Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie la 27 de puncte pentru U-BT Cluj-Napoca în fața lui SCM U Craiova

David Istrate

David Istrate
05.11.2018

u bt cluj craiova

Etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova, formație ce nu a fost învinsă deloc înaintea acestui meci. Gazdele, însă au dominat jocul pe întreaga durată a lui și s-au impus cu scorul de 95-68. 

În debutul partidei, Mihai Silvășan i-a trimis în teren pe Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Stanimir Marinov, Vlad Moldoveanu și Tony Easley, în timp ce oaspeții au început cu un „prim-cinci” alcătuit din Sebastian Ionescu, Porter Troupe, Goran Gajovic, Igor Mijajlovic și Jason Boone.

Primul marcator al meciului a fost Tony Easley, care a înscris printr-un dunk spectaculos, însă craiovenii au răspuns imediat prin Porter Troupe. La următorul atac, în lupta pentru recuperare Kyndall Dykes s-a ciocnit cu Nandor Kuti, iar acesta din urmă a fost nevoit să părăsească terenul, fiind înlocuit de David Vida. Au urmat câteva minute în care cele două adversare s-au remarcat în partea ofensivă, însă clujenii au reușit să aibă o precizie mai mare și astfel, la jumătatea primului sfert scorul era 14-7. Aleksandar Todorov a cerut time-out imediat și după reluarea jocului, Jason Boone a înscris un dunk peste Stanimir Marinov, însă fundașul lui U-BT s-a revanșat rapid de la distanță. Gazdele au continuat să controleze jocul și prima secvență s-a încheiat cu un avantaj de 11 puncte pentru acestea, scor 28-17.

Actul secund a fost deschis de Morris Curry, fundașul Craiovei, care a marcat de la distanță din fața lui Tony Easley. La celălalt panou, pivoții Clujului au reușit o fază spectaculoasă încheiată cu dunk-ul lui Jason Washburn. După câteva atacuri nereușite, elevii lui Silvășan au preluat din nou inițiativa asupra jocului și au dus scorul la 38-23 cu 5 minute rămase din prima repriză. După un nou timp de odihnă, oaspeții au replicat prin Igor Mijajlovic, care a reușit 7 puncte, însă adversarii au continuat să arate o formă bună la aruncările din acțiune. În cele din urmă, prima repriză s-a terminat cu scorul de 49-30 pentru deținătoarea Cupei României.

„Studenții” au început foarte bine și actul secund și au realizat un parțial de 9-0 prin care s-au distanțat la 28 de puncte. Oltenii au încercat să revină în joc, însă nu și-au găsit ritmul în ofensivă, marcând doar 5 puncte în primele 7 minute ale sfertului trei. Pe final, pe fondul unei ușoare relaxări a gazdelor, jocul s-a echilibrat, ambele tabere arătându-și precizia în atac. Sfertul a fost închis însă de un buzzer-beater venit din partea lui Kyndall Dykes, prin care scorul a devenit 77-46 pentru U-BT Cluj-Napoca. În ultimele 10 minute nu s-au mai pus probleme în privința învingătoarei, gazdele câștigând cu 95-68. Astfel, trupa lui Mihai Silvășan a ajuns la a patra victorie din acest sezon, în timp ce SCM U Craiova a încasat prima înfrângere stagională.

Kyndall Dykes a fost din nou cel mai bun jucător al clujenilor, terminând partida cu 24 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Jason Washburn a făcut și el un meci excelent și a contabilizat 21 de puncte și 8 recuperări, în timp ce Stanimir Marinov s-a remarcat cu 14 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. De partea cealaltă, principalul marcator al oaspeților a fost Jason Boone, cu 15 puncte și 10 faulturi obținute. De asemenea, atât Goran Gajovic (14 puncte) cât și Porter Troupe (13 puncte) s-au aflat în double-digits la finalul jocului.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, urmează o deplasare dificilă pe terenul campioanei CSM CSU Oradea, în timp ce SCM U Craiova va primi vizita lui BCM U Pitești.

*foto: cjsport.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Frumos meci! Felicitari pentru aparare.
    Inca nu pot sa inteleg modul de joc al lui Stamenkovic care mi se pare foarte lent si lipsit de viziune. Mi se pare ca si Torok ar putea ajuta mai mult echipa. Uneori e lent si se bazeaza doar pe aruncari de la distanta, aruncari care nu ies asa bine ca si in meciul de azi.

    cu 5 ani în urmă (05.11.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un meci solid
    in compania unei formatii care nu s a regasit pe faza ofensiva (in mare parte si ca urmare a defensivei noastre foarte intense) si care de aparat nu prea stie sau nu prea vrea. Ca azi nu o sa ne intre prea des dar apararea asta o putem practica la fiecare meci. O implicare in joc si o atitudine cum mi ar placea sa vad si in viitor. Sa fi fost de bun augur pauza de 10 zile?
    Urmeaza 3 meciuri care ne vor oferi raspunsul la intrebarea: a fost o exceptie fericita meciul din seara asta, a fost adversarul slab sau suntem pe un drum bun? Deplasari la Oradea, Sibiu si Pitesti....vedem ce o iesi. Hai U!

    cu 5 ani în urmă (05.11.2018) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    In care, ofensiv vorbind, lui "U" i-a iesit aproape tot (sau cat pentru doua meciuri, daca nu se rulat practic tot lotul probabil se putea ajunge la 110 puncte lejer). De exemplu, la pauza mare avea 75% reusite de 2 puncte, iar la final 50% de 3 puncte. In aceste conditii, procentajul slabut de la libere practic nu a mai contat.

    Apararea a functionat si ea bine dar cred ca trebuie sa tinem cont si de lipsa de idei (a se citi scheme pentru ca atunci cand au fost, vezi fazele aproape consecutive cu omul lor ramas singurel sub panoul nostru, au punctat) din echipa Craiovei. Si de stilul individualist de joc. Eu ma "plangeam" sezonul trecut de Watson ca tine mingea prea mult. Acum imi vine sa retrag ce am spus dupa ce l-am vazut pe Curry si cele doar 2 pase decisive.

    Altfel din ce am vazut pana acum in acest sezon si in acest moment cred ca Oradea si Pitestiul sunt mai de temut decat Sibiul.

    Felicitari pentru victorie.

    cu 5 ani în urmă (06.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!