Stiri

Victorie de palmares pentru Steaua București în FIBA Europe Cup

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.11.2018

CSA Steaua București a încheiat cu o victorie parcursul din FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a învins pe Cherkaski Mavpy, în ultimul meci din Grupa E. Trupa condusă de Sasa Ocokoljic a câștigat cu scorul de 87-70 în Sala Olimpia din Ploiești, diferența insuficientă pentru a evita ultima poziție în grupă, după ce în tur ucrainienii s-au impus la 26 de puncte.

Ucrainienii au deschis tabela cu un coș de la 3 puncte. Steaua a preluat inițiativa și până la jumătatea actului inaugural ducea scorul la 11-5, după triplă semnată de Zarko Djuric. Steaua a apăsat pedala de accelarație și încheia sfertul cu parțial de 17-5 și avea de două ori mai multe puncte marcate după primele 10 minute de joc, scor 28-14. Steaua nu a avut aceeași energie și în sfertul secund când le-a permis oaspeților să revină în joc. Faza primei reprize a fost realizată de Skylar Spencer cu un capac administrat lui ihor Boiarkin. Mingea a ajuns tot la ucrainieni care marcau prin Arnett și scorul era de 43-39 pentru Steaua. Skapintsev a mai marcat o liberă până la pauză. Ante Delas înscria de la centru dar după sirena care anunța finalul primelor 20 de minute ale jocului din Sala Olimpia din Ploiești.

Primul minut din repriza secundă s-a scurs fără coș marcat. Ante Delas marca primul coș al reprizei, de la mare distanță. Oaspeții nu au punctat în primele 3 minute, în timp ce Skylar Spencer cu un dunk monstruos ducea scorul la 48-40. Cherkaski a înscris primele puncte ale reprizei, după un alt dunk al lui Spencer. Ucrainienii și-a clădit un parțial de 9-0 prin care veneau la o singură lungime în spatele Stelei. Mandache oprea seria bună a adversarilor cu un coș de la distanță după o recuperare ofensivă a lui Vîrnă. Steaua, cu Spencer în prim plan e ambele faze, a dominat final de sfert și avea 9 puncte avantaj înaintea secvenței decisive, scor 62-53. Vlahovic a deschis actul patru cu un four-point-play. Vlahovic și-a continut tirul de la distanță și a pasat spectaculos pentru două contraatacuri ale Stelei, prin care scorul ajungea la 73-57. Diferența a crescut la un maxim de 22 de puncte. Cherkaski a redus 8 puncte din deficitul maxim iar Sasa Ocokoljic solicita timp de odihnă cu 3 minute rămase de joc. Steaua a gestionat bine finalul de meci și Skylar Spencer a închidea meci cu două slam dunk-uri. Scor final între Steaua București și Cherkaski Mavpy, 87-70.

Skylar Spencer a fost cel mai bun jucător al meciului cu 20 de puncte, 14 recuperări, 6 intercepți, 4 pase decisive și un capac. Aleksandar Vlahovic a reușit 18 puncte, 7 pase decisive și 2 recuperări iar Zarko Djuric a terminat cu 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Andrei Mandache a venit de pe bancă cu 13 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Ruslan Otverchenko a fost cel mai bun marcator al ucrainienilor cu 16 puncte. Igor Chumakov a contribuit cu 15 puncte, iar Chris Cokleu cu 14 puncte.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!