Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: „Avem o echipă care atunci când se va exprima la adevăratul potențial va surprinde multă lume”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.02.2017

Virgil Stănescu, președintele Stelei CSM EximBank, a oferit site-ului nostru un interviu înaintea meciuluipe care militarii îl joacă în etapa 20 pe terenului lui BC Mureș. Conducătorul „roș-albaștrilor” vorbește despre pasa slabă prin care trece echipa în acest moment și despre modul în care jucătorii pot redresa situația. Virgil Stănescu spune că jucătorii echipei sale trebuie să renunțe în a se zbate individual și ca o echipă să treacă peste acestă perioadă nefastă. Președintele Stelei este convins că formația militară are un alt potențial pe care speră să-l atingă:

„Este un moment dificil pentru echipă dar suntem siguri că ne vom reveni arătând maturitate, unitate, spirit și ambitie. Nu este ușor pentru nimeni - de la jucători, antrenori și până la suporteri. Toți vrem mai mult și știm că avem un potențial mult mai mare decât o arată ultimele rezultate. Am pierdut într-o lună puncte importante în clasament, dar mai rău decât să joci prost în ianuarie este să o faci în playoff, atunci când contează cel mai mult. 

Cu toții am  înțeles faptul că trebuie să avem un crez baschetbalistic, o identitate ca și joc și devotament. Putem ajunge la performanță doar împreuna. Nu avem altă cale, nu avem sala care să ne poarte frenetic spre victorii așa cum se întamplă prin țară, avem și contestatari dar cel mai important e că ne avem pe noi înșine. Renunțând la a ne zbate individual și alegând să muncim în echipa reușim să trecem peste orice moment delicat, peste orice obstacol. 

Nu ne ascundem de greșeli. Egoismul, frustrările mici și alegerile total pe lângă planul de joc  în cele mai nefaste momente au dus la aceste înfrângeri. Așa este în sport. Analizându-ne obiectiv, suntem capabili să ne ridicăm chiar și după aceste trante consecutive.

Fiecare meci de acum încolo va fi o promisiune făcută nouă. Ne știm lipsurile și ne asumăm ce ni se întamplă în momentul de față. Nu suntem genul care să pună presiune pe altcineva în afară de noi înșine. Nu dam telefoane după meciuri, nu suntem prin comisii de disciplină, nu ne plângem de accidentări sau probleme. Știm că suntem parte dintr-o competiție puternică în care toate aceste lucruri se întamplă. Noi ne vedem de ale noastre și suntem pregătiți pentru orice. Avem o echipă care atunci când se va exprima la adevăratul potențial va surprinde multă lume. Plăcut sau neplăcut, după caz. Si o va face! ”

În ultimele cinci partied disputate, Steaua CSM EximBank a reușit un singur success, cu Phoenix Galați, și a cedat contra lui BC SCM Timișoara, CSM CSU Oradea, U BT Cluj-Napoca și Dinamo București. Înaintea acestei etape, Steaua se află pe poziția a 3-a în clasamentul Ligii Naționale, însă are un meci mai puțin disputant decât CSU Sibiu, echipa care ocupă locul second.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!