Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru CSM CSU Oradea în primul amical din Ungaria

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.09.2018

Campioana României en-titre, CSM CSU Oradea, a început cu un succes seria de 3 meciuri amicale pe care le va disputa în Ungaria în această săptămână, reușind o victorie clară la 24 de puncte diferență cu Alba Fehervar, scor 100-76. 

Partida disputată la Szekesfehervar a debutat într-o notă echilibrată și extrem de spectaculoasă, cu foarte multe puncte marcate din partea ambelor formații. La capătul a 10 minute disputate, maghiarii au reușit să-și adjudece primul sfert cu 28-26. Disputa a continuat în același ritm în debutul actului secund, însă treptat roș-albaștri au preluat controlul jocului și s-au distanțat. Sfertul 2 s-a încheiat cu 28-16 pentru Oradea, care a intrat la vestiare în avantaj, scor 54-44. 

Startul reprizei secunde a fost unul fulminant din partea campionilor, elevii lui Cristi Achim izbutind un run de 15-2 în fața maghiarilor. În cele din urmă, actul 3 s-a încheiat cu un parțial zdrobitor de 22-8, iar Oradea intra în decisiv cu un ecart liniștitor, 24 de puncte, 76-52. Avantajul de 24 de puncte avea să se mențină până la finalul meciului, asta după ce în ultimul sfert cele două combatante au încheiat la egalitate, scor parțial de 24-24.

Cei mai buni marcatori pentru CSM CSU Oradea în acest prim joc din Ungaria au fost Sean Barnette cu 19 puncte, Arturas Valeika cu 15, Bobe Nicolescu 11 și Vaidas Kariniauskas 11 puncte. De cealaltă parte, din lotul lui Alba, Allerik Freeman a marcat 18 puncte.

Pentru Oradea urmează acum meciul de joi, 6 septembrie, în fața celor de la Szolnok Olaj KK, în timp ce sâmbătă, 8 septembrie, se vor duela cu DEAC Debrecen.

*Foto: Roby Boros @Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!