Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie cu emoții pentru CSM CSU Oradea

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
14.04.2018

CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara s-au reîntâlnit în prima etapă a returului din cadrul top 6.

CSM CSU Oradea a început partida cu Nicolescu, Valeika, Denison, Kariniauskas și Richard, iar de partea cealaltă, Tudor Costescu i-a trimis în teren pe Gheorghe, Diaz, Jeremic, Komatina și Mijajilovic.

CSM CSU Oradea a deschis scorul partidei cu un coș din acțiune al lui Sean Denison, urmat de slam dunk-ul lui Valeika, iar scorul era 4-0 pentru gazde. Nicolescu și Valeika duc scorul la 8-0, iar tudor Costescu cere primul timp de odihnă al meciului. Mijajilovic și Tohătan înscriu primele puncte pentru bănățeni  și duc scorul la 10-5. Diaz și Jeremic au forțat revenirea oaspeților, însă diferența după primul act era de 6 puncte.

Actul secund a fost deschis de către BC SCM Timișoara prin Stevanovic, care a reușit să marcheze 4 puncte consecutive, aducându-și astfel echipa la -2. Martin Zeno marchează primele sale puncte în această partida de la linia de libere, după ce a fost faultat de către Popa-Calotă. Stevanovic își trece echipa la conducere prin cele două libere marcate, după ce a fost faultat de Kariniauskas. Același Stevanovic împreună cu Jeremic măresc avantajul bănățenilor la +6, scor 24-18. În a doua jumătate a sfertului secund, ambele formații au trecut pe rând la conducere, iar la pauza mare CSM CSU Oradea avea un singur punct avans, scor 32-31.

La revenirea de la vestiare, Kariniauskas, cu trei coșuri de la mare distanță și Denison și Nicolescu, cu câte două puncte fiecare, duc CSM CSU Oradea la +12. Cu Nicolescu într-o formă de zile mari, cu nu mai putin de 10 puncte înscrise  în numai 4 minute, gazdele s-au menținut la conducere pe tot parcursul penultimului act al partidei, scor 59-46.

Ultimul sfert al partidei a fost inaugurat de coșurile de la mare distanță marcate de Jeremic și Mijajlovic, care au adus BC SCM Timișoara la doar 7 puncte în spatele bihorenilor. Deși la jumătatea sfertului, cu ajutorul coșurilor de 3 puncte marcate de Gajovic, gazdele au dus avantajul la +10, bănățenii au reușit să vină la 6 puncte în spate în ultimul minut de joc. Faultat, cu doar 3 secunde rămase din meci, Martin Zeno înscrie 2/2 de la linia de fault și stabilește scorul final al partidei, 74-70 pentru CSM CSU Oradea.

Goran Gajovic a fost omul victoriei, cu 14 puncte și 6 recuperări, toate pentru o cotă a eficienței de +15. De partea cealaltă, Mladen Jeremic și-a trecut în cont 20 de puncte și 3 recuperări, toate pentru un indice al eficienței de +18.

În următoarea etapă, CSM CSU Oradea va juca în deplasare la BCM U Pitești, iar BC SCM Timișoara va primi vizita campioanei en-titre.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!