Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru Steaua în duelul cu CSU Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
09.03.2017

 

Steaua CSM Eximbank s-a impus cu scorul de 71-57 pe teren propriu în faţa celor de la CSU Sibiu, în al doilea meci din Top 6.

Jukka Toijala a început în formula Runkauskas, Szijarto, Malesevic, Dudzinski, Falker. De partea cealaltă Dan Fleşeriu a început cu Mijajlovic, Hardy, Paliciuc, Bogdan Popescu şi Cooper.

Steliştii au avut un prim sfert groaznic. Gazdele au adunat mai multe turnovers (10) decât puncte (9) şi datorită celor cinci intercepţii, CSU Sibiu s-a aflat în avantaj la capătul primelor zece minute, scor 15-9. Al doilea sfert a început excelent însă pentru Steaua, cu un run de 8-1, iar după ce Lalovic a dus scorul la 25-22 pentru sibieni, Dudzinski a răspuns cu două coşuri de 3 puncte să aducă Steaua în avantaj, 28-25. De altfel, steliştii aveau să intre la pauză cu un avantaj de 5 puncte, 35-30.

Oaspeţii au început pe cai mari al treilea sfert şi în urma unui parţial de 8-0 aveau să preia conducerea, scor 38-35. Steliştii au revenit însă în joc, graţie lui Malesevic şi efortului la recuperare al lui Falker. După trei sferturi bucureştenii conduceau cu 52-49.

Igor Mijajlovic şi Kevin Hardy au deschis balul în sfertul 4 pentru sibieni, care au condus cu 54-52. Însă restul perioadei a fost de coşmar pentru Sibiu. Steliştii au reuşit să marcheze 19 puncte consecutive şi să îi ţină fără puncte pe tabelă timp de aproape 8 minute pe oaspeţi. Singurul care avea să mai înscrie pentru ardeleni avea să fie Lalovic, cu 18 secunde rămase de jucat. Scor final 71-57 pentru Steaua, care reuşeşte prima victorie în era Toijala.

David Dudzinski (16 puncte, 13 recuperări) şi Kandal Falker (15 puncte, 10 recuperări) au reuşit câte un double-double pentru stelişti, în timp ce Runkauskas a reuşit 14 puncte iar Malesevic 13. De partea cealaltă Kevin Hardy a înscris 16 puncte iar Boris Lalovic a reuşit 15.

Steliştii au fost susţinuţi frenetic în micuţa Sală a Regimentului de Gardă de peste 200 de suporteri ai Peluzei Sud, care pe timpul meciului au scandat lozinci şi au celebrat victoria la finalul meciului pe parchet alături de jucători.

Steaua a ajuns după acest meci la 13 victorii şi 7 înfrângeri şi egalează la palmares CSU Sibiu, pe locul doi în clasamentul LNBM. Etapa viitoare Steaua se va deplasa pe terenul lui CSM CSU Oradea, în timp ce sibienii vor evolua împotriva celor de la BCM U Piteşti.

 *foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!