Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru CSM CSU Oradea în derby-ul etapei

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
25.04.2018

CSM CSU Oradea a trecut de U-BT Cluj, scor 82-78, într-un duel din penultima etapă a Top6 LNBM.

CSM CSU Oradea a început partida cu Valeika, Denison, Kariniauskas, Nicolescu și Richard, iar de partea cealaltă, Mihai Silvășan i-a trimis în teren pe Watson, Kuti, Sakici, Lapornik și Barro.

U-BT Cluj-Napoca deschide scorul printr-o aruncare din spatele semicercului, marcată de Lapornik, urmat de Watson cu un coș din acțiune, iar scorul era 5-0. Denison marchează și el primele 3 puncte pentru Oradea și duce scorul la 3-5. Clujenii continuă să mărească avantajul la 12-3, iar Cristian Achim cere primul timp de odihnă al partidei. Richard și Denison micșorează distanța dintre cele două formații, iar scorul era 11-14. Kariniauskas îl angajează pe Valeika pe coborâre, iar CSM CSU Oradea trece în avantaj, scor 15-14. Același Kariniauskas marchează un coș din acțiune, care îl forțează pe Silvășan să ceară și el primul său timp de odihnă. Rasic înscrie 2 puncte în ultima secundă a sfertului și stabilește scorul primelor 10 minute 20-20.

Mandache înscrie primele puncte ale sfertului, însă este urmat de Kromah, care egalează la 22. Proaspăt intrat pe teren pentru CSM CSU Oradea, Gajovic înscrie un coș din spatele semicercului și readuce gazdele în avantaj, scor 25-24. Richard este trimis la linia de libere, după ce a fost faultat de către Torok și duce scorul la 31-27. Cu doar 1 minut jumătate înaintea pauzei mari, Mihai Silvășan este sancționat cu fault tehnic, iar Richard înscrie libera, iar scorul era 38-37. Kariniauskas și Denison au mărit avantajul bihorenilor, care au intrat la vestiare cu un avantaj de 4 puncte.

Barro înscrie primele puncte ale actului 3, printr-un coș cu fault și duce scorul la 43-42 pentru gazde. Vaidas Kariniauskas duce avantajul echipei sale la +3, scor 45-42. CSM CSU Oradea a dominat întregul sfert și s-a menținut la conducere pe tot parcursul celor 10 minute. Kromah înscrie ultimele 2 puncte al sfertului, iar scorul înaintea ultimului act era 60-57 pentru bihoreni.

Rasici inaugurează actului final prin cele două libere marcate, fiind însă urmat de Martin Zeno, care reușește să marcheze primele sale puncte din această partidă, iar scorul era 64-59. La jumătatea sfertului, grație intercepțiilor și punctelor lui Kromah, U-BT  trece în avantaj scor 64-66. Gajovic marchează 5 puncte(2 libere și o aruncare de la distanță) și își readuce echipa în avantaj. Richard  înscrie și el o aruncare de la distanță și duce CSM CSU Oradea la +3. Giordan Watson înscrie ultimele 2 puncte ale partidei, însă CSM CSU Oradea se impune, scor 82-78.

Kris Richard a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 27 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, iar de partea cealaltă, Lasan Kromah și-a trecut în cont 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

*foto: Roby Boroș

19 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Sa nu fi in stare sa castigi !1! meci in deplasare, jenant.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca lublaj :

    PENIBILI
    Cu cine sa castigi un meci? Cu romanul watson, un conducator care nu stie sa arunce la cos si pierde mingi, kalinicenko alt roman "util" echipei, un pivot Drunghilas inexistent si penibil pe alocuri si nu in ultimul rand un antrenor, pentru care am un respect deosebit pentru ce a facut cat a fost jucator, dar dovedeste de multa vreme ca are limitele lui, cu un staff numeros dar inutil, cu o Echipa in general care, Doamne da sa ma insel, dar e greu sa prinda podiumul? Ma intreb iarasi cu cine? Cat sa mai speram? Ma consum la fiecare meci si sunt sigur ca nu sunt singurul de aceea scuzati-ma daca am fost deplasat!

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    CSM.
    O victorie cu emotii. Bravo baietii.Asa ceva vreau sa vad si cu Steaua. Adica Victorie

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    crize de nervi
    Inca de pe vremea lui Tenter au existat crizele de nervi contraproductive, la fel si acum, jucatorii jucand crispati, cu multe greseli nefortate . Sa luam ( doar ) doua exemple, unul, Kariniauskas . La noi a inceput bine, apoi a jucat tot mai slab nerezistand iesirilor isterice ale lui Silva . La Oradea baiatul joaca descatusat, devenind un om de baza cu realizari frecvente de peste 15 pct pe meci . Al doilea ex e Kuti . De-o vremmme joaca asa de slab cum n-a facut nici la 16 ani, cand a devenit om de nationala la juniori .Pun pariu ca dupa ce va ajunge la alta echipsa, sa zicem Oradea, baiatul isi va da drumul si va fi un element determinant pt echipa ( la nationala, cu un antrenor normal la cap, a aratat ca stie baschet ), poate cel mai bun roman din campionatul intern . Am ales doar doua ex, desi sunt numeroase, din pacate . Cu alde Silva pot veni si jucatori din NBA, ca se vor stinge rapid la noi, si atunci ?

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • april :

    Watson
    In sfarsit vede cineva contributia nefasta asupra jocului a celui care ar trbui sa impuna ritmul de joc, si sa conduca echipa in teren. Nici vorba de asa ceva. Warson abia reuseste sa traca mingea in atac in 8 secunde, o bate pana la 5 secunde, dupa care ori arunca aiurea, ori paseaza punandu-si unul din coechipieri in dificultate. Anul trecut ziceam de Filip ca tine mingea prea mult...acum mi-ar placea sa-l avem in echipa.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Filip
      Si mie imi e dor de jocul lui Filip. Cu filip in echipa probabil si jocul lui barei ar fi altfel. Chiar si Max din postura de rezervă este peste ce sunt ăștia de acum. Watson e mingicar, are o aruncare ciudata de aceea ratează mult. Calnicenco un mare zero pentru echipa. Drungilas e de nivel phoenix galați. Sakic mi se pare singurul care merită să joace la U. Se vede ca are experienta dar mi se pare ca uneori nu e suficient de motivat.

      cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca lublaj :

    Speranta
    Sper sa vada cine trebuie si inca mai sper!!!!

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Te referi la conducere
      Asta depinde, 4 trofee in 2 ani nu te pun pe faras asa usor

      cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un nou pluton de specialisti
    Isi face aparitia pe forum
    Pai bah baieti, din tot sezonul voi ati vazut doar meciul asta?
    Watsone super jucator, peste Adamovic avand in vedere constanta in joc DAR 1. Cu o anumita varsta, care isi spune cuvantul mai ales cand il "forjezi" 35' pe meci un sezon intreg si 2. Fara o aruncare de 3 prea buna. Vedeti cifrele din prima parte asezonului si mai discutam. Ce sa mai, Watson saracul e burnout. Cat a putut, a dat. La Kalinicenco e alta treaba, e lipsa de tehnica in aparare, de intelifenta in joc, etc. Una peste alta, lipsa de valoare. A facut 3-4 meciuri bune chiar inainte de faza1-6 in rest slab.
    Astazi ne am aparat pe alocuri bine dar am suferit in atac. Asa, cu jocul asta chinuit, tot sper la o finala.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Nu înteleg de ce sunt asa suparati clujenii, au jucat totuși cu o echipă pretendenta la titlu si s-au tinut destul de bine. Că Silva are anumite iesiri, uneori sunt justificate. S-a investit multisor în baschet si există presiune. Aici s-ar putea să fie calcaiul lui Ahile si probabil altii vor specula această slăbiciune în play-off. Totuși, până una alta, cum zicea si colegul oradean, Silva a câstigat tot ce se putea. Deci... Cât despre noi...numai de bine.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Restanta d-lui Silvasan
      Daca te uiti in palmares, asa este, dl. Silvasan a luat cam tot ce se putea lua in perioada scursa de la mommentul in care a foat numit antrenor al U-BT pana in prezent.
      Insa multi dintre cei care "manca baschetu' pe pita" si pun statistica pe un plan secundar si, sper/cred, chiar domnia-sa, stiu ca inca a ramas dator cu un lucru: sa "livreze" echipa....adjectiv

      cu 5 ani în urmă (26.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    suntem in grafic
    Am castigat cu un joc modest si ne propunem pe sambata un meci bun care sa ne pregateasca pentru intrarea in forma de care avem nevoie in play-off pentru castigarea Campionatului! Despre meci ar mai fi de remarcat ca in pretul biletului am primit "in bonus" si un numar de circ cu cei patru Clauni in costume negre cu cravate subtiri care au sezut (intermitent) pe banca oaspetilor... Rezultatele etapei ne favorizeaza inaintea etapei finale dupa care vrem locul 2!

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Nu
      Te contrazic, locul 2 nu-l mai putem ocupa înainte de play-off decât dacă băteam la peste 12 pct parcă. Si la locul 3 e greu, tb sa batem Steaua la peste 10 pct.

      cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      ajax
      Acum e randul meu sa te contrazic. Daca batem Steaua, trecem pe 3, indiferent daca batem la 10 puncte sau mai putin. :)

      cu 5 ani în urmă (26.04.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Trebuia sa batem la peste 10pct daca nu bateamn noi Clujul. Acum suntem la egalitate si cu o victorie trecem pe 3. Pt noi si Sibiu e simplu, locul 3 sau 4, respectiv 1 sau 2, nu poate fi influentat de rezultatul celeilalte intalniri. Pt Steau si Cluj e putin diferit : pot ocupa 3 locuri diferite in functie de rezultatele ambelor meciuri.

      cu 5 ani în urmă (27.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj Oradea
    Confruntarea asta va decide și campioana. Se mai poate amesteca și Steaua, în funcție de traseul celor 3 în semifinale. Sibiul este prea superficiala și nu se poate baza la nesfârșit doar pe terenul propriu. Ii este suficienta o infrangere acasa si este out. Altfel, Oradea m-a surprins cu forța pe care a aratat-o chiar și fără Zeno (a fost ca și inexistent), sa nu mai vorbim și de lipsa lui Pasalic. De cealaltă parte Clujul dacă va obține ceva o va face doar prin individualități, antrenorul și ideea de colectiv lipsesc cu desăvârșire.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca lublaj :

    studentU-le
    Niciun pluton de specialisti nu isi face aparitiape forum! Era doar o parere de fost studentU(de pe vremea cand jucau Cristescu, Ghita, Tenter, Pintea, etc si Vinereanu era neputincios sub cosul nostrU, iar acum o parere de fanU care urmareste cu emotie fiecare meci. Am urmarit fiecare meci din tot sezonul si am vazut ceea ce am relatat mai sus. Este parerea mea de nespecialist si respect si parerea ta de specialist!

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    sper
    si cred ca nu am fost nerespectuos in comentariul meu. Nu sunt nici eu specialist dar nu poti afirma ca Watson nu stie sa bata mingea sau sa arunce la cos cand el are si patrundere, si stop shoot si o aruncare de 3 decenta. In plus, mai avem 5-6 juc de valoare incontestabila pt campionatul nostru.
    Sa nu uitam ca, asa praf cum suntem, am castigat cupa, am mers in knock out phase in Europa si avem sanse sa terminam sez regulat pe primul loc daca batem Sb la.peste 7 pct.
    As zice ca, dpdv al rezultatelor stam chiar.bine. Ca jocul sufera, ca s ar putea mult mai multe cu lotul actual putem fi toti de acord. Cu toate astea in playoff vom avea sansa noastra spre finala.
    Din nou, scuze daca am parut disrespectful. Salut!

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Un meci frumos,multe răsturnări,nervi dar la meciurile directe Csm-U cam așa este de pe vremea lui Țenter încoace.Tehnice,proteste....Încă odată Kariniauskas a demonstrat cui avea de demonstrat ceva la fel și Mandache,iar Richard l-a făcut pe Silvășan KO.
    Legat de acest antrenor Silvășan cred că în afara de Rasic si Watson și-a înjurat fiecare jucător în diferite momente sale jocului ajungând Kromah mai mult să se uite la antrenor decat la faza meciului ne știind ce va zice acesta.Așa comportament mai rar sincer,păcat Silvășane că nu-l antrenezi pe Nemanja Miloșevic că mătura ala cu tine pe jos de făceai așa ceva cu el.Defapt chear ai meritao sincer,pân la urmă jucătorii ăștia te-au dus în europa și au făcut unele meciuri bune în campionat că dacă ar fi dupa priceperea ta s-ar alege prafu.Păcat că ai niște secunzi(părerea mea Pintea ar fi excelent principal) care iți copiază și ei ieșirile și reacțiile.

    cu 5 ani în urmă (26.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!