Stiri Juniori U17 Masculin

Vasile Tace: "Sunt sigur că baschetul românesc poate să fie în prim-planul european"

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.09.2014

Foto: Radu Roşca/Sportlife.ro

În doar 10 ani Ploieşti a devenit unul dintre oraşele de referinţă ale baschetului românesc. Formaţia prim divizionară CSU Asesoft a avut un aport important la această realizare graţie rezultatelor foarte bune obţinute pe plan naţional şi internaţional. Înaintea erei Asesoft, în anul 2000, îşi deschidea porţile unul dintre puţinele cluburi private de baschet ţară, intitulat Chemp. De atunci şi până în prezent a avut loc o singură modificare, proiectul şi-a schimbat denumirea 13 ani mai târziu, în Baschet Club T-Pack. 

Indiferent de nume şi de proiect, Vasile Tace a rămas alături de baschetul juvenil din Ploieşti, dedicându-şi ultimii 14 ani tinerilor practicanţi ai sportului cu mingea la coş. Total Baschet a stat de vorbă cu fondatorul proiectului T-Pack, care ne-a vorbit despre cariera sa, despre o parte din jucătorii care au trecut prin mâinile sale cât şi despre obiectivul clubului pe termen lung.

În primul rând, spuneți-ne câteva informații despre cariera dumneavoastră.

Am început baschetul în 1977 aici în Ploiești. Din 1979 am jucat și la seniori. Am fost în lotul național de cadeți, juniori, tineret și seniori al României până în 1985. Am jucat 8 ani la Brașov la echipa locală cât timp mi-am făcut studiile. Din 1990 am revenit aici la Ploiești. Am fost căpitanul echipei care s-a numit Știința Ploiești și CSU, actuala campioană a României. În 1994 am promovat cu o echipă formată numai de jucători din Ploiești. Din 1994 până în 1998 am jucat în Divizia A, am fost la fel căpitanul echipei, iar în anul 1998 m-am retras din motive medicale. Ulterior, din 1998 până în 2000 am fost director tehnic al echipei. După ce am părăsit echipa m-am orientat către juniori. Am mai mulți jucători promovați în prima divizie, jucători pe care i-am luat de la zero și au ajuns în prima divizie. Printre aceștia îi pot enumera pe Vladimir Biasutti, băiatul meu Flavius Tace care a jucat 3 ani la Brașov, Mihai Paul.

Când ați început proiectul T-Pack ? Cum v-a venit această idee?

Proiectul T-Pack a început anul trecut, în 2013. Este continuarea unui proiect mai vechi și practic acum i-am dat o nouă formă. Eu mă ocup de copii și juniori din anul 2000. Proiectul inițial a fost inițiat la clubul Chemp.

Care este obiectivul pentru sezonul următor?

Pentru stagiunea aceasta obiectivul este ca grupa cea mai mare pe care o am, U14, să intre în finală, adică în primele 8 echipe. Printre alte obiective ne mai dorim să avem printre grupele de Perform Baschet de la 2001 și 2002 cel puțin doi jucători cu perspective de lot național.

Care sunt obiectivele pe termen lung?

Obiectivele sunt mai multe. În primul rând îmi doresc să produc cât mai mulți jucători români care să poată juca la nivelul Ligii Naționale. Obiectivul principal este formarea de jucători competitivi cel puțin pentru campionatul nostru.

Cât de grea e munca având în vedere că în oraș se află o forță a baschetului românesc, CSU Asesoft?

Nu suntem concurenți, nu avem concurență nici măcar pe atragerea numărului de copii. Ei au într-adevăr un renume, dar nu și la nivelul nostru. Ei s-au apucat de copii doar în urmă cu 3 ani, proiectul Asesoft Junior abia intră în cel de-al 3-lea an. Echipa de U16 are în componență jumătate din copii care au fost elevii mei, la fel și în echipele de U14 sau U13. Partea asta cu copiii ei au început-o mult mai târziu. Faptul că sunt multe cluburi într-un oraș este foarte foarte bine. Concurență chiar nu ar trebui să existe. Chiar le-am dat acum la campionatul de Mini Baschet doi jucători. Ideea e să construim echipe puternice la nivel de centru așa cum se face și la Cluj, așa cum s-a făcut și la București.

În final aş dori să adaug câteva cuvinte. Sunt sigur că baschetul românesc poate să fie în prim-planul european. Eu zic că merită și sunt convins că se poate. Vom reveni acolo unde ne este locul, nu la coada Europei, ci în frunte. Antrenorii străini care au venit aici ne-au spus că copiii noștri sunt la fel de talentați precum cei din Turcia de exemplu. Problema mare este cum îi facem să ajungă buni și la nivel de seniori. Sunt sigur că se va trece și peste asta în momentul în care vor fi mai multe cluburi care o să aiba același interes cu tot baschetul românesc.

17 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sasha :

    pai nu?
    Jumatate din copii sunt ai dvs?? si la u16,si la 14 si la u13?? si inca 2 la minibaschet? daca va mai ganditi un pic si jumatate din echipa de la seniori e tot a dvs...:)))))) liar liar

    cu 9 ani în urmă (06.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marcel059:

      pai da, v-ati sters la nas ca sa vorbiti
      Invidia se hrăneşte din suferinţele invidiosului şi din meritele celuilalt.

      cu 9 ani în urmă (06.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adevarat :

    Tace, daca taceai - filozof ramaneai
    Un articol ce ar trebuie sa fie unul publicitar se transforma intr-o oglinda a nesimtirii si lipsei de respect fata de ce are domnul tace in jur in orasul aurului negru. Astfel va relatez ce a uitat sa puncteze in randurile de mai sus: -1. in 14 ani de antrenorat a reusit sa scindeze doua cluburi ''Chemp'' si ''Sevlar'' 2. n-ai cum sa nu iti ajunga la nivel national 2/3 jucatori din 1000 pe care ii ai la antrenamentele chiar daca faci primiul 5 din juniorii care te fac prieten cu Bacchus 3. Lipsa de respect pentru Asesoft din ultimul paragraf e senzationala - proiectul ala de 3 ani a facut senzatie in tara si in Ploiesti. Proiect ce a inglobat in vara (la miniBaschet) si unul din copii de la Sevlar (care a plecat cu Tace la T-pack) pentru ca acesta nu avea echipa sa joace.

    cu 9 ani în urmă (06.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marcel059:

      mai bine taceati dvs
      Invidia este o declaraţie de inferioritate.

      cu 9 ani în urmă (06.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adevarat:

      Marcele bei cu Tace ?
      Despre ce invidie vorbestu tu ? Ca eu n-am zis nimic din care sa concluzionezi tu ca e cineva invidios pe nenea Tace :) nici n-ai cum sa fii invidios pe el :) n-ai pe ce :)))

      cu 9 ani în urmă (06.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marcel059:

      Scuze ca te-am exclus, ia de aici ... de o bere
      Ce sport zici ca ai practicat? Box? Aaaaaa, atunci chiar ca poti sa vorbesti de baschet

      cu 9 ani în urmă (07.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marcel059:

      Scuzati-ma inca o data, nu-mi permit sa va tutuiesc, nu va cunosc, dar
      nimic nu-i mai usor decat a critica; atunci când arunci cu vorbe urâte la adresa altora nu faci decât să arăţi "orasului aurului negru" si iubitorilor de baschet, câte frustrări ati adunat în interior şi cât de nemulţumit sunteti de dvs insiva. RAMANETI LA BOX SI LASATI BASCHETUL PTR CEI CARE IL IUBESC CU ADEVARAT

      cu 9 ani în urmă (07.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Flavius :

    Domnule "Adevarat"
    Cine sunteti de va dati cu parerea despre cum e alcatuit primul 5 ? Faptul ca va ascundeti in spatele unui nick ma face sa va cataloghez la o persoana de U 14. Daca aveti ceva de zis, faceti-o direct, nu pe site-uri de specialitate. Daca mintea nu va permite sa cititi printre randuri si sa intelegeti mesajul, care este, de fapt: " Nu avem concurenta cu Asesoft, colaboram cu ei la toate categoriile de varsta" , imi pare rau, nu stiu ce sfat sa va dau. Cititi si intrebarea pusa, nu doar "ultimul paragraf" . Cititi si ca sunt laudati pentru nivelul la care este fenomenul in Ploiesti datorita performantelor obtinute la seniori. Asa, sa arunci cu cuvinte la intamplare este foarte usor. Astept sa va semnati, sa stiu cu cine am placerea.

    cu 9 ani în urmă (07.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mihai Mihai :

    Tace te-a deconspirat?
    Ce te supara ,Flavius? Faptul ca i-a aflat secretul alcatuirii primului 5 lui nenea Tace sau ca incepe sa se vada din ce in ce mai des prin oras prietenia lui cu Bacchus? :)

    cu 9 ani în urmă (08.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marcel059:

      macar stiti care este primul 5 ?
      Sa stiti ca din cauza “alcatuirii primului 5 cu Bacchus”, fostii juniori u13, atat cat au fost antrenati de dnul Tace, au castigat suficiente meciuri ptr a putea accede in turneul final – dar alti cunoscatori de “sport” ca si dvs de altfel si-au dat cu parerea din pacate …
      Numai ca pe dvs nu va intereseaza acest lucru, aveti o angoasa, vad ca suferiti si plangeti din cauza lui Bacchus; treceti pe la sediul clubului poate gasim ceva ptr dvs si lasati draq sticla aia ca ati inceput sa stropsiti in jur…jenant, penibil

      cu 9 ani în urmă (09.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    domnuleflavius
    Am o intrebare cit se poate de simpla ptr.tine,dar destul de grea, data fiind ca la mijloc este cel care iti este tata:cind tatal tau a antrenat o echipa care te-a avut pe tine si pe Biasutti elevi luindu-va de la zero si v-a dus in divizia A!?!?!Mai ales ca sti bine cum ai plecat la Cuadripol Brasov!Cit despre Biasutti este o gluma proasta prin care pui pe umeri epoleti de general cind de fapt esti caporal,eventual!Cit despre Mihai Paul cred ca lezati un profesor care l-a avut elev la CSS Ploiesti,cind Paul era
    junior.Cit despre Vladimir el a fost jucatorul lui CSS Ploiesti din clasa a saptea si pina cind a fost luat de Gelu Chiraleu la CSA STEAUA impreuna cu Vlad Dumitrescu. Poate ca mai sti si din cauza cui generatia "90 nu a fost prezenta la T.F.din cauza incidentelor create de tine la Galati in jocul cu LPS Focsani!Poate nu ai amnezie retrograda si nu mai sti cine a fost profesor,nu antrenor,la CSS Ploiesti.Vad ca dai sfaturi pe site si vrei sa afli cu cine ai placerea! Nu crezi ca ar trebui sa performezi si apoi sa pui intrebari?Mai ginditi-va sa nu va impaunati cu ce nu va apartine, mai ales taticu!

    cu 9 ani în urmă (08.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marcel059:

      Cu tot respectul ptr dvs,
      Stimate domn, acesti oameni incearca sa performeze ceva, ce e rau in asta? Au enumerat sportivi care le-au trecut prin mana, nimic mai mult, cu ce au gresit? Nu sunt in competitie cu nimeni nu se pune problema de concurenta, clubul fiind unul foarte mic deabia infiintat, ce va deranjeaza?

      De pe site se vede ca sunteti un „pasionat al baschetului“ asa ca nu-mi permit si nu am dreptul sa intru in polemica cu dvs. Dar imi permit sa citez, repet, citez comentarii mai vechi de pe site despre cum „a performat“ un „antrenor“(care nu si-a luat licenta FRB) si raspunsul dvs constructiv la comentariul in cauza:

      “ pt grasutu cu tricou verde:
      acest..nu stiu cum sa il numesc..numa antrenor nu..m h..inainte de primul meci al turneului a intrebat un oficial al meciului cum se cere " pauza"..ca pe urma sa se ia de tot ce misca..inclusiv copilasii care dau cu mopu..azi in timpul finalei..la timeouturi..ii injura pe Neagu si Ene..care sa fim seriosi..sunt printre cei mai buni ( neagu chiar cel mai bun pe postul sau ) pe posturile lor..la sfarsitu meciului..avand tupeul sa ii arunce in carca insuccesu lu Neagu..fara de care ploiestenii nu ajungeau aici..asta e clar..o petarda de om acest h…”

      Raspunsul dvs la comentariu:

      “ dobitoc mic ce esti!
      mai juma de minge ! tu lichea mica ce esti, prost mai esti! dobi...cum se cere pauza, unui official, care copii cu mopul, care injurii aduse lui Neagu si Ene si mai ales care dintre timpitii din zona bancilor ai fost tu mai fotografule!!!! Mai razzzvvaanniiccaa organ... mica!”

      Am fi dorit sa aduceti ceva constructiv baschetului si la articolul cu dnul Tace dar, NO COMMENT, daca asa intelegeti dvs...

      cu 9 ani în urmă (09.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Flavius :

    Domnilor Marvashar si "Mihai Mihai"
    @Mihai Mihai. Da,sunt in primii 5 in alcatuirea lotului de catre Vasile Tace.

    @Marvashar. Imi pare rau,dar sunteti prost informat. Incidentele create la TSF au pornit de la un alt jucator, nu de la mine. Daca vreti, putem dezbate pe tema asta, insa nu aici. Cred ca domnul profesor de la CSS are inca filmarea, sau daca nu are, tine minte bine episodul. Biasutti a inceput baschetul cu Vasile Tace, s-a antrenat timp de 3 ani, din clasa a 4-a pana intr-a 7-a. Atat am fost si eu elevul lui, pentru ca tot din clasa a 7-a am trecut la CSS. Nu fura nimeni meritele altora, insa din moment ce acesti jucatori au trecut pe la el, de ce nu ar mentiona ? In plus, nu zice nimic in articol de Vladi sau de Vlad. Nu cred ca s-a impaunat nimeni cu nimic, ci este doar o interpretare proasta a unor cuvinte. P.S. Cum am plecat la Cuadripol Brasov ?

    cu 9 ani în urmă (09.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mihai Mihai :

    Marcele bati campii. Lasa frustrarile!
    Marcele, au ajuns juniorii lui Tace in vre-un turneu final? Singura banca pe care a stat nenea Tace in vre-un turneu final a fost banca din carciuma din fata salii de la Blejoi. Si sigur a fost cu primul 5. Ai fost si tu acolo Marcele?

    cu 9 ani în urmă (09.09.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marcel059:

      Stimate “Mihai Mihai” sau “Adevarat”(vad ca v-ati schimbat numele ) sau mai simplu Doreleeeee,
      Am gresit, te rog sa ma scuzi …. am gresit cand am vorbit de invidie. Nu e invidie e PROSTIE.
      Presupun ca sunteti familiarizat cu “Prostu imbatraneste de grija altuia” asa ca Dorele te lasam sa imbatranesti cum vrea muschii tai.

      cu 9 ani în urmă (09.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Flavius :

    Mihai Mihai
    Ce frumos e sa stai si sa arunci din spatele tastaturii cu ce-ti vine. As aprecia demnitatea de a va dezvaluiidentitatea,domnule mihaimihai

    cu 9 ani în urmă (09.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adevarat :

    woow
    Toate lucrurile scrise pe aici confirma mult din tot cea am spus eu. si revin - familia Tace mai bine tacea :))

    cu 9 ani în urmă (10.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!