Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie muncită pentru U-BT Cluj la debutul în campionat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.10.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, câștigând pe teren propriu partida jucată împotriva celor de la BCM U FC Argeș Pitești, scor final 80-76. 

Fără doi dintre oamenii de bază, Rasic și Washburn, indisponibili, U-BT a avut un start excelent de meci împotriva argeșenilor, având deja după doar 10 minute jucate un avantaj de 11 puncte, după ce a câștigat sfertul inaugural cu un parțial de 24-13. Totuși, odată cu debutul actului secund băieții pregătiți de Mihai Silvășan s-au relaxat prematur, iar oaspeții au profitat din plin de acest aspect. BCM U Pitești și-a adjudecat sfertul doi la 8 puncte diferență, scor 24-16, iar astfel s-a intrat la vestiare cu un avantaj de 3 puncte în favoarea amfitrionilor, scor 40-37. 

Degringolada din jocul Clujului a continuat și după revenirea din pauza mare, aceștia văzându-se treptat egalați și ulteriori depășiți pe tabela de marcaj. Echipa venită din Trivale a făcut un sfert 3 foarte bun, cu Jeremic și Bishop în prim-plan, reușind să-și adjudece secvența cu 25-19. Astfel, la intrarea în sfertul decisiv, gazdele de la U-Banca Transilvania aveau să fie conduse la 3 puncte diferență, scor 59-62. Cu toate acestea însă, în ultimele 10 minute de joc rolurile s-au schimbat radical, piteștenii nu au mai găsit soluții, în timp ce U-BT cu Dykes în zi de grație a fost mult mai eficientă pe ambele faze de joc. Alb-negrii au preluat rapid conducerea și nu au mai cedat-o până la final. Sfertul 4 s-a încheiat cu un parțial de 21-14 pentru U-BT, care și-a adjudecat partida, mai greu decât se aștepta, la 4 puncte diferență, scor final 80-76. 

Cel mai bun om al meciului a fost de departe americanul Clujului, Kyndall Dykes, care și-a trecut în cont 30 de puncte, 5 pase decisive și un indice la eficiență de 35 de unități. Dykes a fost urmat de Vlad Moldoveanu și Tony Easley, ambii cu câte 15, Pedja Stamenkovic 8, Stanimir Marinov 7, Nandor Kuti 3 și Andrei Calnicenco 2. De cealaltă parte, pentru Pitești au punctat Mladen Jeremic 18, Tony Cal Bishop Jr 16, Ivan Siriscevic 10, Maksym Korniienko 10, Maksim Sturanovic 9, Jonathan Gary Person 4, Tudor Gheorghe 3, Marius Ciotlăuș 2, Iulian Orbeanu 2 și Radu Paliciuc 2. 

Pentru U-BT Cluj urmează meciul retur din preliminariile FIBA Europe Cup cu israelienii de la Ironi Ness Ziona, miercuri, 10 octombrie, cu începere de la ora 19:00, urmând ca mai apoi să se deplasaze la Timișoara pentru duelul cu cei de la BC SCM. În etapa secundă, Piteștiul va juca tot în deplasare, în fieful celor de la CSU Sibiu. 

*Foto: Ovidiu Sebezan @Sports Festival

14 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Pitești
    Echipa nouă, mai e mult de lucrat. Cu putin noroc puteam castiga, dar sa nu uitam ca de la Cluj au lipsit 2 jucători importanți. Au avut si un Dykes intr o zi foarte bună. Mi a placut mult Bishop si continui sa cred ca suferim pe poziția 5. Va fi un campionat interesant, aștept sa vad cum se va descurca echipa la Sibiu, o formație atletică si foarte bună sub panou.

    cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Renan
      Uita-te in echipa si o sa vezi ca nu avem nevoie de pivot scorer ci de unul care sa recupereze. Nu ma repet cu statistica pivotului sarb, mie mi-a placut echipa mult (cu exceptia primelor minute). Pe final cred ca ni s-a acordat un fault in atac stupid.

      cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    Renan
    Exact...toti pitestenii sunt in extaz ca echipa a fost f aproape de u..u a jucat in 4 strainj ,totusi.Pitesti nu a aratat nici bine nici rau..bishop f f bun ,pe pozitia 5 nu e nimeni

    cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • tanaseb:

      Re
      Nu e chiar asa. Nu trebuie sa gasim scuze ca nu au jucat 2 straini, avem in lot romani foarte experimentati. Mi-a placut daruirea Pitestiului si cred ca au pivoti buni. Daca nu dau puncte nu inseamna ca nu sunt buni. Sturanovic a avut 9 puncte si a fost cel mai eficient din echipa. Chiar cred ca Pitestiul poate juca semifinale.

      cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      @sebi
      Cred ca nu ai dormit bine. Ai grija de echipa ta si apoi comenteaza de altele, baietasule. Cum a spus colegu de la Cluj, Sturanovic a fost cel mai eficient si noi spunem ca nu avem pivot? Voi il vedeti pe Orbeanu pe 5 cand de fapt joaca 4. Deci nu are rost sa comentam mai mult. Astept meciul de acasa cu Timisoara. Daca va uitati in programul de pana acum al echipei o sa vedeti ca e al 4-lea meci, daca nu ma insel, in formula completa. Hai BCMU!

      cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Daca
      nu facea al patrulea fault la mijlocul sfertului 3, Sturanovici cred ca ne batea de unul singur. Atitea capace nu au luat cei de la U-BT in juma' de campionat. Dupa acest meci, eu zic ca Sturanovici e PIVOT, dar sa vedem si alte meciuri. Sper ca tot Campionatul sa fie ca acest meci, adica ECHILIBRAT.

      cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      @re
      Ai dreptate. Multi nu inteleg ca pentru a fi bun nu trebuie sa te remarci doar prin puncte. Sturanovic a avut si 6 recuperari ofensive parca

      cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj Pitesti
    Victorie importanta în conjunctura existenta. Dykes a jucat aproape de unul singur, a reușit un meci fabulos. Cat timp am fost cu primii 5 nu am avut probleme. Sunt însă mâini moarte la noi, de la care nu știu ce mai e asteptat: Torok și Kuti în principal. Pitestiul mai slab decât mă așteptam. L-am remarcat pe Bishop, bun jucător.

    cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Dykes e senzatie. Fara el, Clujul ar fi slaba. Spre deosebire de voi, astia de la Pitesti au avut 6 jucatori plecati la loturi si abia a fost al patrulea meci in formula completa. Clujul nu are voie sa aiba astfel de probleme.

      cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    • tanaseb:

      Pitesti
      @trancer, tin sa te contrazic in privinta argesenilor. Au un lot puternic si o banca lunga.

      cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Revin. Clujul a jucat în 3 oameni. 3 oameni, voi realizați asta? O echipa normala ne bătea ...

    cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Dykes, Marinov, Easley, Stamenkovic, Moldoveanu, Torok, Calnicenco, Kuti? 8. Pitestiul a jucat 10 meciuri sezonul trecut cu 4 straini dupa accidentarea finlandezului. Si nimeni nu s-a plans. Apropo, sa le transmiteti celor de acolo ca ar fi cazul sa mai trimita jucatori la loturile nationale (nu minciuni cu accidentari). Seara minunata!!;)

      cu 5 ani în urmă (07.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re
      Dacă te-ai uita pe statistica ai înțelege ce am vrut sa zic ca au "jucat" (am pus și ghilimele, poate acum intelegi) 3 oameni la Cluj. Oameni la Nationala? Poate om, Moldoveanu, vrei sa zici, altcineva nu merita oricum. Iar el face ce vrea pentru ca i se permite ...

      cu 5 ani în urmă (08.10.2018)
    • tanaseb:

      Andrac
      @trancer, sigur o inteles. Nu e asa bine sa avem jucatori foarte scumpi care sa nu ne ajute cand lipsesc altii. Are dreptate @andracc cand spune ca au jucat anul trecut meciuri in 4 straini.

      cu 5 ani în urmă (08.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!