Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie la limită pentru SCM U Craiova în deplasare

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
19.11.2018

Gazdele încep partida cu Diculescu, Komatina, Randolpf, Brown și Vukosavljevic, iar de partea cealaltă, Aleksandar Todorov îi trimite în teren pe Berculescu, Troupe, Boone, Gajovic și Mijajlovic.

SCM Timișoara deschide scorul partidei, prin Vukosavljevic, care fructifică cele două aruncări libere, după faultul comis de către Jason Boone. Mijajlovic și Radukic duc oaspeții în avantaj, însă Diculescu marchează din spatele semicercului și aduce gazdele din nou la conducere. Cele două formații au oscilat ca lideri pe tabela, iar scorul după 10 minute de joc era 14-13.

Vukosavljevic înscrie primele 3 puncte ale sfertului secund, însă Curry și Boone readuc SCM U Craiova pe pozitia de lider pe tabela. Gazdele au revenit repede în joc prin Cătălin Baciu, nedând șansa adversarilor să se distanțeze. Câte doua aruncări din spatele semicercului pentru fiecare echipă, Gajovic și Ionescu pentru SCM Craiova, iar Pesakovic și Randolph pentru gazde, duc scorul la 35-35, iar cele două formații intrau la vestiare fără avantaj.

La revenirea pe teren, SCM Timișoara și SCM U Craiova au continuat lupta de la egal la egal, însă cu multe ratări de-o parte și de cealaltă.

Ultimul minut al partidei a fost unul de foc, cu nu mai putin de 4 schimbări de lider pe tabela.  Pesakovic înscrie un coș de 2 puncte și duce scorul la 71-69 pentru gazde, replica venind de la Boone, cu o libera și Curry, cu un coș de la semidistanță, pentru 71-72. Vukosavljevic este trimis la linia de libere, în urma unui fault comis de Jason Boone, readuce Timișoara în avantaj, însă același Vukosavljevic îl faultează pe Curry, care la randul lui marchează 2/2. Astfel SCM U Craiova își adjudecă victoria pe terenul banățenilor, scor final 73-74.

Curry a fost omul meciului pentru olteni, cu 21 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +20, fiind urmat de  Gajovic, cu 14 puncte.

De partea cealaltă, Vukosavljevic a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 26 de puncte, la care a adăugat 11 recuperări, pentru o cotă a eficienței de +23.

 

*foto: Andreea Vlase

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Craiova
    Cu foarte probabila victorie din restanta cu Steaua, Craiova este lider după tur. Surprinzător pentru mine, dar bravo lor! Acolo s-au făcut transferuri inteligente, plus un antrenor cu cap. De urmărit parcursul lor mai departe.

    cu 5 ani în urmă (20.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      mda
      N-as fi asa convins ca se vor mentine in top 4 pana la final. La ce lot are si la forma la care incepe sa fie, eu zic ca Steaua va castiga restanta cu Craiova si apoi va reveni cam pe unde a fost anul trecut. Deci in final 4 vom avea aceleasi echipe. Doar o parere :) Stelei i-ar trebui un conducator mai de doamne ajuta, in rest sunt bine, sa nu zic foarte bine.

      De altfel cu noi Craiova a jucat destul de modest daca bine imi aduc aminte. Ne-am si aparat in draci la meciul ala, chiar imi amintesc ca am comentat atunci ca daca am fi motivati sa ne aparam asa in fiecare meci, altul ar fi jocul nostru si pe atac si in general.

      La TM is baiuri mari iar Pitestiul, dupa un inceput curajos, incepe sa se scufunde in zona in care sunt obisnuiti in ultimii ani, locurile 5-6-7. Deci, din nou, mizez pe SB,CJ,Oradea si Steaua in semi-finale.

      cu 5 ani în urmă (20.11.2018)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Serios?
      Nu pot sa inteleg cun vezi tu pe steaua in top 4 ?

      cu 5 ani în urmă (20.11.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    CRAIOVA
    Sa fim seriosi,Steaua top 4???Hai sa ne trezim la realitate...

    cu 5 ani în urmă (20.11.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @sebi, tommy
    bun, steaua nu. atunci cine intre pitesti, TM si Craiova?

    cu 5 ani în urmă (21.11.2018)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      E greu
      Top 4 mi se pare destul de clar ca va fi form din cluj oradea sibiu si craiova/pitesti

      cu 5 ani în urmă (21.11.2018)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Totusi
      Daca raman lucrurile asa , noi suntem favoriti fata de pitesti in top 4 , dar mi e greu sa cred ca nu vor schimba nimic ,e clar ca nu merge bine momentan

      cu 5 ani în urmă (21.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!