Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie spectaculoasă pentru BCM U Pitești, în fața celor de la SCM Timișoara

Eduard Popa

Eduard Popa
19.10.2018

pitesti timisoara

BCM U Pitești a reușit o victorie frumoasă în fața celor de la SCM Timișoara, scor 96-91, în etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

BCM U Pitești a început în formula Tudor Gheorghe, Mladen Jeremic, Radu Paliciuc, Sturanovic, Korniienko, în timp ce Timișoara i-a avut în primul 5 pe Diculescu, Komatina, Vukosavljevic, Randolph și Brown.

Partida a început cu Timișoara în prim plan, care după două minute avea 6-0. Tudor Gheorghe și Jeremic au redus din diferență, iar după o execuție de 3 puncte a sârbului, tabela indica 13-14. Cu toate acestea, finalul reprizei a aparținut oaspeților, iar Brown a închis primele 10 minute cu un slam dunk după o intercepție la Jeremic, scor 16-25. Vukosavljevic a făcut spectacol în debutul sfertului 3, cu mai multe reușite de sub panou, dar și de la 3 puncte, iar după 2 minute scorul era 18-33 pentru oaspeți. Avantajul a fost redus de Korniienko, cel care a marcat 5 puncte consecutive și două libere obținute de Marius Ciotlăuș. Korniienko, Sturanovic sau Jonathan Person au reușit mai multe lovituri dificile și au reușit un run de 17-4, grație căruia s-a redus diferența la 35-37. Au urmat 5 puncte consecutive ale timișorenilor, dar  Jeremic a răspuns cu un coș de 3 (38-42). Finalul primei reprize a aparținut Timișoarei, care conducea cu 8 puncte, scor 38-46.

Începutul sfertul al treilea l-a găsit din nou pe Vukosavljevic în formă, secondat de Randolph. Mladen Jeremic a ținut în viață Piteștiul cu un coș de 3 puncte și un and-one. Komatina a eușit însă un coș de 3, din pasa lui Kevin Calotă (44-56). Piteștiul a revenit însă cu 7 puncte consecutive marcate de Siriscevic, ultimele două după o fază superbă a lui Iulian Orbeanu. Jeremic a înscris o liberă după tehnicul primit de Komatina, iar Tudor Gheorghe a furat o repunere și i-a pasat aceluiași Siriscevic, care a semnat aproape de unul singur un run de 10-0 (54-56). Diculescu a marcat de sub panou, dar Jeremic a reușit un coș de 3 fabulos, după ce i-a rupt gleznele lui Brown. Komatina a răspuns însă imediat cu un coș de 3 (57-61). Siriscevic și Bishop au dus diferența la două puncte, iar Ciotlăuș a egalat la 69, de la nivelul liniei de fault, stabilind scorul după 30 de minute.

Randolph a deschis sfertul 4, dar Siriscevic a pus 5 puncte consecutive și a adus Piteștiul în avantaj pentru prima oară, scor 74-71. Vukosavljevic a egalat cu un and-one, dar Korniienko a readus Piteștiul în față, tot în urma unei aruncări de 3 puncte, pentru ca apoi Tony Bishop să rateze un slam dunk spectaculos peste Randolph, pentru ca același jucător să ducă scorul la 79-74. Kevin Calotă a marcat de 3, dar același Siriscevic a răspuns după linia de 6m75. Komatina a egalat însă la 83, după o pasă reușită de Calotă. Mladen Jeremic a condus un run de 7-1 al Piteștiului, dar Timișoara a răspuns prin Calotă și Randolph. Tudor Gheorghe a pus 4 puncte consecutive și a dus scorul la 94-88, cu 41 de secunde rămase. Calotă a înscris de 2 puncte, dar Bishop a dus scorul la 96-90. Cu două secunde rămase, Vukosavljevic a mai înscris o liberă care a stabilit scorul final la 96-91.

Mladen Jeremic a înscris 26 de puncte, Siriscevic 20, Korniienko 13, Tudor Gheorghe 11 și Tony Bishop 10. De partea cealaltă Vujosavljevic a marcat 30 de puncte și 11 recuperări, Calotă 17 puncte cu 9 pase decisive, Komatina 15 puncte și Randolph 12.

A fost prima victorie în trei etape pentru piteșteni, în timp ce Timișoara suferă a treia înfrângere în tot atâtea partide. Etapa viitoare Piteștiul joacă la București, contra Stelei, în timp ce Timișoara joacă pe terenul celor de la CSU Sibiu.

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Un rezultat care e bun pentru moral, o prima victorie. E foarte greu sa privesti o prima repriza slabuta din tribune dar e foarte frumos sa simti victoria la final. Mi-au placut Jeremic, Siriscevic si Gheorghe. Cu o alta pozitie 5 putem fi mai buni.:)

    cu 5 ani în urmă (19.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!