Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie cu mari emoții pentru BC CSU Sibiu pe terenul lui Dinamo Știința București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.10.2018

Primul meci a sezonului 2018/2019 din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Masculin a produs un real spectacol. Dinamo Știință București a fost o nucă foarte tare pentru BC CSU Sibiu. Finalul jocului a fost unul extrem de echilibrat, în care orice se putea întâmpla dar experiența și sângele rece au fost de partea sibienilor, care astfel au reușit să se impună, 96-92.

Echipele de start:

Dinamo: Deloach, Kumpys, Vrkic, Baker, Calenic
Sibiu: Tohătan, Hardy, Pratt, Philmore, Falker

Balul în partida din Ștefan Cel Mare a fost deschis de un coș de 2 puncte după numai patru secunde al lui Monyea Pratt. Dinamo a preluat inițiativa și a trecut în avantaj. Cel mai mare ecart al gazdelor a fost stabilit după o triplă a lui Justin Baker, 16-8, după de jumătatea sfertului. Sibiul a revenit și Pratt a egalat la 18, În ultimul minut al sfertului inaugural, Kumpys și Vrkic au înscris pentru Dinamo iar în replică Philmore a marcat un coș de 3 puncte, pentru scorul 22-21. Sibiul a început mai bine în sfertul doi și cele două coșuri ale lui Tamulis i-a propulsat în față. Dinamo a răspuns prin Diaconescu și Deloach. Oaspeții s-a desprins la 9 puncte după reușile lui Pratt, Hardy și Falker, moment în care Tudor Costescu solicita timp de odihnă. Finalul de repriză le-a aparținut gazdelor care au venit la o singură posesie, 42-40, cu 20 de secunde rămase de joc. Isaiah Philmore avea să închidă prima secvență cu un coș de 3 puncte.

Jocul s-a reluat cu o productivitate crescută de ambele părți, fiecare formație reușind să marcheze la primele două posesii avute. Sibiul a jucat foarte bine la intercepție în prima parte a sfertului, lucru care i-a câteva coșuri ușoare și desprinderea pe tabelă, scor 60-49. Dinamo a reușit să-și deblocheze ofensiva și să plimbe mai bine mingea dar jocul defensiv nu i-a ajutat pe bucureșteni să reducă din handicap. În final de sfert Vrkic, Kumpys și Badiu au mai îndulcit scorul de tabelă și înaintea ultimelor 10 minute de joc se pleca de la scorul de 70-63 în favoarea sibienilor. Dinamo a început în forță sfertul și cu un Zoran Vrkic inspirat sub ambele panouri, echipa gazdă a venit la 2 puncte în spatele adversarilor, 75-73. A venit imediat time-out cerut de Dan Fleșeriu, după care Pratt marca 5 puncte la rând. Dinamo nu a căzut și a reușit să egaleze la 82, după un coș al lui Baker, care apoi a ratat libera suplimentară. Pratt și-a mai dus echipa la două posesii dar Dinamo a găsit răspuns și diferența era minimă cu 2 minute până la final. Vrkic și-a dus echipa în avantaj, 88-87, după care a venit o ratare a lui Pratt de la distanță. Philmore l-a faultat pe Baker dar americanul a înscris o singură liberă. Falker avut un răspuns de jucător mare și a marcat o triplă prin care schimba din nou echipa de la conducere. Baker a ajuns la următoare posesie din nou la libere, de unde a fost precis. Sibiul a replicat tot de la distanță, prin Tamulis de această dată și finala era incendiar, 93-91 pentru oaspeți cu mai puțin de 50 de secunde rămase de joc. Dinamo a irosit atacul după timpul de odihnă cerut de Tudor Costescu. Pratt a ratat la celălalt panou, Falker a prins ofensiv, Dragoste a fost faultat și a transformat o singură liberă. Sibienii au preferat să faulteze pentru a nu le da șansa gazdelor de a egala. Vrkic a înscris prima liberă, pe a doua a ratat-o intenționat dar a intrat prea repede în 3 secunde și posesia era a oaspeților cu 6 secunde rămase de joc. Falker a ajuns la linia de fault, a marcat ambele libere și a închis meciul la scorul de 96-92 pentru BC CSU Sibiu.

Randal Falker a fost cel mai bun marcator al formației învingătoare cu 22 de puncte plus 7 recuperări. Monyea Pratt a terminat cu 18 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Isaiah Philmore a contribuit cu 16 puncte și 6 recuperări iar Kevin Hardy cu 15 puncte, 11 pase decisive și 5 recuperări. Justas Tamulis a venit de pe bancă cu 11 puncte iar Mirel Dragoste cu 9.

Zoran Vrkic a avut un debut excelent în LNBM i a strâns 29 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Justin Baker a fost aproape de double-double, 19 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Modestat Kumpys a reușit 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

2 comentarii la aceasta stire:
  • 76ers :

    ...Sibiu
    Tot cu arbitrii, tot cu arbitrii? Nici nu ma asteptam ca exact Falker dupa acel gest nesanctionat asa cum trebuie sa le castige meciul celor de la Sibiu :)) . Pana una alta, se pare ca rezultatele stranse din amicale impotriva celor de la Craiova si Pitesti nu au fost intamplatoare, felicitari celor de la Dinamo si lui Costescu pentru efortul depus astazi, daca mai aduc macar un strain si nu il mai uita pe la Pitesti o sa puna probleme tuturor echipelor cu siguranta ;)

    cu 5 ani în urmă (05.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Dinamo
    Nu e echipa rea.

    cu 5 ani în urmă (05.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!