Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Val de litigii împortiva Sport Club Municipal Timișoara

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.02.2019

Aproape de un litigiu deoarece SCM Timișoara nu îi rambursase la timp avocatului aproximativ 20.000 de CHF, costurile suportate la Tribunalul Fedral Elvețian, avocatul Sergiu Gherdan (stânga) și Ilie Trițoiu (centru) au din nou oportunitatea de a lucra împreună.

"Suntem cu bani la zi". Așa suna declarația lui Ilie Trițoiu pentru ziarul local renasterea.ro, acordat la începutul lunii februarie. Președintele secției de baschet masculin afirma că un salariu a fost plătit din mediul privat, iar restul achitat de Primăria Timișoara "Îi mulțumesc public domnului primar pentru efortul făcut pentru a aduce la zi situația financiară. Sper să putem menține această stabilitate financiară".

În realitate însă, situația la SCM Timișoara este mult mai complicată decât o susține Trițoiu. Conform portalului instanțelor de judecată, gruparea bănățeană a fost recent acționată în judecată de foștii baschetbaliști Jeremic, Drăgușin, Mijajilovic, Păun și Popescu. Pe 28.12.2018, la Judecătoria Timișoara s-a format dosarul 33424/325/2018 ce îi are reclamanți pe Ionuț Drăgușin, Igor Mijajilovic și Georgian Păun, pârât fiind clubul condus de Radu Toanca. Începutul de an a însemnat un nou dosar pentru SCM Timișoara, fostul leu Bogdan Popescu a urmat procedura foștiilor săi colegi Low, Milosevic, Nikolov și Shiloh și s-a îndreptat împotriva clubului ce a preluat datoriile Asociației Baschet Club Timișoara. Mladen Jeremic a acordat mai mult răgaz grupării bănățene, însă răbdarea i s-a terminat pe 11 februarie când a decis să acționeze în instanță fostul său club, formându-se dosarul 4048/325/2019.

Astfel, într-adevăr SCM Timișoara se află cu salariile la zi, însă doar în ce îi privește pe actualii componenți ai echipei. Conducerea clubului a preferat astfel să-i plătească cu prioritate pe sportivii antrenați de Bota, în detrimentul celor ce au îmbrăcat tricoul alb-violet în stagiunea 2017/2018. Sătui de promisiuni neonorate, cei patru foști sportivi au ales să apeleze la instanță pentru a-și recupera salariile restante. Pe lista reclamanților se mai află și Karina Stiopu, fostul team manager al echipei în perioada 2016-2018.

Împreună, datoriile către foștii sportivi bănățeni, cât și față de cei patru sportivi ce au activat la BC Timișoara, trec peste pragul de 200.000 de euro. Rămâne de văzut cum va gestiona conducerea SCM-ului actuala situație deoarece aparent bănățenii au preluat tactica falimentară folosită de BC Mureș Târgu Mureș și anume de a nu achita ultimele salarii ale foștilor sportivi în detrimentul celor actuali.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    FRB
    Nu vă mai treziți din somnul prostiei. Până unde se mai poate ajunge cu acești țepari, ar fi frumos să vă treziți din lipsa de profesionalism și să începeți să luați atitudine , nu doar o grămadă de bani și cine știe câtă mită mai luați. Cineva ar trebui să înceapă un proiect cu o ligă profesionistă de baschet. Rușine celor de la Timișoara care continuă acest proiect cu țeapă si celor de la FRB.

    cu 5 ani în urmă (20.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!