Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie ușoară pentru SCMU Craiova în fața Timbei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.04.2018

Meciul din penultima etapă a grupei 7-12, dintre BC Timba Timișoara și SCMU Craiova, a fost unul fără istoric. S-a încheiat 59-112, pe sferturi: 16-37, 12-18, 13-28, 18-29. Oaspeții au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 58 de puncte.

BC Timba Timișoara a început meciul cu Rotariu, Balmuș, Medgyesy, Lazăr și Kandic. SCMU Craiova i-a avut în 5-ul de start pe Siriscevic, Samuels, Aleksandrov, Ionescu și Reed. În primul minut au fost ratări de ambele părți, iar Reed a marcat primele două puncte. Kandic a înscris primul coș al gazdelor, aproape de finalul minutului doi, pentru 2-4. Samuels și Siriscevic au mărit distanța la 7 lungimi, căpitanul craiovean reușind prima triplă. Apărarea gazdelor a fost depășită în multe rânduri în prima perioadă de joc. Oaspeții au reușit 9 triple în primele zece minute, dar și câteva pătrunderi. Au fost și multe desincronizări la galben-negri, cu pase greșite.16-37 era scorul la prima pauză.

Sfertul doi a fost puțin mai echilibrat, dar le-a revenit tot alb-albaștrilor. Aceștia au început să joace și la spectacol. Ecartul a crescut cu șase puncte în sfertul secund, astfel că la pauza mare scorul era 28-55. Timișorenii erau preocupați să ceară faulturi, iar oltenii au ieșit la pressing avansat, cu capcane. Sfertul trei a avut un parțial de 13-28, iar la ultima pauză scorul era 41-83. Hadar a oferit minute tuturor jucătorilor de pe bancă, iar elevii săi au fost la o triplă de recordul acestei ediții de campionat. S-a încheiat 59-112 și SCMU Craiova a obținut a 17 victorie.

Oltenii au reușit 34 de puncte în urma celor 19 mingi pierdute de gazde. SCMU a avut 12 turnovers, dar Timba a marcat doar 5 puncte în urma acestora. Oaspeții au reușit 22 de coșuri din interiorul semicercului și 21 de la distanță. Timișorenii au avut, în total, 22 de reușite din acțiune (18 de două puncte/4 de afară).

Ivan Siriscevic a fost coșgheterul partidei cu 27 de puncte (6x3). Alți cinci jucători de la Craiova au încheiat în double-digits: Reed cu 17 puncte, Samuels 13, Aleksandrov 13, Mikulic 10 și Paasoja 10 puncte. Pentru SCMU Craiova au mai înscris: Orbeanu 9 puncte, Corneanu 9 și Ionescu 4 puncte.

Pavle Reljic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 17 puncte. Pentru Timba au mai înscris: Kandic 13 puncte, Medgyesy 7, Pierce 6, Rotariu 4, Balmuș 4, Ostojic 4 și Lazăr 4 puncte.

Timba încheie vineri sezonul cu un meci acasă cu Dinamo București. SCMU Craiova joacă sâmbătă partida decisivă pentru locul 7, acasă cu Phoenix Galați, după care va începe play-off-ul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!