Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

VIDEO Ultimele 90 de secunde ale partidei dintre BCM U Pitești și U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
05.01.2018

andriy agafonov sakic pitesti cluj

Final de meci cu scântei la partida dintre BCM U Pitești și U-BT Cluj-Napoca, terminată cu victoria campioanei României, scor 82-81, în etapa a XII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cu 90 de secunde rămase de jucat, gazdele conduceau cu 6 puncte, scor 78-72. O serie de imprecizii în ofensivă ale elevilor lui Hristu Șapera, dar și mai multe decizii ale arbitrilor contestate de fanii gazdelor au întors soarta meciului.

Astfel, cu 01:21 rămas de jucat Andriy Agafonov a fost sancționat cu un fault pe recuperare sub coșul advers, care l-a trimis la linia de fault pe Ousmane Barro iar pivotul clujenilor a dus scorul la 78-74.

Hristu Șapera a cerut time-out, dar la repunerea imediat următoare Nick Russell a comis o abatere de 5 secunde, contestată de fanii piteșteni. Același Barro avea să ducă scorul la 78-76.

La faza următoare Lasan Kromah s-a izbit de blocajul pus de Agafonov, iar arbitrii au dictat fault în atac, spre uluiala suporterilor gazdelor.

Cu 00:53 rămas de jucat, Zeljko Sakic a jucat în low post cu Nuutinen și a scos un and-one la o fază în care gazdele au cerut la rândul lor fault ofensiv. Sakic a transformat și libera și a dus scorul la 79-78.

Kostoski a dus scorul la 81-79 cu 00:35 rămas de jucat. Silvășan a cerut time-out iar Watson a marcat imediat din schema desenată de banca tehnică a clujenilor. La scorul de 81-81, Porter Troupe a ratat ținta cu 10 secunde rămase de jucat, clujenii au scăpat pe contraatac iar Sakic a revenit la linia de fault. Acolo a marcat prima liberă și a ratat-o intenționat pe a doua. Pe urmărire, Nick Russell a avut recuperarea, însă Kromah i-a dat peste minge, care a ieșit în out din piciorul baschetbalistului piteștenilor, care a reclamat însă un fault, la fel ca banca tehnică a gazdelor cât și toți suporterii din sală.

Pe reluare nu se poate vedea însă clar dacă a fost sau nu vorba de un fault la Kromah, unghiul oferit de televiziunea care a transmis meciul fiind total nefavorabil acestui lucru.

Scorul rămâne însă 82-81 pentru U-BT Cluj, care ajunge astfel la 11 victorii și 2 înfrângeri în LNBM, piteștenii coborând la 7-5. 

*foto: u-bt.ro

26 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    TB devine cancanbaschet.ro
    Pe scurt:
    1. Faultul lui Agafonov la Barro: usor acordat dar asa se fluiera in LNBM in ultimul minut de joc. Ca sa fie siguri, arbitrii fluiera cam orice contact. Deci nici vorba de favorizare a cuiva.
    2. La repunerea lui Russel: pe video se vede clar ca la min 4.07 Russel e cu mingea in mana si la 4.12 se fluiera 5 secunde. Mai clar de atat nu se poate.
    3. La faultul in atac la Agafonov: acesta nu este intrat in blocaj la momentul contactului cu Kromah, este inca in miscare, fault clar.
    4. La Sakic vs Nutinnen Sakic nu extinde antebratul ca sa il impinga pe Nutinnen, sta cu bratul in flexie si apara mingea. Nu-i fault la contactul cu pieptul lui Nutinnen. Contacte din astea sunt tot meciul. Nutinnen trebuia sa primeasca fault tehnic.
    5. In fine, la Kromah vs. Russel daca dati stop la min 10.32 si vedeti frame cu frame pana la 10.37, veti vedea ca a fost pe minge, nu pe mana lui Russel.

    Pt TB: pe viitor daca mai intentionati sa scoateti bombe din astea macar faceti efortul si editati videoul astfel incat sa ramana doar fazele controversate, nu sa stam sa vedem 1.30 min in 13.00, ca meciul l-am urmarit live.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • tzontzolino:

      sa te contrazic
      Da-mi voie sa te contrazic dar sa ma corectezi daca totusi gresesc:

      1. Faultul a fost inainte nu la recuperarea lui Barro. Deci nu se dadeau 2 libere in acest caz ci doar fault.

      2.La repunerea lui Russel la 4 07 a primit mingea la 4.12 daca pui pauza mingea deja a plecat din mana lui si apoi s-a fluierat. A fost chiar la limita.

      3. Faultul ofensiv a lui Agafonov este perfect legal. Pune pauza la 5.14 si vei vedea ca era cu ambele picioare pe podea in momentul contactului.

      4. La Nutinnen e la limita impinsul , daca se dadea tehnic pentru simulare trebuiau jucatorii Clujului de vreo 3 ori sa fie sanctionati la fel la cat s-au tarat pe jos. Insa nu am inteles de ce cos cu fault?

      5. Pune pe pauza la 10.33 si la faza asta si vei vedea mana lui Kromah pe mana lui Russell. Inainte da, a atins si mingea dar cand a prins-o Russell l-a atins pe mana. La cum era pozitionat Russell, iar Kromah nu are mainile lui Barro..sigur i-a dat peste mana.

      Chiar nu caut eu scuze, dar eu asa am vazut.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      e o perspectiva
      nu te contrazic total, dar:
      1. la barro s-au dat doua libere pt ca era al 5 lea fault deci intrati in penalizare. oricum nu fusese pe aruncare...nu inteleg unde bati
      2. ai dreptate, e la limita, dar in viteza meciului cred ca a fost decizia corecta.
      3. e posibil sa ai dreptate, din nou, vazand reluarea de 2-3 ori e usor, in dinamica meciului e mai greu.
      4. Clar n-a fost fault la Sakic. Iar cos cu fault a fost pt ca dupa ce pica pe jos Nutinnen se ridica si se intinde dupa Sakic si il atinge pe sold in momentul lay-upului.
      5. Din nou e posibil sa ai dreptate, dar daca arbitrii n-au vazut mana pe mana dar au vazut mingea din piciorul lui Russel, au dat ce au vazut.
      Ca sa concluzionez: punctele 3 si 5 par problematice, dar in nici un caz nu mi se par intentie de favorizare a Clujului. In final despre asta este discutia nu despre valoarea arbitrajului care cu toti stim foarte bine ca deseori lasa de dorit.
      Toate bune!

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Asta ar fi culmea
      Grigoraș să favorizeze Clujul ! Cred că norocul a fost că nu era el principal. Dar nici Stoica nu prea e "pretin" cu U. Dacă e să despicăm firu-n patru, acum că am văzut și reluarea, in prima repriză au umplut sacul cu faulturi al Clujului de ziceai că suntem la volei . Se știe că dacă vrei să "rezolvi" ceva, apoi atunci o faci in prima repriză nu în ultimele secunde.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Era să uit
      Tzontzolino, unde am mai auzit-o pe asta : FAULT ofensiv ( sau nu ) PERFECT LEGAL ? Sper că e o glumă...

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu conteaza ca era cu picioarele pe podea, da ce se da fault ofensiv numa daca esti in aer? A fost in miscare, un fault ofensiv chiar foarte dur. Agfonov a avut ieri in general o mare problema cu blocajele. Cel la Calnicenco cu piedica a fost de antisportiv fara discutie, iar aceste e fault ofensiv fara discutie, nici nu incape discutie.
      Post-up-ul nu e impins...cum sa cazi asa la un post-up crezand ca poti obtine fault ofensiv? Eu nu inteleg cum poti face asa ceva intr-un moment asa greu. Agafonov si Nutineen v-au mancat tot meciu si nu doar in fazele alea...alea or fost cireasa de pe tort. Nici daca erau blat nu faceau asa ceva ce au facut aia doi la finalu meciului.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Kromah
      Ce nu inteleg e de ce da "cu toporul" la ultima faza... Mai erau 2 sec, putin probabil sa mai ajunga sa arunce la cos. Putea sa ii trimita in schimb la libere pe Pitesteni!!

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • tzontzolino:

      re
      @TitiAcs. Hai ca ai inteles la ce ma refeream. Trebuia sa pun ghilimele la fault ofensiv. Adica gestul sau considerat fault ofensiv a fost perfect legal.
      @free62. Agafonov avea pozitie de blocaj. Daca ai un picior ridicat inseamna ca inca nu ai luat pozitia corect si atunci se da ofensiv. La asta m-am referit. El deja era in pozitie, doar ca Kromah era cu ochii la meci ca altfel nu cadea , decat daca vroia

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • SCM "U" Craiova Catastrophiq:

      Agafonov
      Agafonov face cel puțin 5 faulturi ofensive nesancționate pe meci, mai ales in post-up dar asta e alta poveste. In schimb jucătorii clubului suferă de o aroganta maxima si s-a văzut și azi pe teren, aia nu era lipsa de chef ci aroganta, îmi pare rău sa o spun dar Sakic are impresia ca e vreun Jordan dar de vreo 2 luni doar din libere marchează și nu e singurul doar ca el iese cel mai mult in evidentă. Dacă nu isi schimba comportamentul nu va fi bine nici pentru ei și nici pentru echipa.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cascadorii rîsului !
    Cam asta este sinteza meciului. O echipă care parcă s-a straduit să piardă ( Pitești) și un U cum rar am putut să văd. Exemplele cele mai elocvente sunt contraatacurile care s-au ratat în serie, mai puțin cele 4 contra 1. Cireașa de pe tort , contraatacul 2 contra 0 ratat de Kromah și Drungilas, în sfertul doi ! Va fi greu pentru U cu un asemenea joc, dar mai ales e aproape imposibil să cîstigi campionatul în 7 jucători! Numai dacă Steaua și Oradea nu vor să-i facă de rîs și să-i lase să cîștige Campionatul. Așa în ciuda fanilor...

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Banca
      La ce buget avem, sa nu ai banca? Anul trecut s-a spus că păstrăm nucleul echipei... vorbe goale. I-au luat pe Olah si Gray... rezultat zero barat. L-au păstrat pe Kariniauskas care nici anul trecut nu a rupt gura târgului... Au anunțat că Rasic revine în noiembrie, a dispărut de 2 luni de la echipa... poate in play off o sa il mai vedem. De asemenea nu inteleg aportul lui Cristescu, Ciuc si Pintea vis a vis de achizițiile facute... Sau sunt puși să îi asigure spatele lui Silva.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    Kromah
    Varză , nu se poate așa ceva.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Macar ala are nume...

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Kromah
      Eu nu inteleg ce cauta el acolo????si sa mai si intre in duel .eu unul n.am vazut niciodata clujul asa dezorientat si cu atatea greseli individuale de toate genurile.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Si calcase si afara
      Mie ce mi s.a parut si de la sala si mi se confirma si video este ca era cu piciorul afara in momentul contactului

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Faze
    Eu din ce vad acum..toate fazele au fost la limita,dar toate au fost pro cluj.daca stiam sa gestionam finalul nu mai depindeam de deciziile arbitrilor.din sala s.a simtit ca e rea vointa. Noi sa ne vedem de meciurile cu echipele de 'seama' noastra.cu clujul o victorie era bonus si f importanta pt moral.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • SCM Timișoara allentm :

    Da
    Cam des se striga in ultimul timp hotii hotii la adresa clujului. Pana si cu Timba au avut nevoie de arbitrii...Hai...campionat usor sa aveti! (e o constatare nu o urare....)

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Comentarii
    Ca neutru și văzând doar la TV ultimele 5 minute, singura decizie discutabila e ultima, a lui Kromah, aseară mi s-a părut că i-a dat peste mână. Dar la cum a arătat Clujul aseară cu banca foarte scurtă și problemele cunoscute, Piteștiul nu are nici o scuza. Nu știu dacă va mai prinde cineva Clujul în ipostaza asta.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Nfsaz
    Ai avut 4 puncte și repunere cu 1:21 înainte de final și nu ai fost in stare sa depui și vă plângeți de arbitraj care 😂😂la un meci câștigat la un punct😂

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Comentarii
    Domnilor, vin la fiecare meci al echipei de multi ani. In tinere am facut baschet, stiu ce inseamna. Nu stiu cati dintre cei care comenteaza pe acest site de baschet stiu cu ce se mananca acest sport. Vad doar ironii catre adversari si asa mai departe, injurii, etc. Calmati-va. Victoria e a Clujului. Dar cine stie putin baschet isi da seama ca daca se fluiera corect in ultimul minut, victoria era lejer a Pitestiului. Sunt sigur ca daca se fluiera fault la ultima faza, Russell marca una sau chiar doua libere. Zi placuta tuturor. PS: Ar fi bine sa lasati ironiile si toate comentariile urate la o parte.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    Ai avut avantaj clar, trebuia sa il gestionezi si sa nu fii strans cu usa! Finalurile pe muchie de cutit le castiga nervii tari!

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      re
      Sau fluierasii. Nu cred ca mai are rost sa continuam. Cine stie baschet, stie. Cine se bucura pentru o astfel de victorie, sa se bucure mult si bine. Bafta.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    @free62
    :)) Vai da ce replică, chiar mi-ai zis-o, m-ai închis efectiv.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silverzeus :

    U arata f rau
    ....nush care e motivul, insa ce la ce meci a facut U, e ridicol ca a si castigat: TO incredibile, cel putin 3 tentative de slam-dunk ratate penibil (Sakic vreo 2 parca)....pase aiurea, aruncarile de 3 pcte inexplicabil de slabe, samd.....


    Dar: U a castigat FARA ajutorul arbitrilor....legat de ultimul minut, singura mea “nelamurire” e la faza din ultimele secunde, unde tot ce vad eu clar e ca Russel scapa mingea in picior, se chinuie sa o recupereze, dar iese in out....nu am vazut fault la kromah (daca a fost, sorry)....in rest, arbitrajul f slab dar nu a fost favorabil clujenilor....celor care strigati “hotii, hotii” v-as ruga sa mai vedeti o data prima repriza : ce faulturi a primit clujul, ce pasi face russel pe un alley-up cand scapa mingea in aer, o recupereaza cu mana stanga si finalizeaza pana la urma cu dreapta (tot pe aceeasi patrundere)....apoi faulturi fluierate tarziu, nu mai insist...ce e f trist: U joaca PENIBIL si castiga pe “naivitatea” adversarului, Pitestiul pierde lamentabil un meci ptr ca nu stie negocia finalul...toate astea denota nivelul foarte slab al baschetului autohton

    cu 6 ani în urmă (06.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silverzeus :

    ....
    ....si apropo: la post-upul lui Sakic la Nuutinen, nu ai voie sa faci ce a facut finlandezul....trebuia gresala tehnica ptr floppul aluia...penibil

    Ps: f dezamagit de Kromah (ca are sau nu un nume.....din pacate, nu e un “nume” dpdv al valorii....nu se poate sa faci TO cum a facut el....idem Sakic: mai mult isi batea mingea in picior decat sa joce ceva)

    cu 6 ani în urmă (06.01.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    constatare
    Neutru fiind, constat ca "mereu U" are nu numai cea mai buna echipa (si antrenor!), dar si cei mai buni suporteri. Ei au doar "plusuri",comentarii pe "rosu", sunt cei mai destepti, obiectivi si cunoscatori . Ceilalti? Vai de mama lor,au "decat!" minusuri, nu au vazut bine sau au vazut alte meciuri,habar nu au cum se castiga meciurile in ultimul minut,nu stiu sa se mobilizeze, chiar si atunci cand este vorba,doar!!! de parerea diferita (evident gresita) a altora,etc. Altfel, subscriu ideii ca doar ultima faza este dubioasa, susceptibila in proportie mare de fault (complet fara rost) si cred ca trebuia acordat,impreuna cu liberele de rigoare.

    cu 6 ani în urmă (07.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!