Stiri

VIDEO Goran Dragic a întors cadoul primit

Eduard Popa

Eduard Popa
22.09.2017

dragic petrovic

Goran Dragic a primit un cadou emoțional după victoria naționalei Sloveniei la EuroBasket 2017: tricoul  cu numărul 3 de la New Jersey Nets al legendarului Drazen Petrovic. Surpriza l-a făcut pe MVP-ul EuroBasket 2017 să lăcrimeze.

După acest gest conducătorul de joc al naționalei Sloveniei i-a întors favoarea mamei lui Drazen și i-a oferit acesteia tricoul cu numărul 3 pe care l-a purtat în finala cu Serbia.

Dragic a avut un Campion European extrem de reușit. Conducătorul de joc al lui Miami Heat a adunat 22,6 puncte și 5,1 pase decisive pe meci în turneu, performanțe grație cărora a fost numit MVP-ul turneului, dar și component al echipei ideale a turneului.

Drazen Petrovic a câștigat cu naționala Iugoslaviei EuroBasket 1989 și Cupa Mondială din 1990, o medalie olimpică de argint la Seul 1988 și una de bronz la Los Angeles, în 1984. De asemenea, alături de naționala Croației a cucerit argintul în 1992, la Barcelona. În NBA a jucat timp de 5 sezoane, la Portland Trail Blazers și New Jersey Nets. Viața lui Drazen Petrovic s-a terminat tragic după ce a suferit un accident de mașină în Germania în vara anului 1993.

*foto: captura Youtube

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca walkienumaiu :

    Croatia , Slovenia
    Ce legatura are Drazen Petrovic - Croat cu Goran Dragic - Sloven?

    cu 6 ani în urmă (22.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Walkienumaiu
    Dacă îți plăcea geografia și istoria acuma ai fi știut care este legătura, iar numele de legătură e Iugoslavia, o fostă țară care s-a împărțit în mai multe țări.

    cu 6 ani în urmă (22.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      partial corect
      Croatia si Serbia au fost in razboi civil. Foarte interesant in acest sens e documentarul ESPN "Once Brothers" din seria 30 for 30. Acolo prezinta cum a fost influentata de razboi relatia dintre Petrovic - Croat si Vlade Divac, doi jucatori imensi, care au deschis portile NBA pt europeni.

      cu 6 ani în urmă (22.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca mihaicj:

      ...
      mai mult de atat, slovenii si croatii si-au declarat independenta impreuna, destramand federatia. Nu stiu daca Dragic primea tricoul lui Drazen daca acesta era sarb.

      cu 6 ani în urmă (23.09.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    Legatura
    ... au o legatura ca sint facuti din acelasi aluat! 😂
    Pacat ca nu inteleg nimic din ce se vorbeste in inregistrare...

    cu 6 ani în urmă (22.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!