Stiri Vulturi

Victorie cu emoții pentru România, în meciul cu Kosovo

Eduard Popa

Eduard Popa
29.11.2018

romania kosovo baschet

România a câștigat partida cu Kosovo, scor 88-83, într-o partidă disputată la Oradea, în precalificările pentru Euro 2021.

România a început meciul în formula Watson, Dragoste, Kuti, Torok și Olah, în timp ce Kosovo a jucat cu Dardan Berisha, Mekaj, Morina, Shoshi și Ismail. Alex Olah a marcat punctul de debut al partidei, și Nandor Kuti a înscris cinci puncte consecutive, dar scorul arăta 6-6. După coșul lui Shoshi, Vulturii au marcat cinci puncte la rând,  iar tabela arăta 11-8. Kosovarii au preluat însă conducerea până la finalul primului sfert, prin excelentul Lis Shoshi, iar după 10 minute scorul arăta 14-17.

Morina a deschis sfertul doi cu un coș de 3 puncte, iar oaspeții au ajuns chiar și la un avantaj de 7 puncte (21-28). „Vulturii” au revenit în meci după mai multe recuperări ofensive, pentru ca apoi Mirel Dragoste, Nandor Kuti și Giordan Watson reușind coșuri de 3 puncte care au adus România în avantaj, scor 35-34. Kosovarii au egalat de la linia de fault iar Giordan Watson a înscris un coș pe finalul primei reprize, care nu a fost marcat însă în timpul regulamentar.

Repriza a doua a început cu Berisha în formă, dar România a răspuns printr-un coș de 3 puncte al lui Mirel Dragoste și un dunk al lui Kuti. Gezim Morina a înscris de 3 puncte (40-44), dar România și-a găsit precizia de la 3 puncte, iar după coșul lui Paliciuc, scorul devenea 55-49. Pe final de sfert Baciu a înscris și el două coșuri importante, iar tabela indica 59-53 pentru gazde.

Elevii lui Tudor Costescu au avut însă un început foarte slab de sfert patru, iar după coșul lui Gezin Morina, kosovarii conduceau cu 62-59. Paliciuc a egalat printr-un and-one, în timp ce Alex Olah a readus România în avantaj, printr-un coș de 3 puncte (65-62). Dardan Berisha a egalat la 65, dar Rolland Torok, Giordan Watson și Mirel Dragoste au dus România la 11 puncte (77-66), cu 2:52 rămas de jucat. După coșul lui Dragoste, România avea 10 puncte avans, cu 1:52 de jucat (80-70), dar kosovarii nu s-au lăsat bătuți, au profitat de erorile României și au dat mari bătăi de cap tricolorilor. Lis Shoshi și Dardan Berisha au adus Kosovo la 3 puncte, scor 80-77, iar Gezim Morina a reușit un and-one, grație căruia scorul a devenit 82-80. Giordan Watson a reușit să își păstreze calmul de la linia de fault, chiar și când Dardan Berisha a adus Kosovo la un punct (84-83). Giordan a obținut un fault antisportiv pe final de meci, a transformat toate liberele și a adus prima victorie a României din precalificări, scor 88-83.  

Giordan Watson a fost cel mai bun marcator, cu 19 puncte, 3/13 din acțiune, dar 10/10 de la libere, Alex Olah a marcat 15 puncte, cu 9 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Mirel Dragoste și Nandor Kuti au avut câte 13 puncte, Radu Paliciuc 10 puncte și Rolli Torok 9 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. De partea cealaltă, Lis Shoshi a reușit 29 de puncte cu 18 recuperări, Dardan Berisha 24 și Gezim Morina 22.

După acest meci, România ajunge la prima victorie în două meciuri în precalificări, în timp ce Kosovo are 0-2. Cealaltă formație din grupă, Macedonia, are 2-0.

Următoarea partidă pentru elevii lui Tudor Costescu va fi în deplasare, pe terenul celor din Kosovo.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ca cifre
    peste asteptari si Olah si Torok. Au suplinit bine absentele lui VM si Cate. Sa speram ca i-a citit Costescu si vom putea castiga cu ei si in deplasare.
    Din cronica meciului insa se pare ca am avut probleme cu consistenta in joc. Speram sa se regleze in meciurile urmatoare.

    cu 5 ani în urmă (30.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!