Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru BC SCM Timișoara în derby-ul cu CSM CSU Oradea

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
08.03.2018

După ce acum 3 zile au obținut o victorie senzațională pe terenul vicecampioanei, elevii lui Tudor Costescu reușesc să-şi mai treacă în cont încă un meci câştigat, de data aceasta în faţa fostei campioane CSM CSU Oradea, scor 86-74.

BC SCM Timișoara a început cu Drăgușin, Komatina, Jeremic, Burdgess și Gheorghe, iar de partea cealaltă, Cristian Achim i-a trimis în teren pe Valeika, Richard, Gajovic, Kariniauskas și Nicolescu.

Vaidas Kariniauskas deschide scorul partidei printr-o aruncare din actiune, însă replica timișorenilor n-a întârziat să apară, care înscriu un coș de 2 puncte prin Burdgess. Ionuț Drăgușin își trece în cont două libere și un coș din acțiune, ducând scorul la 6-4 în favoarea gazdelor. Jeremic mărește avantajul bănătenilor la +5, printr-un coș de 2 puncte. Tudor Gheorghe înscrie uhn coș din spatele semicercului în ultima secundă de atac, moment în care Achim cere timp de odihnă. Bogdan Țibîrnă este faultat pe aruncare de către Diaz și izbutește să marcheze toate cele 3 puncte. Diaz își trece și el în cont 2 puncte, iar Bogdan Nicolesu înscrie o aruncare din spatele semicercului și duce scorul la 15-11. Cu doar un minut jumătate rămas din primul sfert, Costescu îl introduce în teren și pe nou-venitul Stevanovic. Gheorghe înscrie un coș de 3 puncte, însă Țibîrna stabilește scorul primelor 10 minute după o reușită de 3 puncte, 25-21 pentru BC SCM Timișoara.

Nikolic înscrie primele puncte ale sfertului secund, dupa două minute de joc. Mijajlovic marchează și el primele sale puncte în această partidă și duce scorul la 28-23. Stevanovic comite a treia greșeală personală și îl trimite la linia de libere pe Gajovic, care înscrie 2/2. Popa-Calotă scutură plasa de la mare distanță și mărește avantajul echipei sale la +11, moment în care Achim cere al doilea timp de odihnă. Kariniauskas reduce din deficit printr-o reușită de 3 puncte. Valeika înscrie 2 puncte printr-un slam-dunk pe contraatac, iar Costescu cere și el primul său timp de odihnă. Burdgess marchează un coș din spatele semicercului și duce scorul la 47-34. Cu doar 34 de secunde rămase până la pauza mare, Costescu cere și al doilea timp de odihnă. Mandache înscrie două aruncări libere, iar diferența era de 12 puncte în favoarea bănățenilor.

La revenirea de la vestiare, Richard înscrie două coșuri de 3 consecutive și reduce diferența la -6. Bogdan Țibîrnă și Richard aduc CSM CSU Oradea la o singură posesie în spatele gazdelor, obligându-l pe Costescu să ceară timp de odihnă. Scorul sfertului 3 era de 18-8 în favoarea oaspeților, cu doar 2 minute înaintea ultimului act. În ultimul minut al sfertului, Kariniauskas înscrie un slam dunk și egalează la 60. Komatina și Diaz stabilesc scorul final al sfertului 3 prin două coșuri de 2 puncte, scor 64-60.

Ultimul act a fost deschis de Komatina printr-un coș de 2 puncte, iar acesta a fost doar începutul desprinderii lui BC SCM Timișoara. Diaz și Jeremic au înscris pe bandă rulantă și au dus scorul la 81-69, lăsând oaspeții cu mult în urmă. Burdgess înscrie ultimele două puncte ale sfertului și stabilește scorul final al meciului,86-74 pentru BC SCM Timișoara.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, cu 17 puncte, la care a mai adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. De partea cealaltă, Kris Richard și-a adăugat în cont 25 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

În etapa următoare, BC SCM Timișoara va întâlni Phoenix Galați pe teren propriu, iar CSM CSU Oradea va primi vizita celor de la BCM U FC Argeș Pitești.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!