Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru Steaua în faţa Timişoarei

Eduard Popa

Eduard Popa
16.03.2017

steaua-timisoara

Steaua CSM Eximbank a reuşit o victorie fără drept de apel în faţa celor de la BC SCM Timişoara, scor 95-67, în etapa a patra din Top 6 LNBM.

Cu Miţă Paul şi Cătălin Baciu accidentaţi, Jukka Toijala s-a văzut nevoit să înceapa partida cu Runkauskas, Levi Szijarto, Malesevic, David Dudzinski şi Falker. De partea cealaltă Costescu a preferat să joace cu Popa Calotă, Otasevic, Jeremic, Komatina şi Ionuţ Drăguşin.

Steliştii veneau după o înfrângere la Oradea, în timp adversarii lor după o victorie impresionantă pe teren propriu cu U BT Cluj Cu toate acestea gazdele au început în forţă meciul din Sala Regimentului de Gardă din Capitală. Elevii lui Jukka Toijala au început partida cu un run de 16-4, cu Runkauskas şi Malesevic în prim plan. Oaspeţii au reuşit să revină la 7 lungimi distanţă (18-11) după două reuşite consecutive ale lui Ionuţ Drăguşin. Dar Dave Dudzinski a încheiat primul sfert cu un coş de 3 care a dus tabela la 28-14.

Popa Calotă a deschis al doile sfert cu un coş de 3 puncte (28-17), dar Steaua a răspuns cu un run de 13-4, iar la finalul primei reprize tabela de scor indica un avantaj de 23 de puncte pentru gazde, scor 51-28.

Oamenii lui Toijala nu au ridicat piciorul de pe pedala de acceleraţie nici în a doua repriză. Steliştii au condus la un moment dat chiar şi cu 32 de puncte (72-40), iar în ultimul sfert am putut să ne bucurăm de duelul dintre tinerii componenţi ai loturilor de juniori ai României, Georges Darwiche şi Lucas Tohatan.

Scor final 95-67 şi Steaua reuşeşte astfel a doua victorie din Top 6. Graţie acesteia, ajunge din nou pe locul doi, cu 14 victorii şi 8 înfrângeri. De partea cealaltă Timişoara rămâne pe cinci, cu 11 victorii şi tot atâtea înfrângeri.

Nikola Malesevic a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 19 puncte, Marius Runkauskas a reuşit 17 puncte şi 8 pase decisive, David Dudzinski a adunat 16 puncte şi 5 recuperări, Mo Curry 13 puncte, în timp ce Randal Falker a impresionat cu 11 puncte, 9 recuperări şi 7 pase decisive. Pentru timişoreni Octavian Popa Calotă a adunat 15 puncte, Milos Komatina 13 puncte iar Mladen Jeremic 11 pct.

Următorul meci pentru Steaua va fi pe teren propriu cu U BT Cluj-Napoca, în timp ce BC SCM Timişoara va primi vizita Piteştiului.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!