Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie muncită pentru U-BT Cluj la București cu Dinamo

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.10.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și-a adjudecat duelul din deplasare de pe terenul celor de la CS Dinamo Știința București la 11 puncte diferență, scor final 96-85. Meciul dintre cele două formații a contat pentru etapa a 4-a din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

Clujenii, fără Vlad Moldoveanu, absent, au început ca din tun partida de pe terenul roș-albilor, reușind un prim sfert excelent, câștigat cu un parțial de 24-15. Cu toate că oaspeții au avut un start în forță, gazdele de la Dinamo nu s-au lăsat intimidați și au reușit la rândul lor 10 minute de baschet de calitate. Actul secund s-a încheiat cu un parțial de 29-23 pentru trupa din Capitală. Astfel, după 20 de minute scurse din meci tabela din Sala Dinamo indica un ecart de 3 puncte de partea celor de la U-BT, scor 47-44. 

Odată cu startul reprizei a doua lucrurile au continuat parcă în aceeași notă cu ardelenii la timona jocului, dar cu o echipă gazdă extrem de arțăgoasă care nu ceda sub nicio culoare ca partida să fie încheiată prematur. Cu toate acestea însă, trupa de sub Feleac și-a adjudecat sfertul 3 la 6 puncte diferență, 22-16, intrând astfel în decisiv cu un avantaj de 9 puncte, scor 69-60. Gruparea pregătită de Mihai Silvășan părea că se desprinde încet dar sigur în câștigătoare, dar dinamoviștii au spus din nou un „nu” tare și răspicat. La jumătatea ultimului sfert de joc tabela indica un avantaj de doar 3 puncte pentru U-BT, 77-74. După asta însă, experiența și valoarea au început să-și spună cuvântul, iar echipa vizitatoare nu a mai riscat, luându-și în serios postura de favorită și mergând așa până la capăt. Sfertul 4 s-a încheiat cu un parțial de 27-25 pentru U care s-a impus în final la 11 puncte diferență, scor final 96-85. 

Punctele Clujului în acest meci au fost marcate de Kyndall Dykes 27, Tony Easley 20 (11 recuperări), Stanimir Marinov 14 (7 pase decisive), Jason Washburn 13, Aleksandar Rasic 9, Andrei Calnicenco 5, Pedja Stamenkovic 3, Andrei Mureșan 3 și Nandor Kuti 2. De cealaltă parte, de la Dinamo au punctat Michael Deloach 21, Modestas Kumpys 14, Justin Baker 12, Daniel Ioniță 11, Zoran Vrkic 9, Andrei Calenic 7, Anton Diaconescu 6, Dorde Kaplanovic 3 și Marcu Badiu 2. 

După această victorie, U-BT a ajuns la un bilanț de 3 victorii și 1 înfrângere, în timp ce Dinamo are acum 4 înfrângeri pe linie. În runda următoare, clujenii vor primi vizita celor de la SCM U Craiova, în timp ce Dinamo se va deplasa în Trivale pentru duelul cu BCM U FC Argeș Pitești. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    dezastru
    asa echipe slabe ca in sezonul asta nu am vazut de mult timp.
    singurul lucru care face diferenta este valoarea individuala a jucatorilor care nu cred ca se ridica la cea din sezonul trecut


    cu 5 ani în urmă (27.10.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    de acord...
    Din punctul meu de vedere, nu doar ca echipele sunt, sau cel putin par mai slabe, dar majoritatea meciurilor sunt anoste. Intr-adevar, acestea sunt rezolvate de cateva prestatii individuale. Nu zic ca nu se intampla la fel si de multe ori in sezoanele precedente, dar acum adversarii par "anesteziati" in fata unor astfel de prestatii, acceptand infrangerea cu nonsalanta. L-am vazut aseara pe Dykes patrunzand si inscriind ca in curtea scolii, and-one dupa and-one, in urma unor interventii ilare ale adversarilor, care apoi se mai si uitau nedumeriti la antrenor si arbitri. Deunazi, am vrut sa postez un comentariu la interviul lui Fleseriu in care afirma ca Sibiul a aratat ca o echipa. Voiam sa scriu ca eu nu am vazut nicio "echipa" pe teren, ci doar o "formatie" complet dezarticulata (cea a Timisoarei), iar dincolo, un grup de baieti talentati, dar lipsiti de un lider (precum Laser anul trecut) si "gestionati" destul de prost de un antrenor ce mi se pare, inexplicabil, sub nivelul din sezonul anterior. Am renuntat sa comentez atunci, pentru a evita reactiile virulente ale suporterilor sibieni. In alta ordine de idei, competitivitatea campionatului a scazut mult si datorita noului format competitional. Avand in vedere ca "aventura" europeana pare terminata in acest sezon, cred ca echipele vor sta in expectativa pana in ianuarie-februarie, iar cei care-si permit vor transfera, daca e nevoie, cate unul-doi jucatori si se vor bate la titlu. Din pacate, asa cum semnala un alt comentator acum cateva zile, noi, prin exprimarea parerilor pe acest forum, nu putem schimba nimic. Ne doare pe noi, pe unii, ca baschetul si sportul romanesc, in general, "sunt pe tobogan"? Ce conteaza, daca don Paun si camarila sa, nici in coate nu simt nimic. Bine ca se insista foarte tare sa avem campionat de 3x3 (care e orice, spectacol, inclestare, amuzament, numai baschet nu prea e), ca se "arunca" bani pe competitii prin China sau America de Sud, unde echipele noastre lupta cu indarjire, dar... pierd aproape pe linie, iar copiii joaca in competitiile organizate de FRB, pe banii parintilor.

    cu 5 ani în urmă (27.10.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Ok
      De acord cu aproape tot, dar partea cu virulenta noastră nu o prea înțeleg. Cu siguranță că există opinii diferite și așa trebuie să fie, dar nu înțeleg teama asta de dialog.

      cu 5 ani în urmă (27.10.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Plus
      Încă o chestie, ți s-a părut că suporterii sibieni au lăudat felul în care joacă echipa începutul ăsta de sezon?

      cu 5 ani în urmă (27.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      nu as vedea
      chiar dezastru. Totusi cel mai bun lucru mi se pare formatul, mai ales in partea de sus. 8 echipe sunt OK, poate chiar 6. Parerea mea este ca salvarea ( spectacolului si poate a baschetului romanesc) ar veni, pe linga mai multi bani investiti, dintr-o divizie gen MOL la hochei. Cu 3-4 echipe din Romania, Ungaria, Slovacia ( chiar Bulgaria). Mai ales ca Digi are retea si in Ungaria, poate ca impreuna cu BT dar si OTP Bank sau alti parteneri, ar putea sustine o divizie de 8-10-12 echipe.WizzAir ar putea intra si ei la sprijin. Am vazut ca se poarta asemenea Divizii multi-nationale , chiar in Baschet. Zic si eu...

      cu 5 ani în urmă (27.10.2018)
    • YMCA alin67:

      nu...
      Nu e vorba de "teama" de dialog. Majoritatea nu au laudat, dar nu e exclus ca unii sa aprecieze jocul, prin prisma victoriilor de pe teren propriu relativ usor obtinute, si sa li se para o "blasfemie" atacarea antrenorului.

      cu 5 ani în urmă (27.10.2018)
    • YMCA alin67:

      posibil...
      Evident ca exista solutii. O liga multinationala ar putea fi benefica pentru echipele care se pot sustine fara bani de la bugetele locale, dar nu cred ca sunt 4 in LNBM. Totusi, o tara precum Kosovo, de exemplu, are de zece ori mai putini locuitori, tot 8 echipe in prima liga si 26 in total, iar Prishtina a invins recent Steaua, la Bucuresti. Deci, daca inca nu a venit dezastrul, acesta se apropie, iar solutiile trebuie gasite si aplicate repede. Reducerea numarului de echipe nu e una dintre ele, dupa parerea mea. Apropos, ce parere aveti de grupa a doua valorica, cu patru echipe, dintre care una afectata puternic de evenimentele extrasportive ce au avut loc? Ce rost mai au cele 12 etape ce se vor disputa in prima faza? Ma refer la miza meciurilor, nu la placerea de a le urmari din tribune.

      cu 5 ani în urmă (27.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!