Stiri

Va câștiga CSU Asesoft primul meci important în deplasare după 4 luni de zile?

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.03.2014

Meciurile jucate în deplasare au pus o mare piedică în acest sezon campioanei în exercițiu, CSU Asesoft Ploiești. Echipa condusă de Vladimir Arnautovic a strâns până în acest moment un record de 16 victorii și 5 înfrângeri. Ploieștenii au înregistrat toate cele 5 rezultate negative departe de Sala Olimpia.

Acum pentru Asesoft urmează o nouă deplasare importantă, la Târgu-Jiu, acolo unde va da piept cu Energia Rovinari. Meciul tur a fost unul echilibrat, câștigat în ultimele secunde de Asesoft. Pentru prahoveni acest meci este unul foarte important în lupta pentru prima poziţie. Burlacu și compania nu-și permit pași greșiți, având în vedere că CSU Sibiu are mai puține înfrângeri iar CSM Oradea au până acum același record cu echipa care domină baschetul românesc în ultimul deceniu. Să nu uităm pe U Mobitelco și BC Mureș, care și ele le suflă în ceafă campionilor, dacă aruncăm o privire pe clasament.

Dacă ținem cont că ultima victorie importantă în deplasare a venit pe 17 noiembrie 2013, meciul cu Energia Rovinari poate fi considerat deschis oricărui rezultat, chiar dacă în întâlnirile direct Asesoft are 15-2 în fața gorjenilor. Asesoft a câștigat pe 17 noiembrie la Oradea cu scorul 99-91 în fața lui CSM, acest meci fiind precedat de partida tur dintre Asesoft și Energia.

După meciul de la Oradea din 2013, CSU Asesoft Ploiești a disputat 6 partide departe de Ploiești. Dintre acestea a reușit să câștige doar două, în fața Concordiei și Farului, echipe care nu pot emite nici un fel de pretenție în LNBM, indiferent de formația pe care o întâlnesc din primele 11.

Mai jos sunt toate rezultatele ale partidelor desfășurate pe teren străin de către prahoveni:

Data Meci în deplasare Scor
06.10.2013 Gaz Metan Mediaș 78-74
12.10.2013 Baschet Club Timișoara 73-84
02.11.2013 Steaua CSM EximBank 53-71
17.11.2013 CSM Oradea 91-99
07.12.2013 CSU Atlassib Sibiu 92-69
22.12.2013 SCM Universitatea Craiova 86-76
26.01.2014 BCM U Pitești 86-82
07.02.2014 CS Concordia Chiajna 45-97
14.02.2014 BC Mureș Târgu Mureș 81-60
26.02.2014 CS Farul Constanţa 53-113

Observăm că în compania echipelor ce se bat la primele locuri, Asesoft a suferit înfrângeri extrem de drastice, la Sibiu și Târgu-Mureș. În meciurile cu echipele care se bat pe ultimele poziții de playoff, Asesoft a pierdut oarecum mai greu sau chiar la limită, în fața lui Gaz Metan Mediaș, SCM U Craiova și BCM U Pitești.

Dacă revenim cu discuția la meciul cu Energia, vedem că Asesoft trebuie să joace la fel bine ca în meciurile de pe teren propriu, altfel îi va fi greu să se impună. Energia Rovinari are acasă doar 3 înfrângeri, suferite în fața lui U Mobitelco, BC Mureș și CSU Sibiu (după prelungiri). Se vede clar că la Târgu-Jiu doar fruntașele înving dar și acestea o fac foarte greu, Mobitelco învingând la 2 puncte, Mureșul la 1 punct iar Sibiul după prelungiri.

Acum putem vorbi și despre faptul că Asesoft nu s-a întrebuințat destul la meciurile din deplasare și datorită lipsei de motivația în această primă parte a sezonului, știind că aceștia an de an ajung șa forma maximă abia în playoff (dacă imi este permisă comparația, în acest sezon și înfrângerile surprinzătoare ale lui Miami Heat au fost puse tot pe lipsa de motivație din acel punct al sezonului). Totuși o formație cu un lot atât de valoros nu ar trebui să aibă asemenea probleme. Putem lua în calcul și dorința echipelor adverse de a se impune în fața campioanei, auto depăşindu-se la aceste meciuri, așa cum susține și Vladimir Arnautovic în multe din declarațiile sale. Chiar și lipsa presiunii te poate face să evoluezi mult mai bine, iar impotriva Asesoftului nu cred că există vreo presiune pentru vreuna dintre echipele din LNBM.

Acum rămâne de văzut ce prestație vor avea ploieștenii la Târgu-Jiu și dacă vor încheia această serie negativă în meciurile de pe teren străin.

foto: Răzvan Păsărică(repressport)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate