Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

VIDEO. "U" Cluj vs. Sfântu Gheorghe - Asistență record pentru un meci din LNBF în ultimele două sezoane

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.10.2016

Universitatea Cluj-Napoca și campioana en-titre, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, și-au dat întâlnire în Sala Sporturilor „Horia Demian” în capul de afiș al rundei cu numărul 6 din Liga Națională de Baschet Feminin. Oaspetele din județul Covasna s-au impus pe teren cu scorul de 71-64, însă duelul din tribune a fost dominat într-o manieră categorică de către fanii „Șepcilor Roșii”. 

Conform Federației Române de Baschet, aseară, în arena de sub Feleac s-au aflat 1.850 de spectatori, care au urmărit duelul din teren și au creat o atmosferă rar întâlnită în sălile din România. Printre cei 1.850 de fani s-au numărat și aproximativ 40 de susținători ai echipei oaspete. Așadar, acest derby dintre "U" Cluj și Sfântu Gheorghe a urcat direct pe prima poziție în top-ul partidelor cu cei mai mulți spectatori din acest sezon al LNBF. Până aseară, recordul era de 1.410 la partida dintre Sepsi și Satu Mare disputată în sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. 

Mai mult de atât, meciul de vineri seara a adunat la sală mai mulți oameni decât în orice alt meci din ediția trecută de campionat, indiferent dacă a fost vorba de sezonul regulat, play-off sau chiar finală. Disputa cu numărul 2 din semifinala de anul trecut dintre CSM Târgoviște și Sepsi Sfântu Gheorghe a adunat în sala târgovișteană 1.800 de suflete. 

Statistica de pe site-ul FRB referitoare la numărul de spectatori este disponibilă începând cu sezonul 2012-2013. De atunci și până în prezent nicio partidă din sezonul regulat din întrecerea feminină nu a adunat cât disputa de aseară de la Cluj-Napoca. Recordul pe aceste 5 sezoane este deținut de Târgoviște, care a adunat în mai multe rânduri în jur de 2.000 de spectatori în propria sală. 

În altă ordine de idei, în stagiunea competițională actuală, cea mai bună medie de suporteri pe meci o are Sfântu Gheorghe cu 1296.67 în 3 partide jucate în ”Kati Szabo”, fiind urmată de "U" Cluj cu 807.50 în 4 jocuri, respectiv Phoenix Galați cu 700.00 în 2 meciuri. 

Video. Atmosfera creată de suporterii Universității Cluj în derby-ul cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe


*Foto: Valentin Todea @totalbaschet

*Video: Valentin Todea @totalbaschet

7 comentarii la aceasta stire:
  • Vander :

    Atmosfera
    Atmosfera era buna, intr-adevar... cu unele exceptii... de ex. scandarile sercilor rosii de tip:
    ”Afară cu bozgorii din ţară!”, ”Ungaria, sugi pula!”, ”Ungaria, de căcat!”
    Clujul, ”oraş universitar” şi-a arătat din nou faţa mai puţin cunoscută: cea mâzgălită de culorile inculturii, ale şovinismului şi manelismului. Un oraş care candidează la titluri europene îşi permite un asemenea spectacol pe cât de tragicomic, pe atât de penibil – e de neînţeles.
    In timp ce 2 dintre componentii echipei masculine de baschet (prezenti la meci) sunt de etnie maghiara, cetatenie romana. Nu va deranjeaza "stimati" suporteri U Clujca va jigniti unii jucatori, care dau tot pe teren sa va aduca victorie si bucurie voua??? Cand va maturizati??? Sau Funar v-a spalat creierul pentru tot restul vietii??? Foarte trist ca sportul clujean are fani care se mobilizeaza numai cand poate striga imotriva maghiarilor. Sper ca a fost un caz izolat si baschetul feminin sa nu sufere din cauza voastra...

    cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    • Vander:

      Ptr fanii U
      Merita vazut:
      http://sendvid.com/2fcs79ub

      cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      U ltra descreieratii
      ... poate nu aveau niciodatã creier.

      cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Maghiarii mai civilizati decat romanii?
      Citez de pe site-ul Adevarul 13 decembrie 2014
      "Fanii maghiari care au asistat la meciul dintre Ungaria şi România, de la Campionatul European de handbal, au făcut un gest suburban la intonarea imnului nostru.
      Suporterii Ungariei aflaţi în spatele uneia dintre porţi s-au întors cu spatele şi au ridicat degetul mijlociu în momentul intonării imnului României. Momentul a fost surprins de fotoreporterul Gazetei Sporturilor. Pe parcursul întâlnirii, fanii maghiari au mai strigat "Ţiganii, ţiganii".
      Nu sunt de acord cu toate astea dar din pacate orgoliile din ambele tabere nu vor disparea niciodata.

      Citeste mai mult: adev.ro/ngjjz8

      cu 7 ani în urmă (30.10.2016)
    • Vander:

      Gesturi xenofobe condamnate
      Gesturile xenofobe sunt de condamnat, indiferent de tabara care o practica... romani, maghiari, sasi...oricine ar fi...sportul sa ramana sport...

      cu 7 ani în urmă (31.10.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Observator19 :

    Unii mor de dor
    Uite ca nu imi place sa primesc lectii de la voi.
    Cei doi "componenti", Sisi si multi altii inteleg mai bine. In general sunt satul de "deontologi" care se supara pe niste scandari care sunt ele mai contondente, dar au originea in felul "elegant" in care echipa SIC isi trateaza adversarele cand joaca acasa. Io inteleg ca ungurii s-au suparat, dar maghiarii sigur stiu la ce ma refer.
    Asa ca, mai baieti, ia vedeti-va de echipa aia a voastra. Si nu uitati, acolo, la intrarea in sala, avertismentul ala: "Vigyaz, ember!" Sa ma iertati daca nu am scrs corect, dar las ca va traduceti voi singuri!

    cu 7 ani în urmă (29.10.2016) Raspunde
  • Vander :

    Era vorba de baschet???
    De la 1.500 cu Sepsi, la 150 cu Alexandria. Fetele de la „U” Cluj au învins într-o sală aproape goală... Pacat... ca Alexandria nu atrage destui spectatori... Oare de ce?
    Cam aceeasi lucru se observa si la Targoviste... de ani de zile... Oare de ce? Sepsi ar merita deja un premiu, ca echipa care atrage cei mai multi spectatori (adversi+gazde)la meciurile sale!!!

    cu 7 ani în urmă (31.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!