Stiri

VIDEO. Serbia este noua campioană a Europei

Paul Olar

Paul Olar
29.06.2015

Serbia a cucerit primul titlu de campioană europeană din istorie. Formația ex-iugoslavă a triumfat în finala Eurobasket cu Franța, încheiată la scorul de 76-68. Confruntarea s-a disputat duminică seara la Budapesta și a oferit un baschet deosebit de atractiv.

Meciul s-a derulat sub semnul echilibrului, diferența făcându-se pe final. Franța a beneficiat de un avantaj de opt lungimi pe finalul sfertului decisiv, însă pentru Serbia au ieșit la rampă Ana Dabovic și Danielle Page. Prima a făcut uitat ecartul adversarelor, în timp ce Peige a rezolvat încleștarea, cu 90 de secunde rămase.

Sonja Petrovic a reușit 22 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Ana Dabovic a strâns 25 de puncte și 3 recuperări, pe când Danielle Page a contribuit prin 12 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.

În replică, Diandra Tchatchouang a izbutit 15 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă. 

*Foto: eurobasketwomen2015.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    bravo
    Frumos meci. Luptatoare sarboaicele si increzatoare in victorie desi nimeni nu prea credea asta. Frantuzoaicele au pierdut asemanator cu finala campionatului anterior; au subestimat adversarul. Geaba ai jucatoare daca nu stii sa le pregatesti si sa le folosesti... As fi curios sa aflu ce i-a spus antrenoarea Frantei sarboaicei

    cu 8 ani în urmă (29.06.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate