Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru BC Mureş în Bănie

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.11.2015

BC Mureş Târgu Mureş a bifat o nouă victorie în actuala stagiune din LNBM, cu un succes în fieful formaţiei SCM Universitatea Craiova, scor final 90-82. Partida care s-a disputat în Polivalenta din Bănie a contat pentru etapa a 9-a din Liga Naţională. 

În faţa a aproximativ 2000 de suporteri, partida dintre cele două combatante a debutat sub semnul echilibrului, Craiova şi Mureş mergând umăr la umăr pe parcursul primelor 10 minute de joc. Totuşi, gazdele au reuşit să termine secvenţa inaugurală cu un avantaj minim de un punct, scor 22-21. Actul secund s-a scurs asemănător cu primul, jocul dintre cele două formaţii fiind aprig disputat, niciuna dintre echipe nefiind dispuse să cedeze în faţa celeilalte. La capătul unui parţial de 21-20 pentru BC Mureş, cele două grupări alb-albastre au intrat la vestiare la egalitate, 42-42. 

Scorul strâns de pe tabela de marcaj avea să se păstreze şi odată cu startul reprizei secunde, egalitatea fiind la ea acasă din nou. Cea de-a 3-a parte a întâlnirii s-a încheiat cu 19-19, iar Craiova şi Mureş intrau în decisiv cu 61-61. Până în acel moment al jocului s-au înregistrat 13 momente de egalitate pe tabela de marcaj şi nu mai puţin de 18 schimbări de lider. Date fiind aceste cifre ultima secvenţă se anunţa a fiind una incendiară, care-şi va desemna câştigătoare doar pe final. Lipsiţi şi de aportul veteranului Cătălin Burlacu, ceva s-a rupt în jocul Craiovei în startul sfertului 4. BC Mureş a început incredibil de bine secvenţa decisivă cu un run de 14-0, ducând scorul la 75-61 în 4 minute şi 34 de secunde. În timpul rămas de joc s-au marcat foarte multe puncte, iar în urma unui parţial total de 29-21 înregistrat de BC Mureş în sfertul decisiv, aceştia şi-au adjudecat partida la 8 puncte diferenţă, scor final 90-82. 

Goran Martinic şi Goran Gajovic cu câte 20 de puncte fiecare au fost cei mai buni oameni din lotul lui Audrius Prakuraitis, cei doi fiind urmaţi de Ousmane Barro cu 13 puncte, Ivan Ivanovic 13, Laszlo Polyak 7, Mareks Jurevicius 6, Willie Kemp 5, Iuri Fraseniuc 4 şi Laszlo Lazar 2. De cealaltă parte, punctele echipei lui Oliver Popovic au fost marcate de Bozo Djurasovic 21, Nicholas Covington 16, Milivoje Bozovic 14, Aaron Westley Johnson 14, Bogdan Popescu 10, Dorde Micic 5 şi Milos Grubor 2. 

În urma acestui rezultat, BC Mureş a acumulat 13 puncte în clasamentul LNBM, având 5 victorii şi 3 înfrângeri cu un meci mai puţin disputat. De cealalată parte, Craiova are acum 5 meciuri câştigate şi 4 pierdute. Craiova se va deplasa în runda viitoare pe terenul celor de la U-BT Cluj, în timp ce BC Mureş va primi vizita celor de la Phoenix Galaţi. 

*Foto: Ionuţ Greere

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    IDI KUCI MAJSTORE !!!!!!!
    Indemnul de mai sus se adreseaza asa-zisului antrenor OLIVER POPOVICI, sub a carui obladuire aceasta echipa a facut numai meciuri "urate" indiferent daca a castigat sau nu. Aseara am fost martorii unei totale neputinte, blocaj total, din partea bancii tehnice a Craiovei (apropos sa nu uitam si de "amicul VUKSANOVIC). Fara reactie, fara raspuns, fara .....Si iata cum un cuplu de comici reusesc sa faca praf un sezon in care de bine de rau, cu un buget de care ne vaitam mereu, am reusit sa adunam cea mai competitiva echipa de cand am promovat in prima liga. Dar am adus si cei mai slabi antrenori.... Se vede treaba ca urmand aceeasi reteta (cautatul pe internet si prin intermediul rudelor) TOMA nu resuseste sa ridice stacheta. Si astfel avem aceeasi si aceeasi strategie, an de an, sezon dupa sezon. Bineinteles ca rezultatele vor fi aceleasi, daca aplicam aceeasi metoda. Unica solutie in acest caz este deimterea celor doi si aducerea unui antrenor competent. Aici nu mai depinde decat de TOMA. Dar daca nu il va demite inseamna ca este prea slab, ca si conducator, sau exista alte intelegeri gaunoase... In nicio situatie nu este bine, si singura modalitate de a ne arata ca doreste binele acestui sport in Craiova este demiterea acestora. IMEDIATA !!!!!!
    P.S. - nu cred ca se va intampla acest lucru, normal de altfel, si vom avea inca un sezon ratat. Si iarasi vom da vina pe buget, etc, etc. PANA CAND ?????

    cu 8 ani în urmă (23.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!