Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru Pitești, la debutul lui Barni Szaszgaspar pe banca tehnică

Eduard Popa

Eduard Popa
24.04.2018

pitesti steaua baschet

BCM U Pitești s-a impus cu scorul de 77-69 în fața celor de la CSM Steaua Eximbank, în penultima etapă a Top 6 LNBM.

Aflat la primul său meci pe banca piteștenilor, Barnabas Szaszgaspar s-a bucurat de un lot întreg, o dată cu revenirea lui Titus Nicoară. Acesta a decis astfel să pornească la drum cu formula Kostoski, Troupe, Ciotlăuș, Nuutinen, Agafonov. De partea cealaltă Jukka Toijala i-a menajat pe Zekovic și Jonte Flowers, accidentați în ultimele întâlniri, și a început meciul cu Darwiche, Lapornik, Runkauskas, Marinov și Falker.

Primele 2 minute scorul a fost echilibrat, dar la 5-4 pentru gazde Steaua a pus un run de 9-0. Cu toate acestea gazdele au echilibrat partida și după un steal al lui Nuutinen și un dunk al lui Porter Troupe, tabela indica 13-13. La sfârșitul primului sfert, scorul era 20-17 pentru Steaua. Brandon Taylor a deschis sfertul al doilea, cu un coș de 3 puncte, dar scenariul s-a repetat și în sfertul secund, iar steliștii au intrat la pauză cu un avantaj de numai 3 puncte, scor 38-35, grație în mod special eforturilor lui Nick Russell.

Runkauskas cu un coș de 3 puncte și Randal Falker au dus Steaua la un avantaj de 7 puncte, scor 46-39. Troupe și Agafonov au reușit împreună un parțial de 9-0 care a pus Piteștiul înapoi în avantaj, scor 48-46. Fraseniuc a marcat apoi 8 puncte consecutive, iar ultimele coșuri au fost înscrise de Corpodean și Nicoară, scorul după 30 de minute fiind 54-52 pentru gazde.

Steaua a păstrat o diferență de două puncte în primele 3 minute din sfertul 4, dar apoi gazdele au reușit un parțial de 14-2, cu același Nick Russell în prim plan. Marinov și Falker au pus 4 puncte consecutive, Szaszgaspar a cerut time-out, iar elevii săi au gestionat foarte bine finalul de joc, iar coșul de trei puncte al lui Taylor a făcut numai ca diferența să scadă la sub 10 puncte, scor 77-69.

Nick Russell a fost eroul partidei pentru gazde, cu 22 de puncte, în timp ce Porter Troupe și Andriy Agafonov au reușit fiecare câte 11 puncte. De partea cealaltă Randal Falker a reușit un double-double, cu 17 puncte și 10 recuperări, Taylor a reușit 12 puncte și 9 pase decisive iar Runkauskas 12 puncte, cu 2/9 de la 3 puncte.

După acest meci, CSM Steaua ajunge la 21 de victorii și 10 înfrângeri, în timp ce BCM U Pitești rămâne pe locul 6, cu 15 victorii și 16 înfrângeri.

În ultima etapă, Steaua va juca acasă cu Oradea în timp ce Piteștiul va juca pe terenul celor de la BC SCM Timișoara.

*foto: Gabriel Pintilei/facebook BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    In sfarsit, o echipa completa. Sper ca noul antrenor sa inspire jucatorilor incredere in continuare. Bravo, BCM U!

    cu 5 ani în urmă (24.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!