Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru CSM Steaua în deplasarea de la Oradea

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
11.04.2018

CSM Steaua s-a impus în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 82-68 în etapa a cincea din top 6.

CSM CSU Oradea începe cu Nicolescu, Valeika, Richard, Denison și Kariniauskas, iar de partea cealaltă Toijala i-a trimis în teren pe Flowers,Darwiche, Runkauskas, Zekovic și Falker.

CSM Steaua deschide scorul meciului prin Marius Runkauskas, care marchează un coș cu fault. Georges Darwiche oprește atacul gazdelor printr-o intercepție, iar Falker își adaugă și el 2 puncte în cont. Gazdele marchează primele puncte prin Richard, care înscrie un coș din acțiune. Runkauskas mărește avantajul oaspeților cu incă un coș din spatele semicercului și duce scorul la 12-4.  În minutul 6 al actului inaugural a fost introdus și Martin Zeno, care se află la prima sa partidă după accidentarea de la începutul campionatului, chiar în partida tur cu CSM Steaua. Americanul și-a trecut în cont un coș din spatele semicercului și își aduce echipa la -7. Taylor înscrie 2 puncte și stabilește scorul primului act: 21-11.

Vaidas Kariniauskas deschide scorul sfertului doi și reduce din deficit la -8. Marinov își trece în cont două reușite din săritură consecutive, iar Steaua se afla la cea mai mare diferență de până atunci, 13 puncte. Richard anunța revenirea gazdelor printr-o reușită de la distanță, iar scorul era 29-20 pentru oaspeți. Flowers continuă recitalul oaspeților printr-un coș din spatele semicercului, însă replica gazdelor a venit prin Gajovic, care și-a adăugat în cont 3 puncte. Cu doar un minut rămas până la pauza mare, Denison înscrie un coș cu fault și își readuce echipa în joc, scor 33-40. Marinov  înscide actul secund cu aruncare liberă, iar scorul dupa prima repriză era, 33-41.

La revenirea de la vestiare, Kariniauskas deschide scorul pentru gazde cu o reușită din săritură. Denison forțează și el revenirea bihorenilor, care se apropie de ”militari” la doar două posesii, scor 39-45. Runkauskas înscrie un coș de 3 puncte și mărește diferența la +10, însă proaspăt-reintrat pe teren, Martin Zeno, marchează și el un coș din acțiune și continuă lupta pentru revenire.  Ratările consecutive ale steliștilor și revenirea orădenilor îl forțează pe Jukka Toijala să ceară timp de odihna la scorul de 51-55. Zeno face intercepție și înscrie un coș pe contraatac, urmat de un coș din spatele semicercului, prin care gazdele trec pentru prima dată la conducere, scor 56-55, stabilind astfel si scorul înaintea ultimului act.

Ultimul act al partidei a început cu reușita de la distanță a lui Gajovic, care duce scorul la 59-55. Runkauskas și Flowers readuc Steaua în avantaj, fiecare cu câte o reușită din spatele semicercului. Zeno întoarce încă o dată scorul în favoarea gazdelor, printr-un coș de 3 puncte cu panoul. CSM Steaua nu s-a dat bătută și a revenit în joc, reușind să domine detașat ultimele minute ale partidei. Brandon Taylor a adus ”militarilor” 10 puncte în 5 minute și a stabilit învingătoarea duelului la o diferență de 14 puncte, scor 82-68.

De la CSM Steaua EximBank s-au remarcat: Marius Runkauskas cu 17 puncte (5x3), 3 recuperări și 3 pase decisive, Jermaine Jonte Flowers cu 15 puncte (4x3), 3 recuperări și o pasă decisivă și Brandon Taylor cu 13 puncte (1x3), 7 recuperări și 3 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Martin Zeno cu 16 puncte (3x3), o recuperare și 2 pase decisive, Arturas Valeika cu 13 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive și Kristopher Jameil Richard cu 9 puncte (2x3), 2 recuperări și o pasă decisivă.

 

În următoarea etapă din top 6, CSM CSU Oradea  va primi vizita celor de la BC SCM Timișoara, iar CSM Steaua va juca în deplasare pe terenul campioanei en-titre, U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Roby Boroș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea csmbasket :

    Putem spune multe
    Putem veni cu arbitrii , accidentari etc etc etc DAR e prima data in acest sezon cand suntem dominati din punct de vedere fizic . Steaua a fost peste noi cam 36 de minute . Incredibil cat de fizic s-au aparat . Au jucat " play-off basketball" . Felicitari !

    cu 5 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!