Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie confortabilă pentru Universitatea Cluj în fața celor de la Phoenix Galați

Valentin Todea

Valentin Todea
09.10.2015

După un șir de partide fără succes, Universitatea Cluj a reușit să se impună în a doua etapă a Ligii Naționale împotriva formației Phoenix Galați. Trupa de pe Someșul Mic a câștigat cu scorul de 81-62, pe sferturi fiind 15-15, 22-14, 29-20, 15-13.

Antrenorul formației gălățene, Eugenio Rodrigues, nu s-a putut baza pe Amanda Frost pentru această partidă, iar accidentarea Rominei Filip din sfertul al doilea a complicat și mai mult lucrurile pentru Phoenix, aceasta fiind indisponibilă pentru tot restul meciului, jucând doar 12:48 minute în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

Universitatea Cluj a început confruntarea în formula Marija Prlja, Flavia Ferenczi, Brittany Wilson, Shanara Clark și Ines Ajanovic, în timp ce Phoenix Galați a răspuns cu un prim cinci format din Chrisstasia Walter, MyNeshia McKenzie, Antonia Crețu, Romina Filip și Cassie Rochel.

Începutul jocului a fost destul de echilibrat, gruparea ardeleană reușind să conducă de trei ori la o diferență de trei puncte, în urma reușitelor de la linia de libere a jucătoarelor Kata Meszaros, Ines Ajanovic și Ashley Grimes. Cu toate acestea, vizitatoarele au reușit să închidă primul sfert cu un scor de egalitate după reușita din afara semicercului a americancei Christassia Walter.

Gălățencele au condus de două ori la 6 puncte diferență în cel de-al doilea sfert, 19-25 și 21-27, după care echipa gazdă a preluat controlul partidei. Reușitele pivotului Ines Ajanovic și un coș de două puncte al Flaviei Ferenczi a făcut ca scorul de pe tabelă să fie în favoarea „studentelor”, 28-27. Pauza mare a venit la o diferență de opt puncte pentru clujence, 37-29, Ashley Grimes reușind ultimul coș al primei reprize, o aruncare din interiorul semicercului.

Sfertul trei a debutat cu o reușită de la mare distanță a Irinei Gavrilă, urmată de o transformare de la linia de pedepasă a Christassiei Walter și un coș de două puncte al Antoniei Crețu. Universitatea Cluj s-a distanțat mai apoi și la 21 de puncte, pentru ca ultimele zece minute să o găsească conducând cu 66-49.

Ultima parte a meciului a fost mai echilibrată, însă sportivele antrenate de Mihai Coldea au reușit să mențină un avantaj constant care să nu le dea emoții.

Marcatoare:

Universitatea Cluj: Ines Ajanovic (21 puncte, 8 recuperări), Brittany Wilson (20 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții), Flavia Ferenczi (19 puncte), Irina Gavrilă (9 puncte, 4 intercepții), Ashley Grimes (8 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive), Shanara Clark (2 puncte), Kata Meszaros (2 puncte)

Phoenix Galați: Christassia Walter (31 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), MyNeshia McKenzie (9 puncte, 18 recuperări, 3 intercepții), Hanna Demeter (6 puncte), Antonia Crețu (5 puncte), Romina Filip (5 puncte), Bianca Fota (3 puncte), Bianca Nini (2 puncte), Gabriela Necula (1 punct)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!