipe in semifinale 3 sunt din Ardeal.Deci...exista o superioritate ardeleana.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • cluj-n :

    pt. adi m.
    de ce nu spui nimic de arbitrajul li ciulin si grigoras la primul meci de la tg. mures si chiar si de arbitrajul din meciul 2.....nu poti fi obiectiv referitor la echipe dar mai grav ai simpatii si antipatii si la jucatori -tinele pt. tine nu le pune pe site

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    Yazzu
    Ok atunci suntem de acord sa nu fim de acord.
    Totalbaschet au tot dreptul sa prezinte filmuletul si sa cum sa petrecut actiunea. Au facut totul ok. Pana la ultima declaratie. Acolo se vede subiectivitatea scriitorului (Domnul Adi care este fan declarat Oradea).
    Daca la urmatoarea faza numai avem filmare sa vedem si noi sa fim siguri? Il credem pe cuvant?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @varanu
    Acest site e din Oradea. Si e normal sa arate cum a fost furata echipa din Oradea, atunci cand ea a fost furata. Nu i-a acuzat pe ploiesteni ci pe arbitrii. Eu as considera ca exista o diferenta intre suporterii asesoftului si suporterii arbitrilor. Daca nu exista aceasta difernta (adica daca suporterii asesoftului sunt in acelasi timp suporterii arbitrilor din romania), atunci nu mai e nevoie nici de video pt a demonstra ca zarurile au fost aruncate.

    Scuze ai putea sa-ti ceri pt ca ai atasat epitete defaimatoare (gen melci, batuti in cap) termenului Ardelean, justificand ca la fel a facut si dan55 cu termenul sudist. Desi nu a fost cazul.

    @cluj-n nu incerc sa-l scuz pe dl adi m., dar are dreptul sa simpatizeze si el cu o echipa. Fiind Oradean, nu ii poate fi interzis sa tina cu CSM. Fiind om si nu robot, nu poate fi nonstop cu ochii la baschet, are si el dreptul la viata privata, iar timpul care si-l dedica baschetului are dreptul sa analizeze mai atent echipa preferata decat alte echipe. Fiind onest sunt convins ca daca i se va cere sau i se va relata o situatie similara, o va posta si comenta la fel de obiectiv si daca va fi implicata alta echipa.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    SCUZE
    Imi cer eu scuze in numele lui daisy666. Astfel de cuvinte nu fac cinste suporterilor oradeni, oricat de furati am fi. Nu uitati, leii rosii isi respecta adversarii si le scandeaza numele la finalui fiecarui meci, indiferent de rezultat, si le multumesc pt spectacolul oferit. Oradea insemna fair-play

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Yazzu :

    @tzony
    Nu sunt fan Oradea, nici fan Asesoft, dar ce ar trebui facut cu un arbitru care a viciat rezultatul unei partide? 1. sa inchidem ochii si sa nu spunem nimic. 2. sa NU fie tras la raspundere / sanctionat. 3. sa i se ceara socoteala, sa se declare viciere de rezultat si respectivul arbitru suspendat cateva etape. Eventual sa nu mai arbitreze la meciurile Asesoft-ului.
    Si nu cred ca e vorba de crezut pe cuvant pe nimeni, fie el pro-Oradea sau pro Asesoft. Nu cred ca despre asta era vorba. Fanii Sibiului au facut si ei video atunci cu meciul 3 al semifinalei impotriva Asesoftului, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat. Istoria se repeta din pacate. Stau si ma gandesc daca mai are rost sa merg la meciuri.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    @ oradeafun
    Nu cred ca este vorba despre faptul ca autorul articolului sau site-ul este din Oradea sau nu. Pana acum nu am vazut niciun indiciu ca ei ar fi partinitori in vreun fel. Pur si simplu o echipa din Romania(intamplator CSM Oradea) a fost furat intr-o maniera ordinara. Atat. Sunt convins ca pe viitor daca se mai intampla astfel de fapte cu alte echipe, vor fi si ele relatate.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    Yazzu
    Dar nu am zis sa nu spuna nimic. Trebuiau prezentate doar faptele. Niciodata sa arati cu degetul. E treaba managerului echipei sa faca plangere la federatie si acolo sa se formeze o comisie care sa traga il traga la raspundere pe arbitru. In nici un caz cei de la Totalbaschet sa zica sa arate cu degetul si sa zica ai furat. Eesti subiectiv cand faci chestia asta si culmea fix cand se intampla impotriva echipei tale favorite.
    Nu ai cum sa declari viciere de rezultatul in baza unei decizii eronate. Sa intamplat in Turcia am impresia fix aici am citit cand sa declarat viciere de rezultat si cei de la totalbaschet au explicat foarte frumos ca au creat un precedent periculos. Acum se merita declarat domnu Adi viciere de rezultat doar pentru ca este echipa ta favorita?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @corleone
    Stai linistit ca s-au intamplat si in trecut. Si poate mult mai grave. mie personal arbitrajul de la meciul 1 mi s-a parut cu MULT mai execrabil. Doar ca acolo nu a putut vicia rezultatul data fiind superioritatea oradeana de pe tabela. Cum recunostea si Arnautovic: Noi nu am avut ce recupera defensiv pt ca Oradea nu a prea ratat. Doar Georgescu cred ca a vazut alt meci. Si suporterii arbitrajului romanesc

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @tzony
    De aceea e considerata presa a 4-a putere in stat. Pt ca pot scoate la lumina astfel de faze si de gesturi. Asta e treaba lor. Plangerea la federatie nu are nici o sansa atata timp cat "arbitrii si-au facut datoria".

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    discutii despre arbitraj
    I-am vazut pe cei de la totalbaschet la meci, in sala - deci ce arbitraj sa comenteze? la meciurile pe care nu le-au vazut?? mie mi se pare ca nici nu tin cu CSM, ca stau ca niste momâi, ba pe sus, ba pe marginea terenului si nu se agita deloc...

    in privinta comentatorilor postului local Digi Oradea - sint frati si ii cheama Mihalcea; cel care e mai vocal si spune povesti nemuritoare la fiecare meci a fost si announcer-ul salii acum citiva ani, de ne exaspera cu comentariile lui; ziceti ca tineau cu Oradea? inseamna ca nu I-ati auzit comentind meciurile cu U (nu ca ati fi pierdut ceva): erau evident proCluj si se bucurau la fiecare faza in care U marca, cu incontineta verbala acuta... na, nu noi I-am angajat...deci nu ne injurati :)

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    mira
    Fratii Mihalcea au comentat multe meciuri (baschet, volei, handbal) ale echipelor din vestul tarii.Si este normal sa tina cu aceste echipe, doar comenteaza pe un post local Digi 24 Oradea si nu pe cel national Digisport.De exemplu cand a jucat Craiova cu CSM Oradea,meciul era transmis si pe Digi Craiova si pe Digi Oradea cu comentariul separat pt. fiecare canal,iar eu ca si oradean nu aveam de ce sa fiu suparat ca cei de la Craiova (ma refer la comentatori) la final erau fericiti ca au invins U Craiova.Nu mi-ar fi placut daca vedeam asta pe canalul Digisport dar asta s-a intamplat doar pe canalul local.Deci toate obiectiile su acuzatiile privind comentatorii pot sa aiba loc doar daca sunt pe Digisport(canal national) nu pe posturile locale.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • andreycipri :

    io
    "O fi Oradea un oras mic, dar nu e plin de idioti"

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @dan55
    pai tocmai ca nu tineau cu CSM, asta am si zis... se bucurau pentru U; in fine, nu-s o fana a lor, mi se par deplasati (mai ales cel pe care l-am si descries) si neadecvati in general; dar sint putini comentatori romani profesionisti, dupa parerea mea; nici nenea Lecca nu ma incinta, mai ales cind incepe cu facebook-ul sau e partinitor... dar acolo, cum zici, e o alta poveste..

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Atentie la video
    Fiti atenti la 0.10: dupa ce Ciulin fluiera fault la Franklin, Vlahovici cere insistent greseala tehnica...Ciulin il vede si acorda acest lucru bancii oradene!!!!!!!!!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • RadAlex :

    sa conteste careva asta !
    in loc de 90:82 , a devenit 88-87.
    Sa nu va aud. Viciere de rezultat indubitabila.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Furt
    Asa este, dar cei din SUD incearca sa ne convinga ca arbitri au fost corecti.Sa vezi ce comentarii sunt la articolul in care Burlacu il loveste pe Pesic.Dupa ei Pesic este de vina,trebuia sa ajunga la spital.Doar atunci Burlacu era vinovat.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova n0 name :

    Trio de AUR
    Atata timp cat Asehoti evolueaza cu trio-ul de aur Ciulin Grigoras si Fabiana nu au cum sa piarda meciul!
    RIP Baschet Romanesc!
    Asehotii Vegheaza!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    n0 name
    Grigoras a fost corect, dar nu s-a putut impune in fata dracilor de Ciulin si Fabiana.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova n0 name :

    Grigoras corect!
    Ai dreptate de data asta chiar nu avea cum sa se bage acolo!
    Dar pot sa jur de pe acuma ca va iesi la rampa intr-unul din meciurile urmatoare ale Asehotilor!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Grigoras
    totul este posibil

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    simplu
    Treaba-i simpla: s-au intalnit in semifinale echipele Federatiei. Mai precis echipa federatiei si echipa finantatorului federatiei. Chiar eram curios care-i mai tare. Din cate se pare, federatia e mai tare decat finantatorul federatiei. Deocamdata. Mai vedem...

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @asdeptica
    la ce e mai tare?
    ca scorul e deocamdata 1-1. Si si mai degraba a avut tendinta spre 2-0 decat 0-2.
    Sper ca te referi la favoritisme si nu la valoare.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    @oradeafun
    Hai sa te ajut: "Chiar eram curios care-i mai "tare""

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    @oradeafun
    Si sa te ajut si cu nick-name-ul meu : tuzu de daba!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș adriana :

    semnati daca va pasa
    http://www.petitieonline.com/fair-play_si_respect_in_baschet

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    fault
    A fost clar. Nu ai voie sa faci strip de sus in jos. Doar invers. De sus in jos poti doar sa blochezi mingea. Nu sa si cobori mana. Discutia despre daca Ciulin trebuia sa fluiere sau altcineva e altceva. A fluierat bazat pe experienta.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    asdepica
    O rectificare:Digi este doar sponsor la Oradea nu si proprietar, iar la federatie este sponsor prin faptul ca plateste transmisia meciurilor de baschet si astfel acest sport sa fie cat mai popular si sa fie vazut de cat ai multa lume.Deci totul este legal si la vedere.Pe cand RTV-ul ce face ca sa promoveze acest sport?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Vlad
    Iar faultul tehnic?Fii atent la filmarea video si il vei vedea pe Vlahovic cum ii arata ce sa faca, adica sa dea fault tehnic bancii oradene.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    tehnicul
    Jucatorii cer la toate fazele. La unele se da, la majoritatea nu. Ce sa intelegem? Ca ei dicteaza jocul? Din filmare nu-mi dau seama daca e de tehnic sau nu. Dar cu siguranta e fault.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    asdepica
    se pare ca tu nu esti asul de pica sau tuzul... tu esti "ghindasul" (jucatorii de filcau stiu de ce), fiindca ai pus puctul pe "i". si eu cred ca lucrurile se decid mai sus, iar noi latram pana ce caravana cu asesoft castigatoarea campionatului, trece. s-a mai intamplat de cateva ori.

    referitor la clip:
    la faza asta ciulin nu avea cum sa observe fault. faza se vede clar la sfarsitul clipului cand e reluata cu incetinitorul. ciulin ar fi putut eventual sa-l vada si sa-l fluiere pe marici daca acesta a facut ceva nepermis.
    pentru cei care nu stiu si afirma ca daca lovesti mingea de sus e fault si daca de jos nu: poti sa o lovesti si de sus si de jos cu conditia sa nu atingi mainile adversarului. aici nu a fost cazul ca se vede clar. poate i-a atins un pic firele de par din barba lui miletici. zic poate... dar nici asta nu avea cum sa vada ciulin din pozitia lui. faza trebuia decisa de fabiana care era in pozitie mai buna de a o evalua.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea age-of-mythology :

    hmmm
    contradictie in termeni: baschet de mare clasa (si nu numai din partea Oradiei), dar arbitraj execrabil.... pacat de munca unei echipe, unui club, unui oras.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    ydesh_apu
    Ai dreptate.Poti sa lovesti mingea din orice directie,important este sa nu atingi adversarul.Eu am jucat baschet si stiu ce spun.Problema este ca Ciulin numai stia ce sa faca ca sa-i bage in joc pe cei de la asesoft.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    continuare
    am uitat sa mai adaug ceva.
    tin sa-l contrazic putin pe autorul articolului. nu numai din cauza lui maric nu ar fi putut ciulin vedea faza: modul in care a fost deposedata mingea de franklin de la pieptul lui miletic, a fost mascata complet pentru ciulin de spatele lui miletici si de faptul ca franklin a utilizat mana stanga ascunde si mai mult actiunea lui.
    atunci ciulin ce a fluierat?

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea age-of-mythology :

    apu
    nici el nu stie ce. stie doar pentru cine. si asta ii e de ajuns

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • mikelle :

    pacat...
    oradea,dpdv tehnic sta in cristi achim.fara el oradea nu ar fi ajuns aici.de restul (arbitraje,influenta la federatie,etc.)se ocupa serban sere.insa,sebastian ghita si alex iacobescu au mai multa experienta in aceste lucruri si,evident,mai multi bani.deocamdata,primarul,prin florin birta,nu poate sustine si finantarea ”diligentelor".in orice caz,daca cei de la ploiesti au apelat la "ajutor",denota ca le era frica sa joace la brazi de la 2-0.ceea ce,zic eu, e un lucru bun.vom vedea ce va fi....

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    faultul
    Teoretic e cum spuneti voi. Se poate lovi mingea de oriunde atat timp cat nu atingi adversarul.
    Practic, peste tot in fiba se fluiera cum spun eu. Cautati faze similare pe youtube

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CS Concordia Chiajna Nicusor :

    ...
    Ce s-a intamplat ieri a fost nimic fata de macelele din 2008, respectiv 2009.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CS Concordia Chiajna Nicusor :

    ...
    maceluri*
    Pe vremea aia erau mai putini fani ai baschetului, meciurile se difuzau pe Telesport, iar pe majoritatea ia durut in **** de ce s-a intamplat pentru ca nu erau echipele lor.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @vlad
    Caut in regulamentul posta pe siteul FRB si nu gasec ce ai spus tu (A fost clar. Nu ai voie sa faci strip de sus in jos. Doar invers. De sus in jos poti doar sa blochezi mingea. Nu sa si cobori mana). Poate ma lamuresti tu. Cu articol, paragraf, etc. Eu nu gasesc.

    Ai aici regulamentul: http://www.frbaschet.ro/documente/download/Regulamentul_Oficial_Jocului_de_Baschet_2012.pdf

    Chiar nu exista contact intre Franklin si Vlahovic atata timp cat acesta controleaza mingea. E doar intre franklin si minge. Arata-mi punctual si faze pe youtube. Sunt curios.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    regulament
    Tot cautand prin regulament am gasit si:

    art.38.1.4 Arbitri pot preveni greşelile tehnice prin, acordarea unui avertisment sau chiar prin
    neglijarea infracţiunilor minore care sunt evident neintenţionate şi nu au vreun efect
    direct asupra jocului, exceptând situaţiile în care, aceeaşi infracţiune se repetǎ, dupǎ
    avertisment


    Tin minte ca Bavcevic a primit 3 avertizari inainte de a primi tehnicul in meciul 1 de la Oradea. Pesa l-a primit direct.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    regulament
    38.3.2 O greşeala tehnicǎ comisă de persoanele autorizate să ia loc pe banca echipei, este
    greşeala acordată pentru o adresare sau o comunicare nerespectuasă cu arbitri,
    comisarul, oficialii jocului ori adversarii sau pentru o infracţiune de naturǎ proceduralǎ
    sau administrativǎ.

    La tv nu s-a vazut ce a adresat Pesa, dar putem oare presupune ca Ciulin il aude din apropierea centrului terenului(in vacarmul salii)

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    regulament
    37.2.2 Oricând vinovatul este descalificat, în conformitate cu articolele respective ale acestor
    reguli, el trebuie meargă şi să rămână la vestiarul echipei sale, pe toatǎ durata jocului
    sau dacǎ doreşte, el poate pǎrǎsi clǎdirea sǎlii de joc.

    ASa ceva nu s-a intamplat cu burlacu. La fotbal se da meci pierdut cu 3-0. Sau la orice alt sport.
    La baschet va fi felicitat pt tupeu si drept recompensa i se va anula orice suspendare.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @vlad
    O aberatie mai mare n-am auzit pana acum!
    Te rog citeste Regulamentul jocului de baschet!...Capitolul GP!...o sa te edifici!
    Doaaaamne!....de unde le scoate-ti fratilor p-astia!....''Interpretarile'' astia pe care le lansezi tu sunt valabile doar (poate) in jocurile dintre baia cu bucataria sau scara 1 cu scara 2!
    Acum serios :vorbim de baschet sau de bambilici?

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Niciodata!
    Niciodata nu e GP acolo!
    Are dreptate Micinic,Ciulin n-are cum sa vada contactul din zona in care e!...nu vede ''fereastra'' dintre jucatori!
    Mai mult GP presupusa se produce in ''zona 5'' ,zona comuna ca atributii a arbitrilor,deci daca era GP o fluierau toti 3 simultan!.....atat Grigoaras ,cat si mai ales fabiana sunt mult mai bine plasati decat ciulin!
    Ciulin a gresit,nu trebuia sa fluiere!....Punct!

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    faultul
    http://www.worldofbasketball.org/stealing-the-ball-from-the-opponents.htm
    In linkul ala zice clar ca cel mai adesea arbitrii vor da fault desi nu e. Eu nu am zis ca nu aveti dreptate si ca in teorie/regulament nu e voie o astfel de deposedare. Eu am zis ca cel mai probabil se va fluiera fault imtr-o astfel de faza.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @vlad
    Acum ce facem invatam A,B,C -ul baschetului!?
    Arbitrii care fluiera astfel de faze merg pe ''intuitie'',''anticipatie'',''experienta'' si de cele mai multe ori gresesc!...se intampla!
    La cursurile de arbitrii sunt astfel de materiale prin care iti arata CUM NU TREBUIE SA TE POZITIONEZI IN DIFERITE FAZE ALE MECIULUI,CE NU TREBUIE SA FLUIERI NICIODATA!
    Te rog,nu mai sustine prostii !
    In Regulament nu scrie nicaieri ceea ce sustii tu!...e o aberatie!
    Regulamentul e foarte simplu de inteles,nu-l mai complicati voi prin interpretari aiurea!

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    Greselil
    Faptul ca arbitrii sunt obisnuiti sa greseasca nu e un motiv ca jucatorul sa nu poata juca corect (atata timp cat nu a incalcat regulamentul. Ciulin nu doar ca greseste ci isi duce greseala pe culmile nesimtirii continuand sa amplifice greseala, cu toate ca dintre toti cei 13 oameni implicati in joc, el e cel mai indepartat de faza, cel mai prost pozitionat. Pana si Grigoras de sub panou vede mai bine printre Tibarna si Stefanovic. cat despre Fabiana, ce sa zic... era faza ei.

    Oricine poate gresi. Dar .... errare humanum est sed perseverare diabolicum

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    concluzie
    Ce vreau sa subliniez este ca sunt cateva faza in care arbitrii sunt vulnerabili, chiar predispusi greselii. Asta e una din ele. De aceea jucatorii sunt invatati sa le evite. Eu sustin in continuare ca franklin s-a expus inutil si ca asta e una din fazele pe care un aparator nu trebuie s-o faca.
    Ultimul meu comentariu legat de acest articol.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    Bună dimineața Vlad !
    Acum că te-ai trezit, te rog să recitești ce-ai postat pe-aici și, dacă intr-adevăr regreți, atunci e O.K. ! Dacă nu, atunci îi bai cu tine dragule ...
    P.S. : adică Franklin ”s-a expus inutil” ???!!! Băi nene ... hai că mă supăr și chiar nu-i cazul !

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @vlad
    Tinere Vlad tu n-ai jucat baschet in viata ta,se vede dupa cum pui problema !...pai eu il invat ca antrenor pe jucator(aparator) sa nu se apere?:)))))....sa evite?:)))))
    Tinere iti spun eu cum sta treaba: la Stagiile de Arbitrii acestora li se spune clar: ''cand nu esti sigur de o decizie ,n-o da,n-o fluiera''.....este cazul lui Ciulin de acum!
    Faza se indeparta de el ,daca era destept nu fluiera nimic!

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @Vladut10
    GRESIT. Ciulin a stiut exact ce fluiera. Pe el nu l-a interesat fautul ci sa opreasca contraatacul lui Franklin. La +8 in prelungiri Oradea era scapata. Cum fautul era clar-NECLAR (adica nu era) i s-a oferit si ocazia sa vada ceva proteste. Ocazia perfecta pt tehnic.

    Concluzie: Ciulin a stiut exact ce fluiera.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    precizare
    PE CIULIN NICI MACAR NU L-A INTERESAT FAULTUL. Ar fi fluierat orice. Daca faza era aproape de vre-o tusa dadea aut, daca Franklin nu alerga singur si curat dadea pasi, gasea orice, dar cel mai la indemana i-a fost sa dea fault.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    corect
    @Dan55 :"O rectificare:Digi este doar sponsor la Oradea nu si proprietar, iar la federatie este sponsor prin faptul ca plateste transmisia meciurilor de baschet si astfel acest sport sa fie cat mai popular si sa fie vazut de cat ai multa lume.Deci totul este legal si la vedere." Corect, asta am vrut sa zic sic si eu. Si, ca sponsor principal, are tot dreptul sa spere ca va lua titlul. Iar ca sponsor "indirect" al federatiei, a primit ajutor pana acum. Din pacate doar pana acum, cand s-a intalnit in semifinale cu federatia insasi.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    Ciulin milogu'
    Voi cum credeti ca si-a facut Ciulin banii?ajutand Asesoftul in mai multe randuri sa iasa campioani.(cand nu au rausit singuri).a stat la cutie o vreme, dar acum era un pic periculos un posibil 0-2 si a intervenit cum nu se poate mai obscen.Acest personaj arogant, cu musca p fata, este o rusine pt sportul romanesc.arbitru d euroliga!hahaha

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @oradeafun
    N-avea de unde sa stie ciulin ca oradea pleaca pe contraatac!....el fluiera GP cand mingea INCA NU ERA CONTROLATA DE NICIO ECHIPA!.....se vede pe imagini asta!...oricum si miletic e un pic uluit ,nu se astepta sa primeasca un asemenea cadou,daca va uitati el lupta in continuare pentru minge,pai un jucator faultat asa procedeaza???:)))))

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    vladut10
    Ok,nu avea de unde sa stie ca Oradea pleaca pe contratac,dar greseala tehnica la banca???.....acolo a stiut exact ce face....si-a aratat adevarata fatza de sluga a asesoftului.Daca ramanea doar cu faultul nimeni numai zicea nimic,se intampla multe asemnea faze si se da sau nu se da fault

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @vladut10
    Ei nu, probabil presupunea ca Franklin le-o da inapoi ploiestenilor.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @vladut10
    Era logic ca daca ploiestenii pierd atacul se cam face +8. Si cine si-ar fi dorit asta? speedy gonzales Dylon era in 2 secunde sub cosul Asesoft.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .......
    Nicio echipa nu controla mingea,oradeafun!
    Putea din balbaiala aia sa ajunga tot la Ploiesti!....ciulin a gresit cand a dat GT la banca!

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    reluare
    Uitati-va atent de la 0.07-0.10 dupa ce fluiera "fault" vine catre masa de arbitraj cu ochii pe banca oradenilor, iar in 0.10 pac arata si tehnicul.Parerea mea este ca o rumega de mult.Deci?

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • DOREL :

    Arbitraj
    Cred ca cel mai bine ar fi sa renunte la sistemul de arbitraj in compensare. Cred ca isi doresc sa fie vedete mai mult decat jucatorii.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @vladut10
    In asftel de faze cand jucatorul in atac pierde mingea, in 80% din cazuri aparatorii recupereaza. Asa a fost si acum si urma un contraatac necrutator cu Franklin si Dylon in prim plan. Uita-te cum tasneste Dylon pe stanga. Asa a fost aproape pe toata acea revenire de 17-0 din ultimele 3 minute. Ploiestenii pierdeau ca mamaliga iar oradea inscria in maxim 5 secunde. Adu-ti aminte si faza cu eliminarea lui Burlacu, e dupa un astfel de contraatac a lui Maric+Pesic. Nu risca Ciulin sa spere ca mingea va sari la ploiesteni. Si nu prea avea cum sa sara deoarece Franklin cand a luat-o a luat-o destul de frumos, era cam in control tot timpul, astepta doar sa-si termine Miletic caderea din dezechilibrare.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    dorel
    Sunt convins ca daca dadea prima data GT impotriva lui Oradea, atunci numai exista nici o compensare, si astfel sa dea GT si ploiestiului.Oricum un arbitru daca incepe sa fluiere la compensare dovedeste cat de slab este.

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!