Stiri

Virtus Bologna este noua campioană în Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.05.2019

Virtus Bologna a cucerit titlul Basketball Champions League. Formația din Italia a trecut în finală de Iberostar Tenerife, echipa care a câștigat ediția inaugurală a competiției organizate de FIBA. Finala a fost la discreția echipei antrenate de Sasa Djordjevic, care a triumfat la final cu scorul de 73-61.

La fel ca în semifinala cu Brose Bamberg, Virtus Bologna a avut un început în forță și după primele 10 minute de joc avea un avantaj important, 20-8. Până la pauză italienii mai adăugau 2 puncte ecartului și astfel se intra la cabine cu scorul de 38-24. După pauză cele două echipe s-au anihilat reciproc și sfertul trei s-a încheiat la egalitate. Ultima secvență de joc a fost câștigată de spanioli dar nu au pus în pericol victoria lui Virtus Bologna.

Kevin Punter a fost cel mai bun jucător al partidei cu 26 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Amath M'Baye a încheiat cu 16 puncte și 3 recuperări. Pietro Aradori a adăugat 9 puncte oar Mario Chalmers 8.

Tim Abromaitis a fost cel mai bun jucător de la Tenerife cu 18 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Colton Iverson a fost aproape de double-double, 11 puncte și 9 recuperări.

Virtus Bologna cucerește primul trofeu european după 10 ani. În sezonul 2008/2009, italienii câștigau FIBA EuroChallenge. Echipa din Bologna are în palmares și două titluri de Euroligă, cucerite în sezoanele 1997/1998 și 2000/2001.

foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!