Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie fără probleme pentru Sepsi SIC în prima etapă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.09.2014

LNBF

Etapa 1

65-35

Sala „Kati Szabo” - Sfântu Gheorghe

1-0 Statistică 0-1

Formația Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a debutat cu dreptul și în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a triumfat și în optimile Cupei României. Covăsnencele au trecut în prorpiul fief de BCM Tymes Timișoara cu 65-35

Gruparea alb-verde a început foarte bine meciu, reușind ca la finele primelor 10 minute de joc, acestea să aibă un ecart de 10 puncte în fața adversarelor, scor 17-7. Actul secund a fost unul extrem de spectaculos, destul de bogat în puncte marcate, și în același timp echilibrat. Gazdele au reușit să-și adjudece și acest sfert 2 cu un parțial de 18-16, iar la pauza mare tabela din Sala „Kati Szabo” înregistra 35-23. 

Comparativ cu sfertul precedent, în secvența de după pauză, cele două combatante au marcat împreună doar 16 puncte. Mai exact, baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes au învins cu 12-4. Astfel, înaintea debutului actului decisiv, scorul era 47-27 pentru Sepsi. În ultimele 10 minute de joc, confruntarea s-a scurs în aceeași notă dominantă din partea formației gazdă. Ultima parte a jocului a fost adjudecată de Sfântu Gheorghe cu 18-8, acestea impunându-se într-un final la 30 de puncte diferență, scor 65-35. 

Din punct de vedere statistic, amfitrioanele au dominat la majoritatea capitolelor. Diferența mare s-a făcut în dreptul eficienței, acolo unde covăsnencele au avut 77, în timp ce echipa venită din Timișoara a terminat doar cu 11 la acest capitol. 

Punctele echipei gazdă au fost marcate de Taneisha Harrison 15 (5 rec), Stefanie Murphy 14 (6 rec), Janeesha Jeffery 13 (7 rec), Annemarie Părău 8 (5 rec, 4 p.d.), Cristiana Cutaș 4, Florina Pașcalău 4 (6 rec), Izabela Lovasz 2, Kincso Kelemen 2, Iringo Debreczi 2 și Tunde Killin 1. De cealaltă parte, din lotul bănățencelor au punctat Biljana Pesovic 12 (5 rec), Vladinka Erak 9 (10 rec), Natasa Krnjetin 8 (6 rec), Cristina Zidaru 2, Ivana Jovovic 2, respectiv Alexandra Dumitrache 2. 

În etapa viitoare, Sepsi se va deplasa pe terenul celor de la Nova Vita Târgu Mureș, în timp ce formația din Timișoara va juca tot în deplasare în fieful vicecampioanelor de la ICIM Arad. 

*Foto: Crow Securitiy

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!