Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vești proaste pentru Bogdan Țîbîrnă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.06.2018

Bogdan Țîbîrnă a părăsit terenul accidentat în meciul 3 al finalei Ligii Naționale din acest an. Analizele au arătat că a suferit o ruptură totală a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept.

Țîbîrnă a obținut al doilea său titlu cu CSM CSU Oradea, dar va sta o perioadă lungă departe de teren. Pivotul de 27 de ani s-a accidentat în minutul 26 al meciului trei din finala cu CSM Steaua, primul de la București, după o ciocnire cu Lapornik, sub propriul panou, și a avut nevoie de ajutor pentru a părăsi terenul.

Clubul orădean a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, că analizele au relevat cel mai nedorit diagnostic: ruptura ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept. Țîbîrnă va fi supus unei intervenții chirurgicale, iar perioada standard de absență este de 6 luni, dar poate să varieze în funcție de cum reacționează sportivul.

Pivotul de 2,10 a suferit aceeași accidentare la genunchiul stâng în octombrie 2014. Atunci Țîbîrnă a aterizat rău în finalul sfertului 1 al meciului de acasă cu CSU Asesoft Ploiești, după faultul lui Pelekanos. Diagnosticul după acea accidentare a fost: ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul stâng, ruptură de menisc și leziune a ligamentului colateral. În acel sezon Țîbîrnă a revenit pe teren după șase luni, în aprilie.

Jucătorul originar din Iași s-a alăturat orădenilor în ianuarie 2012 și a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în play-off pentru „leii roșii”. În acest sezon a evoluat în 42 de partide din Liga Națională și a avut medii de 4.6 puncte, 2.3 recuperări și 6.2 eficiență în 14:54 minute.

*foto: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cred ca i cam gata
    si asa nu era cine stie ce jucator. Acum, cu ambii genunchi in pioneze nu l vad sa mai performeze nici macar cat o facea inainte.
    Nu-l cunosc dar nu mi se pare tipul caruia sa ii placa sala, sa puna masa pe el. Dupa ruptura de LIA, daca nu faci recuperare draconica si apoi nu te tii foarte fit, e greu de tot sa nu tot repeti accidentarile.
    Deci mi se pare cam terminat, as vrea sa spun din pacate dar nu i ca si cum ar fi oferit prea mult baschet,atat la Oradea cat si la nationala. Nu spun, si-a facut omul treaba dar n-a fost un jucator exponential, de care sa iti para rau ca nu il mai vezi jucand.
    De parut imi pare rau pt el personal pt ca stiu pe propria piele ce inseamna o astfel de accidentare. Bafta cu operatia si recuperarea, indiferent de ce se intampla dupa, dpdv al performantei sportive.

    cu 5 ani în urmă (19.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Picioare de sticla
    In 2009 a ratat finala de la J1 avand fracturat piciorul. Se pare ca de atunci numai necazuri a avut cu picioarele.

    cu 5 ani în urmă (20.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!