Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Veatriki Akathiotou, primul transfer a lui FCC Baschet Arad pentru sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.06.2019

Veatriki Akathiotou, primul transfer a lui FCC Baschet Arad pentru sezonul 2019-2020

FCC Baschet Arad a anunțat primul transfer al verii. Veatriki Akathiotou se alătură grupării de pe Mureș.  Jucătoarea de 23 de ani este internațională cu Cipru, dar are și cetățenie română. Aceasta a evoluat la semifinalista campionatului din Cipru în sezonul precedent, Apoel Nicosia. Fundașul de 1,66 a reușit un quadruple-double la un meci câștigat în decembrie cu Enad.

Veatriki Akathiotou este prima jucătoare nouă anunțată de FCC Baschet Arad pentru sezonul următor, după ce clubul a confirmat continuarea colaborării cu 6 românce. Fundașul joacă pentru naționala Ciprului, dar are și cetățenie română. A evoluat pentru naționala României U20, acum patru ani. Agenția care o reprezintă a anunțat că fundașul a semnat pe doi ani cu gruparea arădeană.

„Voi dobândi multe lucruri pozitive de la această echipă. Este unul dintre cele mai de succes cluburi de baschet din România cu 9 ligi naționale și 2 cupe românești. În România vreau să concurez cu cele mai bune și sunt convinsă că îmi voi imbunătăţi jocul. Îmi doresc să progresez la toate capitolele, inclusiv ca persoană. Am așteptări mari față de mine!

Un nivel diferit, loc diferit, intensitate diferită pentru mine odată cu venirea la Arad. Trebuie să mă adaptez rapid, să muncesc și să rămân focalizată în orice moment. Știu câteva lucruri despre campionaţul românesc de când eram în echipa națională U20”, a declarat Veatriki Akathiotou pentru site-ul oficial al noii sale echipe.

Aceasta a participat anul trecut la Campionatul European pentru țări mici. În patru meciuri a avut medii de 3 puncte, 2 recuperări, 1,3 pase decisive, 1,5 intercepții și 3,5 eficiență în 11.5 minute. Cipru a terminat pe 5 la acel campionat.

După ce a jucat pentru Cytavision Apoel Nicosia până în 2014, Akathiotou a mers în SUA, la Friends University. A revenit la Apoel Nicosia pentru stagiunea 2018-2019. Conform statisticilor de pe eurobasket.com, fundașul cu dublă naționalitate a evoluat în 17 meciuri în campionatul Ciprului, cu medii de 21,9 puncte, 7,2 recuperări, 4,8 pase decisive, 4,8 mingi pierdute și 25,5 eficiență în 31.8 minute. Același site a considerat-o jucătoarea cu cel mai bun progres în 2019 în campionatul cipriot.

Akathiotou a reușit primul quadruple-double din baschetul cipriot, după cum nota all4basketball.com în luna decembrie. Apoel zdrobea atunci pe Enad, ultima clasată din campionat, cu 71-35. Akathiotou reușea 25 de puncte, 11 recuperări, 13 pase decisive și 13 intercepții în 38 de minute, cu +46 eficiență.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!