Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vaidas Kariniauskas: „Am avut răbdare la U-BT Cluj, dar se pare că pentru ei nu eram ce trebuie”

Eduard Popa

Eduard Popa
13.06.2018

kariniauskas oradea u bt cluj

Vaidas Kariniauskas a reușit să câștige al doilea titlu consecutiv în România, după ce a trecut în iarnă de la U-BT Cluj la Oradea.

Lituanianul a avut o prestație foarte bună în acest sezon la bihoreni, în special în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin împotriva Stelei, în care a avut o medie de 15 puncte și 3,5 pase decisive pe întâlnire.

Într-un interviu acordat celor de la dinvestiar.ro, Kariniauskas a povestit despre experiența de la U-BT Cluj și de ce a plecat de la formația campioană în 2017:

„Anul trecut am avut un an grozav cu echipa din Cluj! Am câștigat tot ce am putut! Această întrebare mai bine le-ați adresa-o lor! Nimeni nu mi-a spus de ce am plecat. Cei de la Cluj mi-au zis doar că nu mai au nevoie de mine! Probabil am fost prea altruist la acea echipă. Mi-au spus că au lideri, m-am gândit că acesta este rolul meu pentru a câștiga campionatul. Am avut răbdare, dar se pare că pentru ei nu eram ce trebuie. Când am semnat cu U-BT Cluj, nu îl avea încă pe Giordan Watson (un băiat minunat de la care am învățat o grămadă), m-am gândit că voi fi prima opțiune pe postul de conducător de joc. Când a venit Giordan, el avea pașaport românesc, și evident că a fost principalul jucător. Dar n-am avut o problemă cu acest lucru! În realitate nu m-au lăsat să plec la Oradea, puteam să plec la oricare echipă. Am ales Oradea pentru că am văzut potențialul acestei echipe, am sesizat că putem să realizăm multe lucruri bune aici. A fost greu, dar am reușit!! Sunt foarte mândru și foarte fericit și așa i-am făcut și pe oamenii de la Oradea să se simtă!”

Vaidas explică și prestațiile diferite din prima parte a sezonului și de la CSM CSU Oradea, în contextul în care a venit cu zero aruncări de 3 puncte marcate pentru clujeni:

„Aruncam doar o aruncare de 3 pe meci, așa cum spuneam mai devreme îmi acceptasem rolul pentru a câștiga campionatul. Slavă Domnului că lucrurile s-au schimbat și au fost așa cum trebuie să fie. Cum am ajuns la Oradea am marcat 6 de 3 puncte în două meciuri. Este totul despre încrederea în sine și despre rolul pe care îl ai. Am muncit la fel de mult și la Cluj și la Oradea. Dar diferențele sunt foarte clar”, a mai spus Kariniauskas, pentru sursa citată.

Interviul integral realizat de colegul Edward Stănescu poate fi citit aici.

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pai cum sa arunci la cos la Cj?
    Nu arunca la cos decat cine o baga, bine? Zise coach/mister (A)S(S), urland din toti rarunchii.
    😎

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Vaidas vs Watson
    Exact ce am spus: declinul lui s-a produs prin venirea românului Watson, venire care, până la urmă s-a dovedit total neinspirata. Sorry.

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Cu tot respectul, dar nu cred ca a fost o decizie neinspirata aducerea lui Watson. A fost de departe unul dintre cei mai buni jucatori sezonul asta.

      Eu consider neinspirata sua mai bine zis nepotrivita atitudinea lui Silva de fata de Vaidas si implicit o posibila lipsa de viziune/capacitate de a-l juca/antrena pe acesta. Se vedea ca Vaidas stie ce face, dar nu cu urlete si alte strategii deastea din partea antrenorlui.


      Recunosc ca sunt unul din acei fani care s-au bucurat de inlocuirea acestuia cu Lapornik. Cel din urma nu a avut un sezon stralucit din pacate. Oricum a jucat mai bine decat ce a jucat Vaidas la inceputul aceatui sezon pentru noi.
      Bravo lui Achim ca a stiut sa il joace pe Vaidas.

      cu 5 ani în urmă (14.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca mihaicj:

      watson
      el individual are statististici bune, din pacate echipa coordonata de el nu prea joaca nimic colectiv (n-o fi vina lui exclusiva sau in cea mai mare masura dar totusi e PG-ul echipei pana la urma).

      cu 5 ani în urmă (14.06.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    ...
    Referitor la Vaidas, consider ca deja prea mult se bate apa-n piua pe plecarea lui de la Cluj, dar hai să ne uităm pe cifrele celor 2 point guarzi ai Clujului, Adamovic si Watson. Cifrele lui Watson nu arată rău, dar 4,4 pase decisive mi se par putine în comparatie cu Adamovic, care avea o medie de 6 pase decisive/meci. Recuperări 2,4, faţă de 2, eficiență 15,8 faţă de 14,3 în favoarea lui Adamovic. Giordan stă ceva mai bimea puncte marcate, dar nu e suficient pt a iesi campioni. Bine, poate lotul de anul trecut cu cel de anul ăsta nu se poate compara, cu toate că n-au fost departe.Prin prisma jocului colectiv Clujul a pierdut titlul, iar cârma din teren a fost la Watson. Evident că nu e vina lui Giordan, mai degrabă a lui Silvasan, pt că nu a stiut să imprime echipei jocul colectiv, cum spunea si @mihaicj.

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      @ajax @mihaicj
      Consider ca Watson vs. Adamovic e cu totul alta poveste, iar parerea mea e ca Watson (chiar si daca nu ar avea pasaport romanesc) e peste Adamovic si am mai argumentato aici la alte articole.
      Iar cu privire la Silva tind sa fiu deacord cu tine.

      cu 5 ani în urmă (14.06.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Ajax
      Chiar dacă cifrele lui Watson sunt bune, jocul echipei ă suferit. Personal il consider sub Adamovici cel putin din 2 mOtive: 1. Nu are mâna de aruncare atât de bună ca și Filip si 2. E prea individualist. Si nu in ultimul rand am pierdut din cauza lui un superjucator; pe Vaidas. Cred ca pentru anul viitor ar fi nevoie de un alt antrenor si implementarea unui joc de echipa cu actualii jucatori (caci potential au, trebuie doar pus in valoare). Daca începem campionatul tot cu Watson si Silvia pe banca, ne mințim singuri. Va fi aceiași Mărie cu aceiași pălărie...

      cu 5 ani în urmă (14.06.2018)
    Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari sincere
    acestui jucator. Citind tot interviul se vede ca, desi tinar, este un profesionist adevarat: lucreaza in presezon cu 3 tipuri de antrenori de specializari diferite dar care conclucreaza, alege echipe in concordanta cu urmatorul pas pe care si-l doreste in cariera si nivelul pe care considera ca il are in acel moment.
    Nu as fi surprins daca va pleca in alta parte incepand cu sezonul urmator pentru ca si-a mai adaugat inca un titlu pe cartea sa de vizita. Cred ca, in cel mai bun caz, Oradea il va mai putea tine cel mult sezonul urmator.

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Respect
    Pe langa faptul ca e un jucator bun, prin cele relatate dovedeste ca are si bunsimt.

    cu 5 ani în urmă (15.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!