Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie cu peripeții pentru Rapid la Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.02.2019

CSM Târgu Mureș și CS Rapid București au oferit un meci dramatic în etapa a 7-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Jocul a avut nevoie de două reprize de prelungiri și s-a încheiat cu scorul de 88-92 (17-13, 17-16, 18-21, 18-20, 10-10, 8-12). Diferența maximă nu a trecut de 9 puncte în duelul dintre primele două clasate în a doua grupă valorică. Stănici (Diaconu) a dus meciul în prelungiri cu un buzzer-beater la finalul sfertului patru. Robinson a reușit un triple-double pentru gazde, dar a ieșit accidentată. La final, bucureștencele au fugit din sală ca să prindă trenul.

CSM Târgu Mureș a început meciul cu Alina Pop, Antonia Radu, Bianca Voica, Angel Robinson și Kata Meszaros. Rapid București le-a avut în formula de start pe Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Raluca Matei, Gabriela Vlad și Florina Stănici (Diaconu). Radu și Meszaros au dus scorul la 4-0 și Stănici (Diaconu) marca primele două puncte ale oaspetelor după mai mult de un minut și jumătate. Meszaros le-a dus pe gazde la șase puncte în față, iar bucureștencele s-au apropiat la un punct în penultimul minut al sfertului. Robinson și Radu le-au distanțat din nou pe mureșence la două posesii, iar la prima pauză tabela arăta 17-13.

Sfertul secund a început cu ratări ale ambelor echipe, iar Voica înscria prima după un minut și jumătate, cu o reușită de la distanță. Burlakova marca primele patru puncte ale Rapidului din acest sfert și strângea ecartul la trei lungimi. Voica a răspuns cu o nouă triplă. Oaspetele s-au apropiat la un punct la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc, dar Voica, Meszaros și Robinson le-au dus pe alb-albastre la 34-25. Acestea nu au mai găsit drumul spre coș în ultimele două minute și jumătate ale sfertului, iar Matei și Stănici au strâns diferența la cinci puncte la pauza mare, scor 34-29.

Revenirea de la vestiare a adus un minut fără puncte marcate, iar Matei a înscris prima, din apropierea panoului. Meszaros și Voica au dus diferența la 7 lungimi. Matei și Stănici și-au apropiat echipa la 3 puncte, cu reușite din semicerc, dar Voica a răspuns cu o triplă și au umat mai mult de două minute în care nu s-a marcat. Matei și Robinson au pus câte două puncte pe tabelă, după care mureșencele au avut din nou probleme să găsească drumul spre coș, iar „feroviarele” au înscris 6 puncte și au egalat la 45. Robinson a scuturat plasa de la distanță și a întrerupt seceta din atacul gazdelor, iar Meszaros le ducea la 5 puncte în față. Vlad a înscris de afară și Matei a egalat la 50 de la linia de fault. Meszaros a înscris în finalul perioadei de joc și după trei sferturi tabela arăta 52-50.

CSM Târgu Mureș a continuat să aibă probleme în atac în debutul sfertului patru, având nevoie de aproape patru minute pentru primul coș. Oaspetele au profitat, Vlad a egalat și Burlakova le-a dus pentru prima dată la conducere, în minutul 32. Stănici și Burlakova au mărit ecartul la 9 puncte în favoarea Rapidului, 52-61 în minutul 34. Robinson a marcat 11 puncte în mai puțin de patru minute și a egalat la 63, după ce a fost rândul bucureștencelor să nu înscrie mai mult de trei minute și jumătate. Au urmat momente în care cele două echipe au trecut pe rând la conducere, cu câte o lungime. Radu a înscris patru puncte în ultima jumătate de minut și le-a dus pe mureșence la 70-67 cu puține secunde rămase din joc. A urmat time-out-ul oaspetelor și Stănici a egalat cu un buzzer-beater de după semicerc. Scorul primelor 40 de minute a fost 70-70.

Stănici și Lupusavei duceau Rapidul al +4, dar Bobar și Robinson le readuceau pe gazde în față, 76-74 la jumătatea primei reprize de prelungiri. Burlakova și Stănici duceau din nou formația vizitatoare la patru puncte în față, dar Robinson și Meszaros au egalat de la linia de fault. După cele cinci minute suplimentare tabela arăta 80-80, astfel că s-a intrat în a doua perioadă de prelungiri.

Radu le-a dus pe gazde la trei puncte în față, dar coșghetera lor, Robinson, a ieșit accidentată cu trei minute înainte de final. Au fost mai mult de două minute fără coș pentru mureșence, iar Stănici, Burlakova și Lupusavei au dus scorul la 84-88. Radu și Ignat Kleeman le-au apropiat pe gazde la două lungimi, dar Burlakova și Stănici au transformat de la linia de fault și au menținut Rapidul în față. Rezultatul final a fost 88-92. Bucureștencele au fugit din sală la finalul meciului pentru a prinde trenul.

Diferența s-a făcut la reușitele din semicerc, 32 pentru vizitatoare și 25 pentru gazde. Rapidul a înscris 23 de puncte după greșelile adverse, față de 2. Mureșencele au avut mai multe reușite de la distanță, 6 față de 2, iar oaspetele au transformat cu două libere în plus (22 față de 20). Au fost multe ratări, iar acest lucru s-a văzut și în numărul recuperărilor, 61 pentru alb-vișinii și 58 pentru gazde.

Angel Robinson a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte, fiind în triple-double cu 15 recuperări și 11 pase decisive. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Meszaros 18 puncte (7 recuperări), Radu 17 puncte (în double-double cu 12 recuperări), Voica 16 puncte, Bobar 3 și Ignat Kleeman 2 puncte.

Natalia Burlakova a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 31 de puncte (6 recuperări). Pentru Rapid au mai înscris: Stănici (Diaconu) 24 de puncte (9 recuperări, 9 pase decisive), Matei 14 puncte (double-double cu 10 recuperări), Lupusavei 10 puncte (în double-double cu 10 recuperări), Vlad 7 puncte, Grigore 4 și Cuatu 2.

Pentru formația din capitală a fost a 11-a victorie în a doua grupă valorică, iar pentru mureșence, a 7-a înfrângere. CSM Târgu Mureș continuă să conducă în Grupa Galbenă, cu 31 de puncte, iar Rapidul este pe doi cu 29. În următoarea etapă Rapidul joacă acasă cu concitadina Agronomia București, meci trecut pe site-ul federației în 2 martie. CSM Târgu Mureș va juca la Alexandria în etapa a 8-a, în 4 martie.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!