Stiri Vulturi

Victorie în primul amical cu Tunisia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.07.2017

Reprezentativa României de seniori a câștigat primul amical împotriva Tunisiei de la Cluj-Napoca, scor final 67-56. Al doilea joc dintre România și Tunisia se va disputa duminică, 23 iulie, de la ora 18:00, accesul suporterilor fiind din nou liber în Sala Sporturilor „Horia Demian”. 

Confruntarea dintre cele două reprezentative a debutat într-o notă echilibrată, oaspeții tunisieni adjudecându-și primul act cu 19-15. Sfertul secund a aparținut elevilor lui Marcel Țenter, care după un parțial de de 18-13 au intrat la vestiare cu un punct avantaj pe tabela de marcaj, scor 33-32. Reveniți din pauza mare, tricolorii au forțat desprinderea, lucru reușit imediat, câștigând sfertul 3 la 13 puncte diferență, 23-10, scorul înaintea decisivului fiind 56-42. Ultimele 10 minute ale întâlnirii au fost câștigate de tunisieni cu 14-11, însă insuficient pentru a întoare soarta partidei, România impunându-se în final la 11 puncte diferență, scor final 67-56. 

Punctele echipei României în această primă victorie din campania de pregătire a FIBA EuroBasket 2017 au fost marcate de Vlad Moldoveanu 14, Andrei Mandache 12, Adrian Guțoaia 10, Rolland Torok 8, Giordan Watson 7, Cătălin Baciu 7, Alexandru Olah 4, Bogdan Țibîrnă 2, Radu Paliciuc 2 și Cătălin Petrișor 1. De cealaltă parte, din lotul Tunisiei s-a remarcat Channoufi cu 12 puncte înscrise. 

Până în prezent, România are o victorie și 2 înfrângeri (Estonia și Portugalia) în partidele amicale din cadrul perioadei de pregătire a Campioantului European 2017. 

*Foto: Valentin Todea @sport-focus.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    am vazut
    si eu sf 3 si 4. Aratam rau de tot. Pase in out, atacuri finalizate cu aruncari la disperare si 3uri primite usor in aparare. Si asta cu Tunisia.
    Pronosticul meu realist este 0 victorii si cel optimist este o victorie cu Ungaria. Nu cunosc loturile contracandidatelor dar vazandu l pe al nostru mi e destul de clar ca nu aveam ce cauta la un European daca nu eram invitati in calit de gazde.
    Astept cu nerabdare meciurile din septembrie, sper si cred ca va fi, in general, un show frumos.

    cu 6 ani în urmă (22.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!