Stiri Juniori U17 Masculin

Viitorul sună bine pentru baschetul bucureștean

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.06.2017

Sezonul 2016-2017 din baschetul juvenil și tineret s-a încheiat, după ce s-au disputat cele 9 turnee finale ale campionatelor naționale. La capătul celor 9 competiții cea mai clară concluzie care se poate trage este una singură și anume faptul că, Bucureștiul a dominat categoric întrecerile tinerilor baschetbaliști, iar cifrele vorbesc de la sine. 

Din cele 27 de medalii puse în joc în cadrul celor 9 competiții, 14, mai mult de jumătate, au fost adjudecate de echipe din București sau din împrejurimi, în cazul celor de la ACS Baller Otopeni. Apoi, din cele 14 medalii, 8 au fost de aur (din totalul de 9 puse în joc), 3 de argint și 3 de bronz. Într-adevăr, 8 din cele 9 campioane naționale în 2016-2017 în baschetul juvenil sunt echipe din București. 

Din punct de vedere al medaliilor de aur, acestea au fost repartizate astfel: CSU Știința București (U20 M), 4Sports Agronomia București (U18 M), Steaua CSM EximBank București (U16 M), Olimpia București (U16 F), ACS Dan Dacian București (U14 M), CSS Nr. 6 Champions București (U14 F), Dinamo CSS 6 București (U13 M) și Olimpia București (U13 F). Singura „infiltrată” între campioanele din București este CSM CSS Târgoviște la U18 Feminin. 

Bucureștiul a obținut medalii și la argint prin CN „Aurel Vlaicu” București (U20 M), Steaua CSM EximBank București (U18 M), respectiv ACS Baller Otopeni (U14 M). În ceea ce privește bronzul, avem Steaua CSM EximBank București (U20 M), Știința București (U18 M) și BC Laguna București (U13 M). 

Totodată, Capitala a organizat și cele mai multe turnee final, 4 la număr din totalul de 9, restul fiind distrubite Oradiei (2), Târgu Secuiesc (1), Sighetul Marmației (1) și Sfântu Gheorghe (1). 

Celelalte orașe care au strâns medalii, în ordine descrescătoare, sunt: 

Târgoviște (2) - CSM CSS Târgoviște (aur la U18 F), CSS Târgoviște (argint la U16 M)

Cluj-Napoca (2) - Napoca Baschet School (argint la U18F), U-BT 1 Cluj-Napoca (bronz la U16 M)

Timișoara (2) - CSS Bega Timișoara (argint la U13 F), CSS Bega Timișoara (bronz la U14 F)

Oradea (2) - LPS Bihorul Oradea (argint la U13 M), LPS Bihorul Oradea (bronz la U14 M)

Brașov (1) - CSU Olimpia Brașov (bronz la U18 F)

Dej (1) - LAPI Dej (argint la U16 F)

Costinești (1) - ACS Admar Costinești (argint la U14 F)

Alexandria (1) - CSS Alexandria (bronz la U16 F)

Reghin (1) - CSS „Alexandru Ceaușianu” Reghin (bronz la U13 F)

De asemenea, Capitala a avut un an destul de bun și din punct de vedere al echipelor de seniori. Cea mai bună performanță este desigur titul de vicecampioană națională obținut de Steaua CSM EximBank București în LNBM. De asemenea, Dinamo București va evolua și în sezonul 2017-2018 în LNBM, iar CN „Aurel Vlaicu” a fost la un pas de promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin. Bucureștiul nu a fost reprezentat în sezonul 2016-2017 în Liga Națională feminină, însă în stagiunea 2017-2018 Rapid București va avea această oportunitate, după ce a izbutit promovarea din eșalonul secund. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!