Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: "Ploieştenii consideră campionatul naţional drept o competiţie locală"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.01.2015

Foto: Răzvan Păsărică

În cursul zilei de joi, 29 ianuarie, CSU Asesoft Ploieşti a remis un comunicat de presă prin care a anunţat restricţionarea accesului la confruntarea cu Steaua de sâmbătă, 31 ianuarie. Conform documentului semnat de către conducerea CSU, la meciul din etapa viitoare vor putea să ia parte doar spectatorii care vor prezenta buletin de Prahova. Ploieştenii au recurs la această decizie datorită unor posibile incidente violente cu fanii stelişti ce şi-au anunţat prezenţa în Sala Olimpia, suporteri ai cărui club, conform comunicatului, nu si-a asumat răspunderea pentru galerie. 

Răspunsul a venit promt din partea militarilor care au caracterizat inoportună măsura luată de clubul CSU Asesoft Ploieşti.

Steaua CSM EximBank considera total inoportuna masura luata de clubul CSU Asesoft Ploiesti, de a interzice accesul la partida pe care cele doua echipe o vor sustine la Ploiesti sambata, a tuturor persoanelor care nu au buletin de Prahova. Intr-un moment in care baschetul din Romania se lupta sa creasca audienta la meciuri, iar ambele cluburi au facut de-a lungul timpului eforturi considerabile in ceea ce priveste marketingul si promovarea, tocmai pentru a atrage oamenii in salile de baschet, indiferent din ce zona a tarii provin ei, decizia echipei din Ploiesti este de neinteles.

Mai mult, din cunostintele noastre, la meciurile celor de la CSU Asesoft Ploiesti in cupele europene, echipa prahoveana a fost sustinuta din tribune de un numar considerabil de fani ai baschetului din Bucuresti, care s-au deplasat pe cheltuiala proprie, pentru a asista la un spectacol baschetbalistic, asa cum se anunta si partida din weekend. Membrii galeriilor steliste au fost prezenti cu regularitate la meciurile din acest sezon al Ligii Nationale de Baschet, pe care Steaua le-a sustinut pe teren propriu, si pana acum nu au fost inregistrate incidente, mai ales ca organizatia noastra a promovat in repetate randuri fair-play-ul si sportivitatea in randul fanilor prezenti la meciurile de baschet. Speram ca CSU Asesoft Ploiesti sa revina asupra deciziei luate, astfel incat orice fan al baschetului, indiferent din ce zona a tarii provine, sa se poata bucura, la fata locului, de acest meci, care opune cele mai bune echipe din Liga Nationala de Baschet in acest moment.

La rândul său, preşedintele Virgil Stănescu a afirmat că nu înţelege măsura discriminatorie impusă de către adversarul de sâmbătă. 

Noi suntem Steaua…Noi suporterii, noi conducerea, noi jucatorii, noi toti cei care stau in spatele culorilor. Astfel, Steaua CSM EximBank sustine si apara drepturile fiecarui stelist de a-si sustine echipa, si tot ce facem, facem pentru NOI toti! Va multumim ca ne sunteti alaturi si ca vreti sa mergeti cu noi la Ploiesti. In urma comunicatului de astazi transmis pe site-ul oficial al echipei din Ploiesti, am fost anuntati ca daca nu ai buletin de Prahova nu poti asista la meci. Ma intreb daca aceasta masura discriminatorie este doar pentru Bucuresti, drept pentru care “sufera" si celelalte judete sau dansii considera campionatul national drept o competitie locala. Respect sincer conducerea clubului ploiestean si ma surprinde modul obtuz in care intelege o competitie sportiva. Tin sa le aduc aminte ca suporterii Generatiei Albastre au avut exact aceleasi conditii de intrare precum suporterii stelisti la meciul din tur. Mai mult, le-a fost rezervat legal si fara conditii impuse un sector din sala noastra. Avand in vedere ca Petrolul nu are echipa de baschet, si stiind ca Asesoft a evitat “legatura” cu suporterii echipei de fotbal, nu vad fondata ingrijorarea oficialilor. Chiar si asa, Steaua CSM EximBank se bucura de acesti suporteri minunati care pe tot parcursul echipei in LNB acum sau in trecut, au dovedit ca stiu sa pastreze limitele sportivitatii neexistand pana in prezent vreo amenda, suspendare sau incident huliganic in timpul jocurilor noastre. Noi nu acceptam si nu incurajam huliganismul si ne dorim un sport curat.Eu si oricare alt membru al clubului va asigur ca vom face totul ca libertatea fiecarui membru bine intentionat al familiei noastre steliste cat si al orcarui iubitor de baschet, sa nu fie ingradita de perceptii subiective, limitate si de idei preconcepute. Va asteptam in continuare sa ne sustineti acasa sau in deplasare.

Partida dintre CSU Asesoft Ploieşti şi CSM Steaua EximBank Bucureşti va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie, cu începere de la orele 19:30 şi va fi transmisă în direct de postul Digi Sport.

18 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    !
    Republica ploiesti!Tipic...

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexx :

    nu aveti ce cauta aici
    fcsb (fetele care sug bine) nu au ce cauta in Republica...aici nu e vreo stana a ciobanului!Forta Petrolul&Asesoft!

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Bravo bah, oare cat timp ai pierdut pana ai reusit sa postezi aceasta completare a Principiului lui Arhimede?

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexx:

      stai jos, ai nota 2...
      destul de putin timp...daca ai vrut sa fii filozof ca baiatu' asta Arhimede , nu cred ca ai reusit!aaa, si inca ceva:nu esti bah cu mine, ca nu ne tragem de sireturi, pacaliciule!

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      bine mah, nu-ti mai zic bah sau preferi fah, cat despre pacalici..... bravo mah Albert Einstein!

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Daca lumea ar avea curaj, ar face o liga fara amaratii aia din Ploiesti, sau macar vest si est si finala intre ele. Sa nu fi nevoit sa tot joci cu o echipa de 2 bani(sa nu zic altfel). Sa speram ca urmatorii ani vor aduce binemeritata condamnare a patronului si astfel, totul se va sfarsi cu bine , iar campionatul va reveni la forma normala dinainte de aparitia mizeriei.

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Nu stiu care o fi adevarul cu echipa Asesoftului, dar sunt atatea echipe din Romania care aduc tot felul de jucatori care incaseaza sume foarte mari dar sunt praf si pulbere. La Asesoft eu vad doar jucatori care confirma. Ne uitam la Mures, Timba, Craiova care de 2 -3 sezoane au cu totul alt lot in retur fata de cum au inceput! Cred ca Asesoft e de vina ca a crescut campionatul romanesc

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      frustrare
      free62 , eu zic sa te uiți mai bine la echipa ta apoi sa vb despre alții. Nu sunt un fan al echipei din Ploiești dar, atunci când echipa ta va ajunge la nivelul Asesoftului , atunci sa vorbești și tu. Pana atunci , în comentariul tău nu se vede decât o imensa frustrare !

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Free este un comentator independent, nu are o echipa anume!

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Echipa pe care o simpatizez a fost mult mai sus decat asehardware, n-ai vazut tu baschet de nivelul ala. Din 2004 domina tot(fara stop si oprire) si e prima data cand au o realizare notabila pe plan european. Pai atunci unde e nivelul? De unde dracu' le scoateti astea cu performantele si nivelul? Pana acuma erau ciuca batailor peste tot

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vladimir123 :

    !!!!!
    Eu inteleg ca pentru unii e greu sa inteleaga faptul ca asesoft domina campionatul national de baschet in ultimi 10 ani dar de la asta si pana la ideea de a face o liga fara asesoft :)) sau sa numeste asesoft o "echipa de 2 bani" e cale lunga. Sa nu uitam ca asesoft a pus romania pe harta baschetului prin participarile in uleb (victorii cu girona) si sa nu uitam de sezonul acesta in care asesoft a reusit ce nu cred ca vreo echipa din Romania va reusii in urmatorii 20 de ani.Cat despre faptul ca oficiali au ingradit dreptul de a participa la meciul asesoftului iubitorilor de baschet din alte judete asta se datoreaza doar STELEIII. Daca echipa Steaua ar fii vrut intr-adevarat ca suporterii ei sa vina la meci ar fii organizat deplasarea si si-ar fi asumat aceasta deplasarea si implicit eventualele "probleme" pe care le-ar fii creat echipa. Dar clubul steaua a decis sa se dezica de acesti "fani minunati" asa cum ii numesc ei si nu vor sa isi asume nici o obligatie pentru ei.

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    free 62
    coane , nu vrei sa te cheme free ( sau bussy ) 68 si sa-ti ramanem noi datori ???
    prietenii stiu de ce ...

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    68??? Ce cifra ii asta, anul nasterii pentru Ghita puscariabilul sau ce ii asta?...busy68(cu 2 de "s" pe la voi prin Prahova poate,...vai si-amar). Cum sa scrii mah bussy????

    Asesoft nu a pus nicio Romanie pe nicio harta, a fost ani de zile un dezastru in Europa, e un cancer care dominca baschetul Romanesc asa cum stim cu totii. Cand Mediasul facea o figura frumoasa in Europa, asesoft era rusinea sezonului. Alte echipe din Romania au jucat competitii mai tari pe vremea cand asesoft era un mare nimic. Este un cancer cu sute de meciuri furate, cu finale/ semifinale furate absolut ca in codru. A dominat aproape tot timpul asa...acuma a venit sezonul cand in sfarsit dupa 100 de ani de dominare interna au aparut niste rezultate pe plan european. O rusine de echipa.

    Cum sa scrii ma bussy??? Pai cu asemenea cunostinte te prezinti la meciurile din Europa?

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexx:

      sa-ti aduc aminte
      pot sa-mi spui si mie numele singurei echipe din Romania care a castigat o cupa europeana? sau care a jucat in last 32 in Eurocup? s-au astea nu sunt luate in calcul, prietene!asa e "mari performante" a facut Mediasul , jos palaria!Frustratilor , va mananca invidia ...

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Corect spus, a castigat, la timpul trecut, la timpul prezent puteti sa castigati Cupa Oraselor Nesalubrizate! Cat despre frustrare, nici nu se pune problema, este disperare, disperare generata de faptul ca aveti o echipa cu jucatori grozavi platita din ce fura stapanul vostru de la o tara intreaga! In loc sa incercati sa castigati respectul celorlalti suporteri voi incercati doar sa le faceti scarba si sa le starniti dezgustul! Cat despre victoria cu Valencia.... hai sa fim seriosi, a fost o eroare, v-au arataat la voi acasa ca nu-i de voi si prezenta in last 32 ii pur si simplu o gresala, gresala generata de faptul ca nu v-a luat nimeni in serios!

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      A castigat a 4-a sau a 5-a competitie Europeana la baschet pe vremea aia. Trezirea bai ca aici nu vorbiti cu jurnalisti de la prosport si sport.ro sa va laudati cu asa ceva! Alo gara!!!

      Totusi sunteti bussy?:))

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Asta poate fi inceputul sfarsitului: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19243479-elena-udrea-anunta-depus-dna-denunt-impotriva-sefului-sri-florian-coldea-coldea-cerut-lui-dorin-cocos-dea-500-000-euro-lui-sebastian-ghita-pentru-rtv.htm

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    galerie
    In ultimii ani am fost la fiecare meci al Energiei in sala Mihai Viteazul,si atunci cand a fost galeria de la fotbal si cand nu a fost. Niciodata nu au fost incidente, chiar daca baietii din galerie nu aveau treaba cu meciul de baschet.A ingradi dreptul cuiva de a participa la un eveniment,fara a avea baze reale si bine argumentate,este un abuz nemaintalnit,o incalcare a drepturilor omului.In orice sala din lume se poate asigura securitatea tuturor, suporteri locali sau oaspeti,cu numarul potrivit de stewarzi si masuri organizatorice speciale (mai greu este in afara salii,dar si acolo exista solutii).

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!