Stiri Liga I Masculin

Vabova, modestia primului loc

Costin Marinescu

Costin Marinescu
22.11.2012

Vabova Sf. Gheorghe este lidera Seriei I a Ligii 1 Masculin. A învins categoric etapa trecută pe CSU Cuadripol Brașov în derby-ul seriei și cu greu ar mai putea rata calificarea în faza următoare a competiției, acolo unde merg, automat, primele 3 echipe din fiecare serie.

Rezultatelor pe care le înregistrează îi este asociată, însă, modestia. ”Mai se scrie despre noi la nivel local, când avem meciuri, dar știrile nu prea părăsesc județul”, spune Vancsa Albert, fondatorul clubului și antrenorul echipei.

Înființat în 2009, clubul din județul Covasna a ajuns sezonul trecut până la turneul semifinal după ce s-a clasat pe locul 3 în seria a 3-a, după Gaz Metan Mediaș 2 și Phoenix Corona Brașov, dar a profitat de faptul că echipa satelit din Mediaș nu a putut participa. Cu o victorie și două înfrângeri a ratat participarea la Turneul final.

Sezonul acesta planurile sunt mai mari. Sprijinită de Consiliul Local Sf. Gheorghe dar și de cel Județean Covasna, echipa speră la promovare. ”Am avut zilele acestea o discuție cu reprezentații celor două instituții”, spune Vancsa Albert. ”Mi-au spus că să vedem ce rezultate avem până în decembrie și apoi mai discutăm în privința finanțării unei echipe care se bate la promovare. Așadar obiectivul nostrum este să ajungem în faza a doua și apoi vom vedea ce valoare avem și dacă avem bani să mergem mai departe”

Are Vabova lot de promovare în condițiile în care cel mai târziu la turneul final va întâlni probabil, Steaua și Chiajna, echipe cu 2 străini în lot? ”Va trebui să aducem cel puțin doi jucători cu experiență la seniori. Nu neapărat străini, dar jucători de valoare” recunoaște antrenorul.

În ceea ce privește lotul, cei mai bătrâni doi jucători din echipă sunt născuți în 1981. Dar în lot sunt și baschetbaliști care au terminat liceul anul trecut. Zoltan Somilă a fost în lotul lui CSM Miercurea Ciuc în sezonul precedent, iar Deak Laszlo și Palko Nagy sunt două vârfuri de la CSȘ Sf. Gheorghe și au rămas să joace pentru echipa din oraș. Deak a avut o experiență la CSU Brașov, pe parcursul facultății, dar s-a întors ”acasă”.

Vezi lotul Vabova Sf. Gheorghe!

Etapa următoare echipa va întâlni pe CAS Magic Sibiu și indiferent de rezultat va termina turul campionatului pe locul 1 în Seriei.

Locul ocupat după doar primele 4 meciuri ale sezonului nu înseamnă însă mare lucru în economia campionatului iar dacă Vabova va dori cu adevărat promovarea va trebui să se lupte atât pentru finanțare cât și pentru imagine.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!